Het seizoen 2018-2019 van Vrouwen 1 in verslagvorm

01-12-2018 - Dalen VR1 – Nieuw Balinge VR1

Uitslag: 2 – 1
Doelpunten: Dominique, Esther

Enkele speelsters (ook van de tegenpartij) hebben deze wedstrijd al bij de indeling van de poule in hun agenda gezet. Vanwege het verloop van de eerste helft van de competitie blijkt dit een topper te zijn, de nummers 1 en 3 staan tegenover elkaar.

De eerste helft wordt gedomineerd door onrust. Dalen gaat mee in de speelwijze van Nieuw Balinge en komt niet aan voetballen toe. Kansen zijn er voor beide goals, maar doelpunten worden nog even niet gemaakt. Als na een half uur de buitenspelval niet werkt wordt het 0-1. Vijf minuten voor de “thee-break” wordt op bizarre wijze de gelijkmaker gescoord. Esther probeert vanaf de achterlijn een voorzet te geven, maar deze komt in de doelmond terecht, gaat bij de keepster door de handen heen en verdwijnt over de doellijn.

In de pauze neemt Tino zijn oude taken even weer op, geeft tips en brengt de rust terug in het team.

De tweede helft blijft ontzettend spannend, het gaat meer dan gelijk op en de wedstrijd lijkt uit te draaien op een puntendeling. Omdat NKvv/Germanicus/CSVC VR2 eerder op de dag al ruim heeft gewonnen, worden beide teams daar niet veel wijzer van en gaan dus op zoek naar de drie punten. Als de blessuretijd is ingegaan, gaat Dominique richting het doel van Nieuw Balinge, op de rand van het zestienmetergebied wordt ze door de keepster onderuit geschoffeld en gaat de bal op de stip. Na een blessurebehandeling neemt Dominique zelf de strafschop, die ze vol overtuiging raak schiet. Dit is haar 20e doelpunt van het seizoen en nummer 50 voor het team. In de laatste minuut van de extra tijd wordt het nog even ongezellig als er na een overtreding een klein handgemeen plaatsvindt. Nee, we noemen geen namen. Even later is de rust teruggekeerd en gaat de bal weer rollen. Nieuw Balinge gaat nog even vol op de aanval, maar de tijd is voor hun iets te kort. Als de scheidsrechter even later affluit is de overwinning binnen en kan deze worden gevierd.

24-11-2018 - SCN VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 1 – 4
Doelpunten: Dominque (2x), Paulien (2x)

Na een warming-up, inclusief een rondje afronden, wordt er vroeg afgetrapt. Of het de zenuwen zijn of de kou is niet duidelijk, maar het begin is niet best. SCN speelt beter en na een kwartier valt terecht de 1-0. Na de verplichte wisselingen wordt het een beetje beter en als in minuut 38 voor de eerste keer de bal tussen de palen komt is de stand gelijk. Dominique krijgt de bal op ruime afstand van het doel en knalt raak.

Dalen begint goed na het kopje thee, Daphne krijgt een dot van een kans, maar schiet mis. Het blijft lang 1-1 omdat de kansen niet worden benut. Het duurt tot de 68e minuut als Paulien een bal tussendoor steekt op Dominique, die tikt beheerst raak. 79e minuut: Paulien loopt langs de rand van het zestienmetergebied, dreigt een aantal keer en haalt vervolgens de trekker over, 1-3. Dalen VR1 krijgt vlak voor tijd een vrije trap. Paulien neemt deze, schiet de bal eerst in de muur, maar de rebound gaat er hard in.

SCN was in de eerste helft beter, Dalen in de tweede. De punten zijn binnen, maar het ging niet vanzelf.

17-11-2018 - Dalen VR1 – Pesse VR2

Uitslag: 6 – 0
Doelpunten: Dominique (5x), Kayleigh

Ondanks de kou wordt er bij de dug-out van shirt gewisseld, het witte shirt wordt ingewisseld voor een rood exemplaar. Pesse speelt ook in het wit, dus een aanpassing is gewenst. Als de bal is gaan rollen, gaat Dalen VR1 direct in de aanval en deze keer duurt het maar 6 minuten voor de eerste bal in het doel ligt. Na terugleggen van Paulien maakt Dominique uit een rare draai de 1-0. De score wordt verdubbeld als Paulien de bal van net voor de middellijn diep op Dominique speelt, die de geboden kans goed afrondt. De ruststand wordt 3-0 als Marleen de bal vanuit de verdediging diep speelt en weer komt de bal bij Dominique terecht. Haar schot van ongeveer 20 meter knalt tegen het net. De hattrick is binnen.

Na rust zitten er plotseling drie wisselspeelsters op de bank van Pesse en dus schroeven ze het tempo iets op. Dalen moet mee in de strijd en heeft Dominique als aanspeelpunt. Deze keer verovert ze zelf de bal, dribbelt goed het strafschopgebied in en schiet via de paal de 4-0 binnen. Het vijfde doelpunt van Dominique is mooi, van (te) grote afstand schiet ze op het doel, de bal zeilt over de keepster heen in het doel. In de laatste minuut van de wedstrijd komt er ook nog een andere speelster op het scoreformulier. Iedereen verwacht een voorzet, maar uit een vrije trap schiet Kayleigh rechtstreeks op het doel en is de eindstand van 6-0 bereikt.

03-11-2018 - Zwartemeerse Boys VR2 – Dalen VR1

Uitslag: 0 – 12
Doelpunten: Daphne, Dominique (4x), Paulien (4x), Rozemarijn (2x), Wen Xue

Het is vroeg en koud als het team op de parkeerplaats bij De Caspershof staat om richting Zwartemeer te gaan. Op sportpark De Koel wordt om tien uur voor de eerste keer afgetrapt en dat zal nog vaak worden herhaald. Ondanks een overwicht en een flink aantal kansen wordt er in het eerste half uur niet gescoord, maar de rust wordt gehaald met een 0-4 stand. Paulien tikt een voorzet van Dominique bij de eerste paal binnen. Na wat gerommel bij de vlag na een hoekschop komt de bal hoog voor het doel en kan Rozemarijn raak koppen. De andere twee goals worden van redelijke afstand over de keepster in het doel geschoten. De 0-3 door Daphne en de 0-4 door Dominique.

Na rust bijt Zwartemeerse Boys nog even van zich af, maar na twintig minuten gaat de teller weer lopen. Paulien scoort in een minuut twee keer, eerst na een mooi wippertje over de verdedigster heen en daarna na een mooie actie van Daphne. Esther is vervolgens drie keer goed voor een assist. De 0-7 komt na een pass vanaf de achterlijn op Dominique, die ook de 0-8 scoort na een balletje tussendoor. Wen Xue komt ook op het scoreformulier als voor de negende keer de bal over de lijn verdwijnt. De dubbele cijfers wordt na een blundertje van de keepster bereikt als ze een schot van Rozemarijn niet onder controle krijgt. Ook tijdens deze wedstrijd is de honger naar goals pas gestild bij het laatste fluitsignaal. Paulien schiet vanaf de rand van het 16-metergebied raak en legt even later de bal bij Dominique op het hoofd, waardoor het 0-12 wordt. Niet alle kansen zijn omgezet in doelpunten, maar de overwinning is ruim.

20-10-2018 - Twedo VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 1 – 11
Doelpunten: Daphne (2x), Dominique (4x), Laura (2x), Paulien (3x)

De warming-up is kort en als de scheidsrechter het signaal geeft dat de wedstrijd op het punt staat te beginnen is het team eigenlijk nog niet klaar. Dit leidt in de eerste minuten tot een paar dotten van kansen voor Twedo. Als Dalen vervolgens ook twee goede mogelijkheden krijgt begint de wedstrijd al wat te kantelen. Dit zet door als na 19 minuten Paulien de bal voor geeft en Laura de openingstreffer maakt. Als er een half uur is gespeeld gaat Dominique de 16-meter in en schiet de bal bij de eerste paal via de keepster in het doel, 0-2. Vlak voor rust wordt de score uitgebouwd naar 0-4. Dominique rondt een voorzet van Paulien goed af door de bal via de verre paal raak te schieten en even later scoort Daphne als de keepster de uittrap zo maar bij haar in de voeten speelt.

De eerste paar minuten van de tweede helft leveren twee goals op. Nadat Marleen de bal heeft veroverd gaat deze naar voren en kan Paulien de 0-5 maken. Ongeveer vanaf de aftrap gaat Twedo in de aanval en scoort. Er wordt weer veel gewisseld, maar ook veel gescoord. Paulien maakt 1-6 nadat de bal hoog in het strafschopgebied komt. Dominique puntert de 1-7 binnen en Paulien de 1-8 na een mooie bal binnendoor. De wil om te scoren blijft groot, dus ook in het laatste kwartier moet de scheidsrechter nog drie keer zijn notitieboekje pakken om een streepje te zetten. Het negende doelpunt komt van de voet van Daphne, Laura knalt de 10e in het dak van het doel en Dominique zet een kroon op de wedstrijd door met de bal hooghoudend de 16 meter in te gaan en goed af te ronden.

Na een stroef begin is de overwinning duidelijk en blijft Dalen VR1 koploper in de 5e klasse B.

17-10-2018 - Dalen VR1 – DOS'63 VR1

Uitslag: 9 – 0
Doelpunten: Danièle, Daphne, Esther (2x), Ilse K, Kayleigh, Paulien (2x), Rozemarijn

Gestoken in een rood shirt wordt om half acht afgetrapt in de verschoven wedstrijd tegen DOS’63 uit Linde. Bert heeft het elftal opgesteld en mag er voor zorgen dat alle zeventien (17!!) speelsters in het veld komen.

De wedstrijd begint perfect, want al in de tweede minuut snijdt Dominique door de vijandige defensie heen en geeft Esther de bal die goed raakschiet. Dalen is duidelijk sterker dan DOS, maar laat de teugels al iets te snel vieren. Bij het tweede doelpunt komt de assist weer van Dominique, uit haar corner kopt Rozemarijn de 2-0 binnen. Met deze stand wordt de rust gehaald.

De score wordt in de tweede helft langzaam maar gestaag uitgebouwd. Na vier minuten gaat Paulien op snelheid richting het doel van DOS, haar schot verdwijnt een beetje knullig onder de keepster tegen het net. Het 4e en 5e doelpunt ontstaan na twee ongeveer gelijke situaties. De corners van Paulien gaan over iedereen heen maar worden weer teruggebracht door Kayleigh. Eerst voor het doel waar Ilse K raak kopt en vervolgens komt de bal op de 16-meter waar Daphne staat om de bal over de keepster heen raak te schieten. Als een paar minuten later de bal weer op de rand van het strafschopgebied komt kan Esther met een mooie krul in de bovenhoek de 6-0 op het bord brengen.

In het laatste kwartier gaat Dalen gewoon door met scoren. Paulien schiet met scherp en maakt 7-0. Danièle gaat het duel goed aan, krijgt de bal mee en schiet raak. Het laatste doelpunt wordt gemaakt door Kayleigh, uit een voorzet van links schiet ze met rechts de bal in het dak van het doel en dat voor een linkspoot.

Deze wedstrijd staat in het teken van het collectief en is iedereen blij dat Quinty na een jaar blessureleed haar rentree heeft kunnen maken.

13-10-2018 - NGC VR2 – Dalen VR1

Uitslag: 1 – 1
Doelpunt: Dominique

Na een warming-up en een korte fotosessie staan beide teams om half 12 klaar om met de wedstrijd te beginnen. Er moet echter eerst nog een kruiwagen met zand worden aangesleept om twee gaten in het hoofdveld van CSVC te vullen. Met vijf minuten vertraging kan de strijd dan toch beginnen.

NKVV/Germanicus/CSVC (NGC) VR2 is in de eerste helft de bovenliggende partij, ze zijn iets feller en steeds iets eerder bij de bal waardoor er enkele kansjes ontstaan. Dalen VR1 komt goed weg als Ilse een schot niet goed inschat, maar de bal verdwijnt langs de goede kant van de paal over de achterlijn. Ruststand 0-0.

Na een kopje thee met veel te veel suiker is de start van de tweede helft niet goed, want na één minuut ligt de bal al in het doel, 1-0. Gelukkig wordt deze achterstand snel ongedaan gemaakt door Dominique, 1-1. Het prestigeduel tussen de nummers één en twee van de ranglijst wordt er niet prettiger op, er zijn enkele overtredingen van NGC nodig om de Daler aanvalsdrift te smoren. Een vrije trap is alles wat wordt gegeven. Vlak voor tijd komt NGC nog bijna tot scoren. Ondanks dik buitenspel wordt een aanval opgezet die voor alles wat Dalen een goed hart toedraagt gelukkig niet tot winnend doelpunt gepromoveerd.

 Eindresultaat: 1 punt.

10-10-2018 - Dalen VR1 – VCG VR1

Uitslag: 5 – 2
Doelpunten: Dominique (3x), Ilse K, Wen Xue

Eindelijk een competitiewedstrijd. In de eerste 3 speelronden heeft Vrouwen 1 steeds niet kunnen voetballen doordat de tegenstanders ze te weinig speelsters hadden. Dankzij hun MO17-team is VCG nu compleet.

De wedstrijd speelt zich grotendeels af op de helft van VCG maar heel veel kansen zijn er niet. Dankzij een afstandsschot van Dominique wordt het na 15 minuten 1-0. Een enkele gevaarlijke uitbraak van VCG kan zo maar de gelijkmaker opleveren, maar de rust wordt gehaald met de genoemde minimale voorsprong.

Na een bekertje ranja en een korte peptalk gaat het in de tweede helft een stuk beter. De bal verdwijnt nu wel in het doel. Ilse K schiet de 2-0 binnen en Wen Xue maakt met een karate-achtige beweging 3-0. Na goed storen van Ceryl maakt Dominique de 4-0 en even later scoort ze ook de 5-0 als Wen Xue een pass snel doorspeelt. In het laatste kwartier wordt het allemaal wat slordiger en kan VCG nog 2x scoren.

02-10-2018 - VKW VR1 – Dalen VR1 (oefenwedstrijd)

Uitslag: 1 – 2
Doelpunten: Dominique, Ilse V

In de vijfde klasse worden wedstrijden blijkbaar iets sneller afgezegd dan in hogere klassen. Na twee vrije zaterdag kwam er zondag 30 september een belletje van de trainer van VKW VR1 om tegen hun een vriendschappelijke wedstrijd te spelen. Ook hun wedstrijden waren afgezegd. De animo is goed, dus op naar Westerbork.

Als de training op het veld is afgelopen kan de wedstrijd beginnen. Er ontstaat een leuke wedstrijd, niet altijd even goed, maar er is strijd. Dalen krijgt kansen, maar het vizier van een aantal speelsters moet nog worden bijgesteld. De rechtsbuiten van VKW is snel en hierdoor wordt het gevaarlijk voor het doel van Laura. Na elf minuten valt de 1-0. Die achterstand wordt snel ongedaan gemaakt als er na een corner een klutssituatie ontstaat. Het is niet helemaal duidelijk wie scoort, maar de meeste vingers gaan in de richting van Ilse van der Veen.

Na een kopje thee en enkele omzettingen kan de tweede helft beginnen. Dalen krijgt steeds grotere kansen, maar scoort nog niet. Dit gebeurt zes minuten voor tijd als Dominique eindelijk scoort en de frustratie van de gemiste kansen kwijtraakt. Om half tien klinkt het eindsignaal en vieren we de overwinning.

Beker - Poulewedstrijden

01-09-2018 – ZVC’14 VR1 – Dalen VR1
Uitslag: 3 – 3
Doelpunten: Dominique (2x), Paulien

Na welgeteld één training begint op 1 september het bekertoernooi. Door een flink aantal mutaties heeft het team een ander gezicht gekregen. Dominique is een linie naar voren geschoven om te kunnen scoren en dat doet ze al in de derde minuut als ze een corner rechtstreeks binnen schiet. Dalen VR1 begint sterk, maar gaandeweg de eerste helft komt ZVC’14 steeds beter in het spel en dat leidt zes minuten voor de rust tot de gelijkmaker.

In de tweede helft blijft ZVC’14 sterker, scoort twee keer en loopt dus uit naar 3-1. Paulien heeft een paar voetbalschoenen geleend en komt het laatste kwartier meedoen. In de laatste vijf minuten heeft zij een grote invloed op het eindresultaat. Eerst speelt ze een bal op Dominique die via een verdedigster de 3-2 binnentikt en even later maakt ze de 3-3 als de bal met een lob over de keepster in het doel verdwijnt.

15-09-2018 – Dalen VR1 – Sc. Angelslo VR1
Uitslag: 0 – 3

Bekerwedstrijden bieden de gelegenheid om te experimenteren met opstellingen. Dalen VR1 is grote delen van de wedstrijden beter dan de tegenstander. Er is echter één groot verschil. Dalen scoort niet en Angelslo doet dat wel. Na een 0-1 ruststand, wordt de wedstrijd afgesloten met een 0-3 nederlaag. Het getoonde spel was beter dan tijdens de eerste wedstrijd, maar dat levert dus niet altijd op waar je recht op hebt.

19-09-2018 – Dalen VR1 – HOC/Valthermond VR1
Uitslag: 0 – 3

Er staan 16 speelsters op het wedstrijdformulier, dus de reservebank is goed gevuld. Met een uitgewerkt wisselschema moet iedereen voldoende minuten krijgen. HOC was vorig seizoen een sterke tegenstander, dus de mouwen gaan omhoog. In de eerste helft gaat de wedstrijd redelijk gelijk op. Kansjes zijn er, maar het is en blijft 0-0. In de tweede helft vallen binnen 10 minuten drie doelpunten en moet Dalen echt aan de bak. Doelpunten maken is deze avond iets te lastig, de bal blijft helaas aan de verkeerde kant van de lijn.