Op de eerste speeldag van het Zwaagstra-toernooi hebben Sweel en Dalen de volle winst geboekt. Sweel was op eigen veld met 3-2 te sterk voor Dwingeloo. Dalen was op ’t Alterberg te sterk voor Annen. De ploeg van trainer Bert Doldersum kwam al vroeg in de wedstrijd door een doelpunt van Steven Balstra op voorsprong. Marijn Verdoold verdubbelde in de eerste helft de marge naar 2-0 en dat was in lijn met de krachtsverhouding. Na rust waren de beste kansen voor Dalen, maar er werd niet meer gescoord.

Uitslagen donderdag 23 augustus:
Sweel – Dwingeloo  3-2
Dalen – Annen  2-0

De hoofdmacht van Sweel heeft zaterdagavond het Zwaagstratoernooi gewonnen. De ploeg van Ruud Jalving won op ’t Alterbarg in Zweeloo met ruime cijfers van Dalen 4-1.

Het sterk spelende Sweel kwam door een doelpunt van Martijn Hilbrands op voorsprong. Uit een snel genomen vrije schop bracht Nick Schuiling de partijen weer op gelijke hoogte, maar de uitstekend spelende Rick ter Avest bracht Sweel nog voor de theepauze weer aan de leiding. Na rust bleef Sweel de bovenliggende partij en dankzij Twan Jalving en een ‘beauty’ van Rick ter Avest, na fraai voorbereidend werk van Patrick Zwiers, werd het uiteindelijk 4-1.

Voor de ploeg van Bert Doldersum was het al weer de vijfde wedstrijd in een week tijd. Vrijdagavond kwam Dalen ook al in actie op het Organtoernooi bij 1e klasser SVBO en werd nipt met 3-2 verloren. ‘We zijn nog niet compleet, maar gelukkig in alle linies wel voldoende bezet. We spelen nog in veel wisselende samenstellingen. Veel spelers zijn in deze zomerperiode werkzaam in de horeca en dus nog niet volledig beschikbaar. Alle selectiespelers krijgen de kans om zich te bewijzen en te laten zien in hoeverre ze fit zijn’, aldus Doldersum, die bij Dalen aan zijn derde seizoen begint. Donderdagavond speelt Dalen weer om het echie’. Dan wacht op het kunstgras in Witteveen het bekerduel tegen Witteveense Boys’87.

Annen was op het Zwaagstratoernooi met 2-1 te sterk voor Dwingeloo. Sander Doorten bracht Dwingeloo op 0-1, maar Jan Jaap Mulder zette de partijen weer op gelijke hoogte. In de tweede helft trok een sterker Annen verdiend aan het langste eind. Yannick van de Wal werd matchwinnaar.

Uitslagen zaterdag 25 augustus:
Annen – Dwingeloo  2-1
Sweel – Dalen  4-1

Eindstand: 1. Sweel, 2. Dalen, 3. Annen en 4. Dwingeloo.