Het seizoen 2017-2018 van Vrouwen 1 in verslagvorm

06-06-2018 - Sweel VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 0 – 2
Doelpunten: Paulien (2x)

Warming-up: laagstaande zon en muziek uit de boxen. Als de wedstrijd begint voor Dalen VR1 goed, want na vijf minuten kan er al weer worden afgetrapt. Na een lichte overtreding op Manon bij de zijlijn, neemt Paulien de vrije trap en draait de bal in het doel, 0-1. Open kansen volgen, maar de bal gaat steeds lang de verkeerde kant van de paal. Vanwege de warmte volgt er halverwege de eerste helft een drinkpauze. Tijd voor tactisch overleg. Het duurt tot vlak voor het rustsignaal voordat het 0-2 wordt. Paulien krijgt de bal, draait en schiet de 2-0 binnen. Dit is haar 40e competitiedoelpunt van het seizoen.

Het is de vorige wedstrijd goed bevallen, dus het team blijft weer op het veld tijdens de rust.

 In de tweede helft verdwijnt de zon langzaam achter de bomen, maar blijft het zwoegen tegen de elementen. Er zijn naast een aantal kansen maar twee hoogtepunten. Na een afstandsschot van Sweel die op de lat belandt, speelt Annemarie de bal terug op Laura. De vrije trap die volgt, op 9 meter van het doel, smoort in de muur en kan worden weggewerkt . De afsluiter van de avond is de overdracht van de aanvoerdersband van Paulien aan Kayleigh, waarna Paulien onder applaus het veld verlaat. Een minuut later vindt de scheidsrechter het genoeg en fluit voor de laatste keer.

30-05-2018 - Dalen VR1 – BDE VR2

Uitslag: 7 – 1
Doelpunten: Dominique (2x), Manon (2x), Paulien (3x)

Op een warme woensdagavond staat de wedstrijd tegen de combi Bargeres-DZOH-SC.Erica op het programma. Het is eigenlijk te warm om te voetballen, maar wat moet moet.

Het team begint goed en dit leidt in de zevende minuut tot de openingstreffer. Dominique speelt de bal op Paulien en dit scoort. BDE krijgt ook wat kansjes. Ilse weet met een goede redding één doelrijpe kans ongedaan te maken, maar als vervolgens Chantal en Kayleigh die speelster in de mangel nemen volgt er een strafschop en de gelijkmaker. Maar ja, Vrouwen 1 heeft Paulien en die scoort in 2 minuten vervolgens twee keer en brengt de stand op 3-1. Dominique reageert vervolgens goed op een voorzet van Paulien, komt voor de keepster en kopt raak. Ilse krijgt aan het einde van de eerste helft nog wat last van hoofdpijn als ze weer een goede kans ongedaan maakt. De bal komt vol in haar gezicht en een spons is wel even nodig.

In de rust blijven beide teams op het veld, maar wel lekker in de schaduw.

De tweede helft begint ook weer goed. Na 2 minuten wordt Maud naar de hoekvlag gestuurd om een corner te nemen. Manon staat op de juiste plek en maakt 5-1. De wedstrijd is gespeeld, maar duurt nog 43 minuten. Na de drinkpauze krijgt Dominique de bal van Paulien, ze speelt zichzelf vrij en schiet vanaf de 16-meterlijn de bal langs de keepster. Het laatste doelpunt van de avond wordt gemaakt door Manon. Na een corner van Paulien kopt ze de bal tegen het net.

Na afloop van de wedstrijd wordt op het terras van de kantine de overwinning gevierd.

19-05-2018 - Dalen VR1 – FC Klazienaveen VR1

Uitslag: 3 – 10
Doelpunten: Manon, Paulien (2x)

FC Klazienaveen laat vanaf de eerste aftrap zien hoe je uit elke kans een doelpunt kunt maken, na 11 minuten staat het al 0 – 5. Na hun 6e doelpunt in minuut 23, kan Dalen eindelijk iets terugdoen. Het wordt 1 – 6 als Manon een voorzet van Paulien inkopt en de 2 – 6 wordt door Paulien gemaakt nadat Manon een vrije bal van Kayleigh heeft doorgekopt.

“Als je in de Daler schoenen kijkt, dan zit de moed daar nog niet in”, want in de rust heeft het hele team nog iets van: “vier keer scoren, moet kunnen!”. De eerste 11 minuten van de 2e helft zijn beter dan die van de 1e helft, maar FC Klazienaveen is vervolgens de eerste die scoort. Na dit doelpunt scoort Dominique vanaf de aftrap, 3 – 7. Kan het nog? Het antwoord is helaas nee, Laura krijgt in de laatste 7 minuten van de wedstrijd nog 3 ballen om de oren en wordt de uitslag 3 – 10.

16-05-2018 - Dalen VR1 – Hollandscheveld VR2

Uitslag: 4-3
Doelpunten: Dominique, Manon, Paulien (2x)

De dames in oranje zijn op bezoek in Dalen. In Hollandscheveld was het 1 – 6 geworden, niet dat Dalen veel beter was, maar de doelpunten vielen aan de juiste kant van het veld. Deze wedstrijd wordt dus zeker niet licht opgenomen en dat blijkt de juiste inschatting te zijn.

Na 21 minuten wordt het 0-1 als een bal strak in de kruising wordt geschoten. Dalen krijgt beetje bij beetje grip op de wedstrijd en kan uitlopen naar een 3-1 voorsprong. Paulien geeft bij de eerste twee goals de assist. Eerst schiet ze de bal over de defensie heen en kan Dominique de bal binnen tikken. Vervolgens geeft ze van links een mooie voorzet die Manon raakt kopt. Het derde doelpunt wordt door Paulien zelf gemaakt, als ze op de rand van de 16-meter kan draaien en schieten.

In minuut 43 en 45+5 weet Hollandscheveld te scoren en wordt de ruststand 3-3.

De tweede helft is een stuk grimmiger dan de eerste, maar komt Dalen wel op 4-3. Manon houdt de bal na een sprintje goed binnen en geeft nu een assist op Paulien die de bal in de korte hoek langs de keepster schiet. Hollandscheveld ergert zich vervolgens aan alles, waardoor het er op en rondom het veld niet gezelliger op wordt. De overtredingen worden wat lomper en bij een andere scheidsrechter was het eindsignaal niet gehaald met 22 speelsters op het veld. Maar bij het laatste fluitsignaal staat het nog steeds 4-3 en zijn de drie punten voor Dalen.

09-05-2018 - NKVV/Germanicus/CSVC VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 5 – 0

Tegen de aanstaande kampioen is er geen eer te behalen, ze zijn helaas te sterk. Er wordt door het hele elftal erg hard gewerkt en ondanks dat iedereen veel meters aflegt om de gaten dicht te lopen vallen er in de eerste helft drie doelpunten en na rust wordt de stand uitgebreid naar 5-0.

21-04-2018 - Dalen VR1 – FC ter Apel'96 VR1

Uitslag: 9 – 1
Doelpunten: Dominique (3x), Esther MB, Manon (2x), Marleen, Paulien (2x)

De meeste wedstrijden duren 90 minuten, deze was na 18 minuten al beslist. Veel goals en op een gegeven moment weinig tegenstanders in het veld. Maar laten we beginnen bij het begin. Om vijf over half drie komt de scheidsrechter aanlopen, hij is wat later omdat zijn “toss-muntje” door het rooster bij de ingang van de kleedkamers is gevallen. Omdat FC ter Apel’96 geen grensrechter bij zich heeft wordt er een beroep gedaan op Dalen VR1. Laura pakt de vlag op en wordt vlaggenist.

In genoemde periode vallen zes (6!) doelpunten.

1 – 0    Esther en Dominique gaan samen op de keepster af. Eerstgenoemde opent de score.
2 – 0    De bal gaat vlot van verdediging naar aanval. Dominique tikt de bal in de vrije linker hoek.
3 – 0    Schot van Paulien op het doel, Dominique tikt de bal over de lijn.
4 – 0    De aanval van Ter Apel wordt snel onderbroken, de bal komt bij Paulien en die scoort.
5 – 0    De bal wordt mooi breed gelegd op Manon die doeltreffend afrondt
6 – 0    Paulien onderschept de bal, gaat richting en maakt het halve dozijn vol.

De trainer van Ter Apel grijpt in en haalt twee speelster van het veld. Tegen negen speelster blijkt het moeilijker te voetballen. De organisatie bij Dalen is plotseling verdwenen. Als de duidelijkheid is teruggekeerd krijgt Dominique de bal, ze draait om en met een erg hoog schot gaat het bal naar het vijandige doel, over de keepster heen, tegen het net en dus 0-7.

De rust wordt doorgebracht op het veld, lekker in het zonnetje.

Aan het begin van de tweede helft is het weer elf tegen elf. Na 4 minuten wordt de score al weer uitgebouwd. Marleen neemt de bal op de slof en schiet tussen de handen van de keepster door de achtste treffer binnen. Het laatste Daler doelpunt wordt na een één-tweetje met Lauran gescoord door  Manon. In de drang om de tiende te scoren vallen er soms wat gaten in de verdediging en dat leidt in de slotfase tot een tegendoelpunt.

De drie punten en de grootste overwinning van het seizoen zijn binnen.

18-04-2018 - Weiteveense Boys VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 3 – 2
Doelpunten: Dominique, Paulien

Om kwart voor zeven begint de wedstrijd tegen Weiteveense Boys VR1 en in de beginfase wordt Dalen VR1 overlopen. Dit leidt in minuut 8 tot 1-0 en in minuut 9 tot 2-0. Na een drinkpauze lukt het Paulien een duel te winnen en kan ze 2-1 scoren.

Ook in de tweede helft is minuut 9 een slechte voor Laura, want weer moet ze de bal uit het net halen. De 3-1 blijft lang op het scorebord staan, omdat er veel kansen om zeep worden geholpen. Tot de keepster van Weiteveense Boys de bal slecht uitschiet en de bal bij Dominique in de voet wordt gespeeld. Haar lob verdwijnt over de keepster in het doel. Dalen krijgt in de slotminuut nog een kansje, maar hierbij wordt de bal iets te hard ingespeeld.

14-04-2018 - HOC VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 2 – 2
Doelpunten: Paulien (2x)

Het is in de beginfase een kwestie van zoeken. Voor HOC: zoeken naar de gebruiksaanwijzing van het digitale scorebord. Voor Dalen: zoeken naar de juiste plek op het veld, zoeken naar de directe tegenstander, maar ook zoeken naar medespelers. Dit leidt in de vierde minuut tot de 1-0.

Op sportpark Harm Kuiper in Odoorn ontstaat een status quo. De teams zijn aan elkaar gewaagd en gaan dus met een 1-0 stand de kleedkamer in.

In het begin van de tweede helft blijft het spelbeeld onveranderd, tot de 11e minuut. Een aanval van HOC wordt onderbroken en er ontstaat een mooie tegenaanval. De bal komt na een aantal goede passes bij Paulien en de gelijkmaker is een feit. Deze stand blijft maar zeven minuten op het bord staan, want een snelle uitbraak van HOC zorgt voor een 2-1 achterstand.

Door het moeilijke bespeelbare hoofdveld stuitert de bal soms alle kanten op en dit leidt in de 77e minuut tot een corner. Paulien neemt de corners van rechts en schiet de bal met haar linkerbeen bij de tweede paal binnen. De 3 punten zijn voor beide teams in zicht, maar als de scheidsrechter na 90 minuten affluit worden er 2 punten verdeeld.

11-04-2018 - Dalen VR1 – Sweel VR1

Uitslag: 4 – 1
Doelpunten: Dominique, Lauran, Paulien (2x)

Een zonnige woensdagavond, lang genoeg licht, dus voetballen op het hoofdveld.

Sweel was de laatste jaren een geduchte, sterke tegenstanders. Dit jaar wil het allemaal niet zo vlotten. Dalen speelt slordig, moet vanwege een grote groep geregeld wisselen, maar is wel de bovenliggende ploeg. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd wordt het verschil ook in de stand duidelijk gemaakt. 5e minuut: Paulien gaat op snelheid langs haar verdediger, gaat richting het doel van Sweel en schiet goed binnen, 1-0. 12e minuut: de bal wordt breed gespeeld, Paulien en Lauran lopen elkaar een beetje in de weg, maar laatstgenoemde neemt de bal of haar slof en schiet fraai raak, 2-0. 19e minuut: Paulien geeft vanaf haar geliefde zijkant een schitterende pass op Dominique, die de bal al even schitterend afrond, 0-3. Kansen volgen, doelpunten niet.

De tweede helft heeft veel weg van zomeravondvoetbal. Rond acht uur zijn er binnen een minuut twee hoogtepunten. De eerste vanuit Zweeler oogpunt, want de 3-1 wordt gescoord. Niet lang daarna neemt Kayleigh een vrije trap, schiet over alles en iedereen heen, zodat Paulien de bal in de vrije ruimte aan mag nemen en na een korte dribbel de 4-1 binnen kan schieten.

04-04-2018 - Dalen VR1 – NWVV/Titan VR1

Uitslag: 4-3
Doelpunten: Dominique, Manon, Paulien (2x)

Het is begin april en de zomertijd is ingegaan, dus de hoogste tijd om avondwedstrijden te spelen zodat de achterstand in het programma kan worden weggewerkt. Als eerste in een reeks van drie woensdagavonden is NWVV/Titan uit Nieuw-Weerdinge te gast op sportpark ’t Grootveld.

Als de wedstrijd op het punt staat om te beginnen, wordt het onheilspellend donker en dat komt niet alleen vanwege het tijdstip. In het eerste half uur komt er genoeg regen naar beneden. Gelukkig zijn de lampen al aan.

In het eerste half uur vallen er ook een drietal doelpunten en die zijn allemaal schitterend om te zien. Manon speelt weer centraal op het middenveld en komt zo iets vaker voor het doel van de tegenstander, haar schot gaat over de keepster heen en verdwijnt in het doel. Bal aannemen en dan draaien is de specialiteit van Paulien, ze doet het een aantal keren en weet twee keer te scoren. Langzamerhand krijgt N/T wat meer grip op de wedstrijd, maar bij de rust is het 3-0.

N/T komt gedreven uit de kleedkamer en er ontstaat een vloedgolf aan aanvallen, ze hebben een eigen goal van Esther MB nodig om te scoren. Dalen VR1 moet steeds verder terug en dat leidt niet altijd tot goede dingen, de 3-2 uit een afstandsschot is het gevolg. Op het juiste moment kan Paulien met een voorzet Dominique bedienen, die de 4-2 binnenkopt. De marge wordt even later weer één en een hectisch slot is het gevolg. Het doel van Laura wordt regelmatig beschoten, maar de stand blijft 4-3. Ook twee afstandsschoten van Paulien die op de lat uiteenspatten kunnen hier geen verandering meer in brengen. De drie punten zijn zwaarbevochten, maar wel binnen.

24-03-2018 - Hollandscheveld VR2 – Dalen VR1

Uitslag: 1-6
Doelpunten: Manon, Paulien (4x), Wen Xue

Sportpark De Oosthoek is Dalen VR1 goed gezind. In het eerste half uur zijn de gastvrouwen iets beter, maar de stand blijft 0-0. Na deze periode komt Dalen binnen vijf minuten op 0-2. De 0-1 wordt gescoord door Paulien die net geen buitenspel staat en alleen op het doel afgaat. Ook bij de 0-2 gaat Paulien na een één-tweetje met Dominique richting keepster die niet anders kan dan een strafschop weg te geven. Paulien benut dit buitenkansje. Vlak voor het rustsignaal wordt het 1-2 als er van net buiten het 16-metergebied wordt geschoten.

De verwachte stormloop van Hollandscheveld blijft achterwege, want binnen 20 minuten wordt het 1-6. Paulien maakt met een lob over de keepster haar derde doelpunt en even later wil ze dit nog een keer doen, maar nu lukt het niet. Uit de corner die volgt kopt Manon raak. Vandaag blijft Paulien een plaaggeest voor Hollandscheveld VR2, want niet veel later wordt haar schot door de keepster nog gekeerd. De bal blijft binnen de lijnen, wordt bij de tweede paal neergelegd en door Wen Xue binnengetikt. Het slotakkoord is toch voor de topscoorder van Vrouwen 1. Paulien wordt diep gestuurd en tikt de bal in het hoekie. In het laatste half uur wordt het niet meer spannend, want alle kansen worden langs het doel van Ilse geschoten.

17-03-2018 - Dalen VR1 – Weiteveense Boys VR1

Uitslag: 1-2
Doelpunt: Paulien

Het vriest en er waait een harde wind, eigenlijk geen omstandigheden voor een voetbalwedstrijd. Weiteveense Boys is één van de betere teams in de poule, dus het wordt in dubbel opzicht zwaar.

Het helpt niet mee als Chantal na 10 minuten geblesseerd uitvalt, dus een logisch gevolg was dat na een half uur de stand op 0-1 wordt gebracht.

Na de rust staat de wind wat gunstiger en wordt er iets verder van het doel gespeeld. Er is echter een blunder van Weiteveense Boys voor nodig om op gelijke hoogte te komen. De laatste man kopt de bal terug op haar keepster, maar doet dit iets te hoog. Paulien is attent en tikt de bal in het lege doel.

Exact een uur na het eerste doelpunt van Weiteveense Boys, scoren ze voor de tweede keer. Na een snelle aanval over hun linkerflank wordt de bal voorgezet en bij de tweede paal ingetikt, 1-2.

Om vijf voor half vijf wordt voor de laatste keer afgefloten en staat vrouwen 1 met lege handen.

10-03-2018 - HODO VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 2-4
Doelpunten: Paulien (4x)

HODO uit, altijd lastig, dus ook dit jaar. In de eerste helft is het thuisteam vooral feller in de duels, krijgt kansen maar scoort niet. Dat doet Dalen wel. Na ruim een half uur mag Dominique een vrije schop nemen. Haar pass op Paulien is goed, maar wordt onderweg met een hand aangeraakt. De scheidsrechter moet de bal wel op de stip leggen. Paulien neemt de strafschop en scoort. In de laatste 10 minuten krijgt HODO weer kansen, maar de ruststand is 0-1.

Tijdens het drinken van een bekertje thee wordt iedereen weer op scherp gezet. Het devies luidt: korter dekken en rust aan de bal. Makkelijk gezegd, nu nog even uitvoeren.

Na zeven minuten wordt Gienus weer door de scheidsrechter genegeerd. Het is buitenspel, maar die regel geldt vandaag niet. HODO scoort de gelijkmaker. De opmerkingen in de rust worden wel steeds beter toegepast en in een periode van een kwartier weet Paulien drie keer de bal in het doel van de tegenstander te schieten. De 1-4 is een schoonheid. Uit de draai wordt de bal geschoten en via de lat stuitert de bal over de lijn. HODO maakt het laatste doelpunt van deze dag, maar de drie punten binnen.

26-02-2018 - Witteveeense Boys VR1 – Dalen VR1 (Oefenwedstrijd)

Uitslag: 5-5
Doelpunten: Dominique, Esther, Laura, Thirza (2x)

Jacob Uineken, oud-speler van Dalen 1, nodigt VR1 uit voor een oefenwedstrijd op kunstgras.
Het is koud, extra kleding is gewenst en als de training van VKW is afgelopen begint de wedstrijd.
In de eerste helft gaat het gelijk op. Dominique scoort het eerste doelpunt van de avond en na de gelijkmaker scoort Laura. Met een 1-2 voorsprong is het tijd voor warme thee.

De tweede helft kent twee gezichten. Het eerste half uur is voor VR1, want via gastspeelster Thirza (2x) en Esther wordt het 2-5 en lijkt de wedstrijd gelopen. Witteveense Boys denkt hier toch iets anders over. In het laatste kwartier wordt de stand gelijk getrokken.

17-02-2018 - Noordscheschut VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 0-5
Doelpunten: Floor, Maud, Paulien (3x)

Met een bijna volledige selectie vertrekt vrouwen 1 naar Noordscheschut voor de competitiewedstrijd tegen de plaatselijke vv. Na een korte fotosessie en een minuut stilte wordt er afgetrapt. Dalen is het betere team en halverwege de eerste helft is er al een gaatje geslagen. In de derde minuut krijgt Paulien de bal uit een ingooi, maakt de actie, draait zich vrij en schiet de 0-1 binnen. Na een kwartier komt de bal uit een corner goed voor het doel. Maud staat klaar om de 0-2 binnen te tikken. De 0-3 valt als Noordscheschut niet goed uitverdedigd, Paulien de bal onderschept en scoort. Als de bank vol zit met speelsters moet er af en toe wat gewisseld worden en met een 0-3 stand moet dat kunnen, maar een team wordt er meestal niet beter van. De rest van de eerste helft levert geen doelpunten meer op.

Als de tweede helft een kwartiertje onderweg is, schiet Paulien de bal mooi voor en tikt Floor de 0-4 binnen. Eline krijgt even later een gele kaart, de verwondering is groot, maar Dalen staat 10 minuten met een speelster minder in het veld. Gelukkig levert deze powerplay geen tegendoelpunten op. Als het weer 11 tegen 11 is schiet Paulien de 0-5 binnen. In het laatste kwartier wordt er weer veel gewisseld, maar de drie punten zijn binnen.

27-01-2018 - Hardenberg'85 VR1 – Dalen VR1 (Oefenwedstrijd)

Na het zaalvoetballen wordt het weer tijd voor gras, in dit geval kunstgras. Het is een kunst om een elftal bij elkaar te krijgen en dat lukt bijna. Met 10 spelers vertrekt VR1 1 richting Hardenberg. Met de tegenstander is afgesproken om één speler te lenen. Want beide teams willen voetballen.

De wedstrijd is in balans en speelt zich voornamelijk tussen de beide strafschopgebieden af.

Een snelle uitbraak van Hardenberg’85 zorgt in de tiende minuut voor de 1-0 en dat blijkt ook meteen de eindstand te zijn. Er zijn kansen, maar die leveren dus geen doelpunten op.

20-01-2018 - Wiltink zaaltoernooi Hollandscheveld (Finale)

De tweede avond van het Wiltink Zaalvoetbaltoernooi in Hollandscheveld is al een aantal jaar niet de avond van Dalen Vrouwen 1. De voorrondes gaan in de regel top, maar de finaleronde gaat om een mysterieuze reden altijd wat minder. Ook tijdens de dertiende editie gebeurt dit weer.

Hollandscheveld VR2 is de eerste tegenstander die in een gelijk opgaande wedstrijd met 3-2 weet te winnen. De wedstrijd tegen De Weide VR2 wordt gewonnen, maar de twee volgende worden nipt verloren. Nadat de hectische wedstrijd tussen De Weide en NGC in een gelijkspel is geëindigd en de dames van Hollandscheveld toernooiwinnaar zijn geworden, wordt de avond afgesloten tegen Staphorst. Een gelijkspel is genoeg om de vierde plaats op te eisen. Na een 0-1 achterstand wordt het toch nog 1-1 en is het om 23.00 uur tijd om te douchen en terug naar Dalen te gaan.

Het finale-team bestaat uit Chantal, Dominique, Ilse (k), Kayleigh, Manon, Maud, Rozemarijn en Wen Xue.

Hollandscheveld VR2 – Dalen VR1 3 – 2
    Dominique (2x)

De Weide VR2 – Dalen VR1 0 – 2
    Dominique, Manon

Dalen VR1 – NKvv/Germanicus/CSVC VR1 0 – 1

Hardenberg’85 VR1 – Dalen VR1 2 – 1
    Dominique

Dalen VR1 – Staphorst VR1 1 – 1
    Dominique

13-01-2018 - Wiltink zaaltoernooi Hollandscheveld (Voorronde)

Op zaterdag 13 januari 2018 wordt het 13e Wiltink zaalvoetbaltoernooi gespeeld, georganiseerd door de dames van vv Hollandscheveld. De wedstrijden worden gespeeld in het Activum. Het team van Dalen Vrouwen 1 bestaat deze editie uit: Annemarie, Chantal, Dominique, Kayleigh, Laura (k), Manon, Paulien en Wen Xue. Vanaf de eerste balomwenteling om drie uur gaat het voortvarend. De aanvallen lopen lekker en de bal verdwijnt met grote regelmaat in het vijandige doel. Verdedigend is het af en toe slordig, maar tot grote problemen leidt dit niet. De wedstrijden tegen Staphorst, Noordscheschut, JVZ en Hollandscheveld worden ruim gewonnen, alleen tegen de combi van NKVV/Germanicus/CSVC wordt verloren. Als om 19.00 uur de stand wordt opgemaakt staat Dalen op de eerste plek. Op naar de finaleronde. Op naar de Marke in Hollandscheveld.

Dalen VR1 – Staphorst VR1   4 – 0
    Chantal, Dominique (2x), Wen Xue

Dalen VR1 – Noordscheschut VR1   4 – 2
    Manon, Paulien (2x), Wen Xue

JVZ VR1 – Dalen VR1   1 – 4
    Dominique, Paulien (3x)

NGC VR1 – Dalen VR1   2 – 1
    Dominique

Hollandscheveld VR3 – Dalen VR1   1 – 6
    Dominique (2x), Kayleigh, Manon, Paulien (2x)

02-12-2017 - FC Klazienaveen VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 2-1
Doelpunt: Paulien

Na weken met te veel regen is het deze keer koud, de temperaturen zijn al weer onder nul gekomen. Er worden wat kleden uit de auto’s gehaald om de reservespeelsters warm te houden. Na een gezamenlijke opkomst en een doelpunt van de pupil van de week start de wedstrijd.

De eerste helft is voor Klazienaveen, ze zijn constant gevaarlijk maar bal wil er niet. De verdediging weet de meeste aanvallen ongedaan te maken en anders staat de paal vaak op de goede plaats. De opstelling (4-3-3) blijkt echter niet de juiste te zijn en halverwege de eerste helft wordt deze aangepast naar 4-4-2. Het had bij rust makkelijk 2-0 kunnen staan, maar doelpunten vallen niet.

Die 2-0 staat na 4 minuten in de tweede helft wel op het scorebord. Een makkelijk gegeven vrije trap verdwijnt via de handen van Laura, door haar benen heen in het doel. Als even later de bal niet hard genoeg wordt teruggespeeld, wordt het dus 2-0.

Door deze twee tegengoals komt de spirit terug in het team en langzaamaan komt Dalen Vr1 iets beter in de wedstrijd. Het duurt tot minuut 70 voordat de aansluitingstreffer wordt gescoord. Paulien gaat op avontuur en schiet van een metertje of 25 de bal over de keepster in het doel. Kan er een puntje gestolen worden? Er komen wat kansen, maar de uitbraken van FC Klazienaveen zijn ook gevaarlijk.

Als de scheidsrechter na 90 minuten affluit, staat er een eindstand van 2-1 op het scorebord.

18-11-2017 - FC ter Apel'96 VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 3-3
Doelpunten: Floor (2x), Paulien

FC ter Apel is al een tijdje een vaste tegenstander en de laatste jaren wordt deze wedstrijd op het kunstgrasveld gespeeld. Deze keer is dat niet het geval en spelen we op een drassig met bladeren bedekt grasveld. Als de plassen uit de doelen zijn verwijderd kan de wedstrijd om 14.35 beginnen.

Het team uit Ter Apel is niet meer zo dominant als de vorige editie en daardoor ontstaat er een spannende wedstrijd. De scheidsrechter fluit voor elk overtredinkje die door de Daler dames wordt gemaakt. Na 14 minuten is een duwtje op de rand van het strafschopgebied goed voor een vrije schop. De bal wordt richting het doel geschoten en via Dominique verdwijnt de bal over de lijn. Dit smetje wordt door Paulien snel ongedaan gemaakt als ze door Dominique wordt aangespeeld. Met een mooi schot over de uitkomende keepster wordt het 1-1. Gescoord wordt er in de eerste helft niet meer en na 41 minuten vindt de scheidsrechter het al tijd voor een kopje thee.

In de eerste twintig minuten van de tweede helft wordt er twee keer gescoord. Dominique geeft beide keren de assist en Floor maakt de doelpunten. De eerste is een mooi schot, de tweede werkt ze frommelend over de lijn. Vervolgens wordt het onnodig spannend en na balverlies in de verdediging kan Ilse de spits van Ter Apel niet van scoren afhouden, 2-3. De scheidsrechter was even iets minder aanwezig, maar heeft vervolgens toch een grote invloed op het eindresultaat. Na een overtreding buiten de 16-meter krijgt Ter Apel een vrije schop. De keepster steekt het veld over, maar schiet de bal ver naast. Blijkbaar heeft de “onpartijdige” iets gezien, waardoor de vrije schop opnieuw mag worden genomen. Nu verdwijnt de bal wel in het doel. 3-3. In het laatste kwartier gebeurt er genoeg, maar doelpunten levert het niet op.

De 2e helft duurt met 43 minuten wel twee minuten langer dan de 1e.

08-11-2017 - BDE VR2 – Dalen VR1

Uitslag: 0-4
Doelpunten: Paulien (3x), Wen Xue

Het is koud op sportpark De Veenschappen in Erica. Op deze herfstavond lijkt het al winter en de speelsters op de goed gevulde reservebank hebben het niet erg warm. De wedstrijd tussen BDE (Bargeres, DZOH en Erica) en Dalen gaat niet erg gelijk op. Dalen is de betere ploeg, maar scoren wil in de eerste helft niet erg lukken. Uit een corner werkt Wen Xue met haar knie de bal over de lijn. Dit blijkt het enige doelpunt te zijn in de eerste 45 minuten.

Na een kopje warme, zoete thee wordt om zes over negen afgetrapt voor de tweede helft. De stand wordt langzaam maar zeker uitgebouwd. Paulien scoort eerst uit een corner, vervolgens na een solo en tot slot uit een strafschop. De 0-4 eindstand geeft de verhoudingen op het veld goed weer.

Marit Naaijer, speelster van JO15-4G heeft haar debuut gemaakt voor Vrouwen 1.

04-11-2017 - Dalen VR1 – HODO VR1

Uitslag: 3-2
Doelpunten: Esther MB, Paulien (2x)

Door de regiokampioenschappen veldrijden is het erg druk op sportpark ’t Grootveld. Het parcours ligt langs veld 4. Beide teams krijgen via een aangelegde spelerssluis toegang tot het veld. Dalen en HODO spelen allebei met witte shirts, dus moet er nog even gezocht worden naar een ander kleurtje. Het worden zwarte shirts die helaas niet allemaal heel zijn, er zitten veel gaten in.

Om half 3 staat iedereen klaar en kan er worden afgetrapt. Twee minuten later wordt dit opnieuw gedaan. HODO maakt gebruik van de onwennigheid in de veranderde defensie van Dalen en scoort het eerste doelpunt. Hierna ontstaat er een gelijk opgaande strijd met veel doelrijpe kansen. Laura staat goed te keepen en houdt VR1 in de wedstrijd. Halverwege de 1e helft zet Eline goed door. De bal die voor het doel van HODO langs gaat, wordt bij de tweede paal door Paulien ingetikt. In minuut 40 scoort HODO en wordt de ruststand 1-2.

In de rust is het erg stil in de kleedkamer, iedereen weet wat er beter kan en pept zichzelf op om dit in de tweede helft te doen. Na enkele omzettingen gaat het team terug naar het veld.

Het zen-moment werpt in de tweede helft zijn vruchten af, want het momentum ligt nu veel meer bij Dalen VR1. Het team is meer in balans en wordt gevaarlijker, al blijft het oppassen. Laura keept een topwedstrijd en verricht weer enkele goede reddingen. Het helpt natuurlijk ook als de stand weer snel in evenwicht wordt gebracht en dat gebeurt na 10 minuten spelen. Paulien krijgt op links de ruimte om een voorzet te geven. Esther staat vrij voor het doel en kan bij haar rentree de gelijkmaker scoren, 2-2.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd wordt er op ruim 20 meter van het doel door HODO een overtreding begaan. Paulien legt de bal goed en schiet na het fluitje van de scheidsrechter de bal op het doel. Via de vingertoppen van de keepster gaat de bal over de lijn, 3-2. Nu zorgen dat de drie punten worden binnengehaald. Dat lukt.

Bij deze een bedankje voor de jeugdspeelsters (en hun ouders) die na hun eigen wedstrijd zo snel naar Dalen zijn gekomen om de smalle selectie van vrouwen 1 aan te vullen. TOP!!

01-11-2017 - Dalen VR1 – Noordscheschut VR1

Uitslag: 4-2
Doelpunten: Dominique, Manon, Paulien (2x)

Het zijn Engelse competitieweken voor Vrouwen 1. Door het verschuiven van enkele wedstrijden wordt er naast de reguliere zaterdagwedstrijden ook op woensdagavond gespeeld. Dit is de eerste pot in een rij van drie. De App-service draait ook nu weer overuren, maar het gevolg is dat de bank goed bezet is. Tijd voor de wedstrijd.

Veld 2 is het trainingsveld en dat is goed te zien en te voelen en het licht houdt ook niet over, maar de lijnen staan er mooi op. Het begin is voor Dalen en na 10 minuten wordt het 1-0. Paulien laat weer zien waar ze goed in is: scoren. Vijf minuten later staat het alweer 1-1 als een schot van afstand over Laura in de goal zeilt. Het regent kansen, maar helaas geen doelpunten.

Na een kopje thee of een flesje fris en enkele tactische aanwijzingen begint de tweede helft niet best, want binnen vijf minuten staat Noordscheschut op voorsprong. De rug wordt gerecht en drie minuten later is de stand gelijk getrokken. Dominique slingert de bal voor de goal en Manon kopt lekker binnen. De bussen worden niet op de rand van de zestienmeter geparkeerd, maar er wordt door beide teams voor de winst gestreden. In minuut 80 wordt het 3-2 als er voor het doel van Noordscheschut een scrimmage ontstaat. Paulien draait en scoort. In de laatste minuut gaat de bal op de stip als Annemarie in het strafschopgebied wordt aangetikt. Dominique verzilvert de penalty.

21-10-2017 - NWVV/Titan VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 3-1
Doelpunt: Paulien

28 dagen na de openingswedstrijd van het seizoen mag Dalen Vrouwen 1 weer voetballen.

De warming-up verloopt niet geheel vlekkeloos. De ballen hadden best iets harder gemogen, de hoedjes waren makkelijker geweest dan een paar drinkflesjes tijdens de inspeeloefening en de plas in het doel van Laura lag in de weg, maar die werd vervangen door een modderpoel.

Of deze mindere warming-up de reden was voor een rommelig begin blijft gissen, maar naar 2 minuten was de stand al 1–0 voor NWVV/Titan. Het schot was erg overtuigend. Daarna komt de wedstrijd langzamerhand iets meer in balans, maar best wordt het niet. Een jetlag of feestje zit enkele speelsters behoorlijk in de weg. Beide teams krijgen wel kansen, maar de doelpunten zijn duur. Het wordt 1–1 als Paulien de bal langs de keepster knalt en vlak voor de rust komt het team uit Nieuw Weerdinge weer op voorsprong.

In de tweede helft zien de supporters langs de lijn twee teams die wel willen, maar op het soppige veld niet goed uit de voeten kunnen. Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal wordt door een foutje in de verdediging de wedstrijd definitief uit handen gegeven.

23-09-2017 - Dalen VR1 – HOC VR1

Uitslag: 3 – 2
Doelpunten: Dominique, Else, Paulien

Het seizoen 2017-2018 wordt afgetrapt met de wedstrijd tegen de Hunso Oring Combinatie uit Exloo/Odoorn. Met het blaadje van Tino in de hand wordt het elftal neergezet.

De teams van Dalen en HOC doen in de eerste helft weinig voor elkaar onder. Kansen zijn er aan beide kanten en na een half uur wordt er binnen vijf minuten drie keer gescoord. HOC komt op 0-2 na twee snelle aanvallen, maar Dominique zorgt voor de aansluitingstreffer door vanaf de zijlijn de bal raak te schieten.

In de rust wordt iedereen op de eigen positie geplaatst en gekoppeld aan een tegenstander, want verliezen van dit team van HOC wil niemand.

De start van de tweede helft is goed. Paulien is in het team gekomen en de bal die ze na 2 minuten voor de goal plaatst wordt door Else ingetikt, 2-2. Dalen en HOC blijven op de drie punten jagen. Scheidsrechter H. Boer moet het spel regelmatig stil leggen. In het WhatsApp-verkeer met Tino in Parijs meldt Ilse dat het door de overtredingen een beetje vervelend wordt. In de 86” minuut kan Paulien zich losknokken van haar tegenstander en haar schot gaat er bij de tweede paal in.

Vlak voor tijd wordt het nog even spannend als Kayleigh de spits van HOC de doorgang moet beletten. De vrije trap wordt op het doel geschoten, maar kan door Lauran worden opgeraapt. Even later klinkt het eindsignaal en is de eerste overwinning een feit.

16-09-2017 - DSC'65 VR1 – Dalen VR1 (Beker)

Uitslag: 2 – 9
Doelpunten: Annemarie, Eline, Else (2x), Manon, Paulien (4x)

De burenstrijd tussen Dalerveen en Dalen staat weer op het programma. Ook tijdens deze wedstrijd wordt het team aangevuld met drie speelsters van MO15-1. RTV Drenthe zal niet aanwezig zijn bij zo’n bekerwedstrijd, maar door gebruik van WhatsApp worden de vakantiegangers en werkenden op de hoogte gehouden van het wedstrijdverloop. Vanaf sportpark De Hoop worden er erg veel berichtjes verstuurd.

Tijdens de eerste twintig minuten van de wedstrijd gebeurt er veel en op het scorebord wordt vijf keer gemeld dat er een goal gescoord is. Tussenstand na een kwart wedstrijd is 1-4.

Eline scoort de openingsgoal na een voorzet van Paulien, maar binnen een minuut staat het al weer gelijk als een afstandsschot over Laura de goal in zeilt. Er zal vaker van afstand op de goals worden geschoten. Annemarie probeert het ook een keer en schiet de 1-2 binnen. Na goals van Manon (intikker) en Paulien treden er twintig minuten aan zonder goals. Maar vlak voor de rust gaan de handen weer twee keer op elkaar. Paulien scoort de 1-5 en Else maakt haar eerste goal voor Vrouwen 1.

In de tweede helft wordt de score langzaam opgevoerd en dubbele cijfers dreigen. Na twee goals van Paulien scoort DSC uit een corner de 2-8.

De laatste goal van de wedstrijd wordt via een appje van Maud goed verwoord: “2-9! Super mooie opbouw! Laura schoot naar Chantal, Chant naar Anouk. Anouk stuurt Else weg en die rond heerlijk af! Prachtige aanval.”

Quote van de dag: ”Lauran heeft goed haar best gedaan en is niet lui !!”
Toevoeging vanuit de app: “Alleen moet er eigenlijk nog even bijgezet worden dat je het wel zelf zei.”

Hiermee is het bekertoernooi afgerond. Dalen wordt tweede achter NKvv/Germanicus/CSVC VR2.

09-09-2017 - Hoogeveen VR1 – Dalen VR1 (Beker)

Uitslag: 2 – 5
Doelpunten: Eline, Paulien (4x)

De selectie van Vrouwen 1 is dramatisch uitgedund. Door blessures en werk zijn er nog maar 8 (acht!) speelsters beschikbaar. Gelukkig biedt het team van JO15-4 (of MO15-1) uitkomst. Vijf meiden staan om kwart over één klaar op de parkeerplaats bij De Caspershof om mee te gaan naar Hoogeveen voor de bekerwedstrijd tegen de plaatselijke VV.

Tijdens de warming-up wordt de lijst met afvallers met een speelster uitgebreid. Laura krijgt de bal ongelukkig op haar bril. Een snee onder haar wenkbrauw maakt spelen onmogelijk. Tino moet het elftal nogmaals aanpassen door Lauran op het doel te zetten.

Als de wedstrijd om half drie begint, lijken de jonge meiden minder spanning te voelen dan de oude garde. Dalen is het betere elftal, maar door soms paniekerig verdedigen komt er weinig rust in het team. De wet van Murphy lijkt van stal te worden gehaald als in de elfde minuut een bal vanaf de zijlijn wel erg gelukkig over Lauran in het doel verdwijnt. Maar niets is minder waar.

In de twintig minuten die volgen, neemt Paulien het team bij de hand. De technische staf verwacht dit natuurlijk van de aanvoerder en topscorer van het vorig seizoen. Maar ja, het moet wel lukken en het zit in deze periode behoorlijk mee.

17” Schot van Paulien, keepster grabbelt, maar de bal gaat net over de lijn: 1-1.
29” Weer een schot van Paulien, keepster heeft de bal niet vast. Eline tikt binnen: 1-2.
35” Solo van Paulien: 1-3.

De Daler verdediging moet attent blijven, want de aanvoerder van Hoogeveen is snel en krijgt een paar kansjes, maar scoren doet ze niet.

In de rust kunnen de voeten gekoeld worden, de zon schijnt en door het kunstgrasveld voelt alles warm aan. De tweede helft begint waar de eerste helft is afgesloten. Dalen blijft het betere team, maar het blijft oppassen in de verdediging. De eerst kansjes worden nog niet benut. Vooral een wonderschone pass van Annemarie krijgt geen goed vervolg. Maar daarna ….

60” Na een te korte uittrap komt de bal bij Paulien in de voet, ze schiet: 1-4.
74” Paulien dreigt, ze dreigt op de rand van de 16-meter en schiet: 1-5.

Het laatste doelpunt van de dag wordt gemaakt door de spits van Hoogeveen. Manon verliest het sprintduel en de bal wordt in de hoek geprikt: 2-5.

Als de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd fluit kan de overwinning worden gevierd. Door het meespelen van Anouk, Ceryl, Else, Lauran en Rozemarijn zijn de drie punten binnen. Meiden bedankt.

Om 16.25 uur appt Laura de volgende tekst: “Nou ik ben net terug van het ziekenhuis en heb nu 2 hechtingen en een blauw oog, maar verder gaat het wel prima.”

06-09-2017 - Dalen VR1 – NKvv/Germanicus/CSVC VR2 (Beker)

Uitslag: 2 – 4
Doelpunten: Kayleigh, Paulien

De thuiswedstrijd tegen NKvv/Germanicus/CSVC VR2 (NGC) wordt gespeeld op de velden van CSVC in Coevorden. Door de invoer van het mobiel digitaal wedstrijd formulier leidt dit tot veel verwarring bij de officials. De leiders en de scheidsrechter staan te zwaaien met hun mobieltjes, want alles staat verkeerd om. De teams worden ingevoerd en de rest volgt na de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd is niet best, want binnen een minuut staan we al met 1-0 achter. Fysiek is Dalen de mindere van NGC. Na een half uur staat het 0-4 en dubbele cijfers dreigen. Gelukkig wordt de rust met deze cijfers gehaald.

In de tweede helft lijkt alles anders. Dalen VR1 komt goed uit de startblokken en het doel van de tegenstander wordt nu enkele keren onder vuur genomen. Dit leidt tot twee doelpunten.

65” Na een steekballetje van Marleen, komt Paulien vrij en haar schot laat het net trillen.
85” Uit een corner van Paulien kan de opgekomen Kayleigh raak koppen.

De wedstrijd wordt overschaduwd door enkele blessuregevallen. Maud, Quinty en Dominique moeten allemaal het speelveld vroegtijdig verlaten. De medisch staf heeft iets te doen.

Na afloop van de wedstrijd worden de mobieltjes weer voor de dag gehaald. Na wat gepuzzel komen er steeds meer groene vinkjes in beeld en kan de scheidsrechter de eindstand van 2-4 doorgeven richting KNVB.