Voor het meidenteam MO17-1 stond zaterdag 5 november jl. een thuiswedstrijd op het programma. Het team dat onder leiding staat van trainer Gretha Jonker en leider André Ruinemans kwam uit tegen De treffers ’16 MO17-1 uit Tweede Exloërmond.  

Al ruim op tijd waren de spelers aanwezig op het ’t Grootveld. Niet alleen voor een goede voorbereiding op de wedstrijd, maar ook voor het maken van de teamfoto’s in de verschillende tenues en een teamfoto met de sponsoren. Na de foto- en verkleedsessie werd in de kleedkamer de opstelling besproken: om sterker voor de dag te komen had trainer Gretha wijzigingen aangebracht in de opstelling.

Dalen begon goed aan de wedstrijd en meerdere schoten op het doel waren te zien, maar helaas was geen enkel schot raak. Het spel kostte veel kracht op het middenveld, wat zorgde voor een moeizame omschakeling. De tegenpartij profiteerde hiervan en wist in de 35e minuut te scoren, waardoor de ruststand op 0-1 stond. 

De tactiek werd tijdens de rust in de kleedkamer door Gretha en André nog eens goed met de spelers doorgenomen en dit gaf de spelers goede moed voor de tweede helft. Vol overgave storten de spelers zich in de strijd en lieten ze zien: wij willen winnen! Meerdere, niet succesvolle kansen deden zich voor, totdat Marin Okken in de 62e minuut de bal aan de voet kreeg en met een prachtig afstandsschot zorgde voor gelijkstand. 

De vermoeidheid sloeg toe, maar de dames gaven niet op. Camille Reijntjes wist in de 68e minuut goed door te zetten en een mooie voorzet te geven, waardoor Lynn Cremer de bal in het doel wist te krijgen en Dalen op voorsprong kwam. 

De rust bewaren bleek van belang voor de rest van de wedstrijd. Het lukte de dames om de winst te behouden: in de 81e minuut floot de scheidsrechter het eindsignaal met 2-1 als eindstand. Drie punten winst voor Dalen! 

Leider André is tevreden: “De spelers mogen trots zijn op hun inzet en op wat ze vandaag hebben laten zien!”.

Hieronder een paar wedstrijdfoto’s. Meer foto’s zijn te zien in de fotogalerij.