De eerste wedstrijd op het veld in 2023 van Dalen/DSC JO10-1 tegen VIOS op zaterdag 21 januari jl. ging niet door. Dit in verband met de toestand van het veld op sportpark ’t Grootveld na een aanval van de weergoden. De spelers moesten dan nu op zaterdag 28 januari toch aantreden en wel tegen DZOH JO10-4.
 
Bij aankomst op het sportpark van DZOH aan het Zwanenveld in de Rietlanden kwam de zon achter de wolken vandaan. Dat bleek een gunstig voorteken voor het team van Dalen/DSC. Het zestal speelde in een 1-2-1-2 formatie en begon rustig en bleef goed in positie en liet de bal rustig rond gaan. De keeper van DZOH bleek een hele goede, want hij pakte menig schot van Dalen/DSC. Dalen/DSC domineerde de eerste helft van de eerste helft en dit betaalde zich, ondanks de goede keeper, uit in een mooi doelpunt. Dit gebeurde via een prachtige voorzet vanaf rechts door Wout de Bruin, die Lev Pelgrim effectief achter de goalie van DZOH joeg. Dalen/DSC ging rustig verder en kregen voldoende kansen en zo volgde de tweede goal door Thijmen Mulder. Na deze 0-2, leek de weg open voor meer doelpunten, echter zoals het in het verleden wel vaker ging, liet Dalen/DSC de teugels iets vieren. Vervolgens moest doelman Hugo Meppelink opeens meer aan de bak. DZOH kwam meer op de helft van Dalen/DSC en door slordigheden in de verdediging kon de 1-2 niet op zich laten wachten en prompt scoorde DZOH dan ook die 1-2. Na deze tegenvaller, herpakte het uitteam zich goed en werd geen los zand (wat niet gezegd kon worden van alle veters die bij menig speler niet in positie bleven) en combineerden ze zo richting het doel van het team uit de Rietlanden, waarbij Wout de Bruin heel leep met zijn linkerbeen de bal tussen de paal en de keeper het doel in plaatste. Het verschil was weer twee punten en toen was het rust en tijd voor de ranja.
 
In de tweede helft ging Dalen/DSC verder met waar zij mee bezig waren: goed spelen, geconcentreerd verdedigen en oog voor elkaar. Het team van DZOH had ook oog voor het Dalen/DSC, want het team uit Emmen was nogal fysiek in de wedstrijd en was niet bang een overtreding te maken. Dit met wat spelonderbrekingen als gevolg. Ondanks deze niet geplande pauzes: in de tweede helft was en bleef Dalen/DSC de bovenliggende partij. De 1-4 was een schoonheid van een doelpunt, een lob van enige afstand door Benno Bange. De keeper van de tweede helft, Wout de Bruin, had weinig te doen en deed oefeningen om zichzelf warm te houden in het waterige zonnetje dat boven het sportpark hing. Lev en Thijmen scoorden de doelpunten tot de 1-7 was bereikt. De uitslag had veel hoger kunnen uitvallen, als paal, lat, en de doelman niet in de weg hadden gestaan en Bas Meppelink, die zich vaak met prachtige bewegingen vrij speelde, wat meer geluk had gehad. Dalen stond verdedigend goed en zeker voor de eerste wedstrijd van na de “winterstop”.
Naast Mathijn Meijer, die met zijn lange benen snel ter plaatse was als DZOH toch leek door te breken en de bal veroverde en het spel kantelde naar een aanvaI, moeten we ook Ivo Huis noemen. Hij is jeugdspeler van de maand januari en liet zien waarom hij dit is geworden. Hij leek veel vertrouwen te hebben en speelde een van zijn beste wedstrijden in de verdediging, met een paar goede afpakacties en passes. 
 
De trainers waren ook tevreden. Trainer Ivo Pelgrim: “Er werd bij vlagen heel mooi samengespeeld. De jongens gunden elkaar een doelpunt, dus er werden assists gegeven en er was strijd. Zo af en toe werd het wat fysieker (door de tegenstander), maar ze lieten ze niet uit veld slaan en toonden zich weerbaar, zonder gemeen terug te doen.”
Foto gemaakt door speler Lev Pelgrim.
Beeld van de wedstrijd: Dalen/DSC voor het doel van DZOH.