De wedstrijden van VR1 in verslagvorm.

22-02-2020 - Dalen VR1 – De Weide VR3

Uitslag: 8-1
Doelpunten: Daphne, Dominique (3x), Paulien (3x), eigen doelpunt

Een goed begin is … mooi meegenomen. De wedstrijd tussen Dalen en De Weide is de enige wedstrijd op deze zaterdag op sportpark ’t Grootveld en de spanning lijkt na 3 minuten spelen al verdwenen. Mede geholpen door de wind en effectief omgaan met de kansen is de stand in no-time 3-0. Dominique loopt na één minuut over de 16-meterlijn en schiet de bal strak langs de paal. Even later staat de keepster van De Weide iets te ver voor het doel en die ziet de bal over zich heen gaan, een mooi doelpunt van Daphne. Het derde doelpunt is weer van Dominique na een één-twee-tje met Esther. Na dit vlammend begin dut de wedstrijd een beetje in, Dalen is beter en kan nog één keer juichen voor de rust als Paulien een pass op Dominique geeft die de 4-0 scoort.

In de rust maakt Bert zijn rentree in de kleedkamer en geeft Stefan tips voor de tweede helft.

Het is gaan regenen en hierdoor wordt het veld met de minuut slechter. De Weide scoort 4-1, zou hiermee de spanning terugkomen? Nee, niet echt, maar als de kansen niet benut worden is alles mogelijk. De laatste tien minuten zijn voor Paulien. Ze zat nog niet echt in de wedstrijd maar is bij de laatste vier doelpunten betrokken. Ze scoort de 5-1 na een pass van Rozemarijn, het wordt 6-1 als een speelster van De Weide een schot van Paulien in het eigen doel schiet. Na een ingooi van Rozemarijn komt de bal bij Paulien en nu kan ze ouderwets draaien, schieten en scoren. Het slotoffensief wordt afgerond als de bal via Daphne weer bij Paulien komt, die de bal over de uitkomende keepster schiet, 8-1.

08-02-2020 - Noordscheschut VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 2-1
Doelpunt: Ceryl

Na het omdraaien van de wedstrijd in november, wordt deze uitwedstrijd daarom in Dalen gespeeld. Na een aantal afgelastte wedstrijd door regen en spelerstekort, moet deze keer gevoetbald worden. Met slechts 9 “eigen” spelers en maar liefst 5 gastspeler uit MO17-1 (Anouk, Britney, Else, Esra en Romy) kan om half drie de bal rollen.

De wedstrijd gaat gelijk op en het duurt ruim een half uur voor de score wordt geopend. Vanuit een rommelige situatie rechts in de verdediging (uit de keuze tussen een vrije schop voor Dalen of een ingooi voor Noordscheschut, volgt een ingooi voor Dalen) is de bal in een oogwenk in de aanval gekomen. Doordat de keepster van Noordscheschut de bal niet klem heeft, krijgt Ceryl de bal voor de voet en schiet de 0-1 binnen. De eerste helft duurt iets te lang en in de laatste seconden wordt de stand gelijk getrokken, 1-1.

De tweede helft geeft hetzelfde beeld als de eerste helft. De meiden uit MO17 door niet onder voor de rest van het team en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Helaas scoort Noordscheschut de 2-1 en moet Dalen de tactiek iets aanpassen. Er wordt aanvallender gespeeld en daardoor ontstaan er kansen. De beste kans is er voor Daphne, maar haar schot belandt op de paal en stuitert het veld weer in.

De voorjaarscompetitie begint met een nederlaag, maar gezien het geïmproviseerde team is dit geen slecht resultaat.

18-01-2020 - Wiltink Zaaltoernooi

In de poule-fase van de finaleronde gaat vrouwen 1 door met punten pakken. Doelpunten zijn schaars deze avond, maar de eerste plaats in de poule wordt gepakt en de kruisfinale volgt.

Nieuw Balinge 1 – Dalen 1  0 – 2 / 0-1 Kayleigh, 0-2 Dominique
Hardenberg’85 1 – Dalen 1  0 – 1 / 0-1 Dominique
ZVC’14 1 – Dalen 1  0 – 0

De tegenstander in de kruisfinale is een bekende, want in de voorronde leverde dit een spannende wedstrijd op die Dalen met 3-2 won. Den Ham is echter een stuk sterker en heeft een goed keepende doelverdediger die het spel snel van achter naar voor kan verplaatsen. De energie vloeit weg en de nederlaag is niet te voorkomen.

Kruisfinale:
Dalen 1 – Den Ham 1  0 – 3

3e en 4e plaats:
Hardenberg’85 1 – Dalen 1  1 – 0

In de strijd om de derde plaats staat vrouwen 1 voor de tweede keer deze avond tegenover het team van Hardenberg’85. De eerste wedstrijd was met 1-0 een prooi voor Dalen en nu wordt het weer 1-0, maar deze keer in het voordeel van Hardenberg.

De vierde plaats is het eindstation in het 15e Wiltink zaalvoetbaltoernooi van Hollandscheveld.

11-01-2020 - Wiltink Zaaltoernooi

De voorronde van de 15e editie het Wiltink zaalvoetbaltoernooi van Hollandscheveld wordt weer gespeeld in de twee hallen van het Activium in Hoogeveen. Vol zelfvertrouwen, na de toernooiwinst in Meppel, wordt er afgetrapt tegen FC ter Apel’96 Vr1. Dalen is duidelijk beter en wint verdiend. De topper in poule C is de wedstrijd tegen Den Ham Vr1, zij hebben de plaats ingenomen van Hollandscheveld Vr3. Dalen komt twee keer op achterstand, maar Dominique weet het doel te vinden en dankzij drie goals van haar wordt de wedstrijd nipt gewonnen. Tegen Hoogeveen Vr1 mag er niet te dik worden verloren om door te gaan naar de finaleronde. Het duurt even voordat de score wordt geopend, maar daarna is de wedstrijd gelopen en de poule-winst binnen.

Dalen 1 – FC ter Apel’96 1  4–1 / 1-0 Dominique, 2-0 Dominique, 3-0 Esther, 4-0 Esther
Den Ham 1 – Dalen 1  2–3 / 1-1 Dominique, 2-2 Dominique, 2-3 Dominique
Hoogeveen 1 – Dalen 1  0–2 / 0-1 Esther, 0-2 Wen Xue

Voor de finaleronde zijn geplaatst: Dalen (C), Den Ham (C), Dwingeloo (B), Hardenberg’85 (D), Hollandscheveld vr2 (B), JVC Dedemsvaart (D), Nieuw Balinge (A), ZVC’14 (A)

30-12-2019 - Ankies Club Cup 2019

De speelavond van Ankie Club Cup valt dit jaar niet samen met het Protos Weering Zaaltoernooi en dus kan een delegatie van Vrouwen 1 deze editie weer mee doen. In de topsporthal Ezinge doen 15 teams mee. Veel wedstrijden die daardoor maar tien minuten duren. Dalen is ingedeeld in poule B en speelt afwisselend in de Prinses Catharina Amaliazaal en de Prinses Alexiazaal. De zalen zijn groot, maar helaas is de publieke belangstelling dat niet.

Om half zeven rolt voor Dalen de bal voor het eerst en het zaalvoetbalvirus is weer duidelijk te zien. Er zijn goede vlotte aanvallen en verdedigend zit het goed in elkaar. Het team is opgebouwd uit de basis van Laura (doel), Annemarie en Kayleigh (verdediging) en Dominique en Paulien (aanval), die wordt ondersteunt door een goede bank: Daphne, Esther en Wen Xue. Laura houdt in de eerste vijf wedstrijden met mooie reddingen de nul en moet pas halverwege de laatste poulewedstrijd de bal uit het net halen.

Avereest 3 – Dalen 1 0–3 / 0-1 Paulien, 0-2 Paulien, 0-3 Dominique
Alcipel MO19-1 – Dalen 1 0–2 / 0-1 Dominique, 0-2 Wen Xue
Dalen 1 – Avereest 1 2–0 / 1-0 Paulien, 2-0 Kayleigh
Niet te stoppen – Dalen 1 0–3 / 0-1 Paulien, 0-2 Dominique, 0-3 Paulien
Dalen 1 – Alcipel VR1 0–0
De Weide 2 – Dalen 1 1–4 / 0-1 Paulien, 0-2 Paulien, 0-3 Wen Xue, 1-4 Esther

Als om 10 uur de eindstand van poule B wordt opgemaakt staat Dalen bovenaan en mag in de finale aantreden tegen derdeklasser WHC uit Wezep, winnaar van poule A. Omdat poule A een team meer heeft duurt het nog een uur voordat de eindstrijd gespeeld kan worden. Na de tweede plaats in 2016, wil iedereen deze editie graag winnen en het begin is goed. Paulien krijgt een aantal kansen en kan de stand op 2-0 brengen. WHC wordt gevaarlijk en maakt de aansluitingstreffer, gelukkig kan Dominique de marge hierna snel weer op 2 brengen. In de laatste minuten van de wedstrijd blijft het spannend en wordt het nog 3-2. De tijd verstrijkt en Paulien gaat in de laatste seconden slim de hoek in en even laten gaat de zoemer en is de toernooiwinst behaald.

Finale: Dalen 1 – WHC 1 3–2 / 1-0 Paulien, 2-0 Paulien, 3-1 Dominique

Na afloop van de finale wordt iedereen naar de kantine gedirigeerd. Bij enkele coaches wordt er vol bewondering gesproken over de prestatie van vijfdeklasser Dalen. Vervolgens worden de prijzen uitgereikt. Petten voor de sportiefste trainers, troostbekers voor beide jeugdteams van Alcipel (Alcides/Meppel), aandacht en een enveloppe voor de nummers 2 en 3 en dan de Ankies Club Cup voor Dalen? Helaas, een beker zit er niet in, maar wel een tasje met inhoud. Om toch nog een beker te krijgen gaan we naar de Mac, maar omdat het net 12 uur is geweest is alleen de Mac-drive nog open. Dus wordt de versnapering tijdens de terugweg in de auto opgegeten.

30-11-2019 - SCN VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 1 – 7
Doelpunten: Dominique (4x), Paulien (3x)

Het is vroeg en koud als de warming-up begint, De velden zijn nog wit van de vorst en de zon staat nog laag, zodat Laura een pet opzet en enkele speelsters ook handschoenen dragen.

SCN begint overtuigend, gaat vol op de aanval en als een bal blijft hangen in de Daler verdediging, kan er op het doel worden geschoten en wordt het in de 4e minuut al 1-0. Lang kan SCN niet genieten van de voorsprong, want vier minuten later staat het 1-1. Kayleigh schiet de bal over de verdediging van SCN heen. Paulien krijgt de bal op haar rechtervoet, draait naar haar linkervoet en scoort. In minuut 17 komt Dalen op voorsprong en één minuutje later wordt die uitgebouwd. Dominique kruipt de hoek in, zet (niet al te best) voor, maar omdat iedereen de bal mist, komt die bij Paulien die draait en scoort, 1-2. De 1-3 komt tot stand als SCN de bal bij Dominique inlevert. Het kan in de eerste helft niet op, want na een half uur gaat de bal van Paulien diep op Dominique die vanuit een lastige hoek raakt schiet. Het laatste doelpunt voor rust komt weer van Paulien, Else heeft een mooie rush langs de lijn, passeert enkele tegenstanders en geeft de bal goed voor.

In de tweede helft staat er een andere keepster in het doel van SCN. De overwinning van Dalen lijkt bij deze stand binnen en hierdoor wordt het spel wat slordiger. Na een kwartier wordt Paulien weer diep gestuurd en als ze het strafschopgebied is ingegaan wordt ze door de keepster getackeld. De terecht gegeven penalty wordt door Dominique verzilverd, de bal gaat angstvallig dicht langs de paal. Even later zijn de gastspelers Else en Nife verantwoordelijk voor de pass richting Dominique, die de zevende en laatste treffer van de wedstrijd maakt. Dit hadden er nog meer kunnen en misschien moeten zijn, maar op verzoek van de spelers die de kansen verknalden wordt het verslag met deze opmerking afgesloten.

20-11-2019 - Dalen VR1 – Noordscheschut VR1

Uitslag: 3 – 2
Doelpunten: Dominique, Else, Paulien

Op een mistig en koud sportpark staat de inhaalwedstrijd tegen Noordscheschut op het programma. Deze wedstrijd zou eerst in Dalen worden gespeeld, maar vanwege de afzegging van Noordscheschut voor de wedstrijd van zaterdag 2 november en een te slecht veld 2 voor een avondwedstrijd, wordt de wedstrijd omgedraaid en op sportpark De Meulewieke gespeeld.

Na vier minuten wordt het eerste kansje van Noordscheschut direct omgezet in een doelpunt. Hierna blijft Noordscheschut gevaarlijk, want hun snelle spits bezorgd Nienke handenvol werk, maar gelukkig wordt het gevaar door de rest van de verdediging ongedaan gemaakt. Na 20 minuten krijgt Dalen een vrije trap, Rozemarijn scoort maar het doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel. De ruststand wordt 1-1 als Dalen aanvallender is gaan spelen en Else van net buiten het 16-meter-gebied schiet en de keepster kansloos laat.

Aan het begin van de tweede helft opent Dalen de score. In de 4e minuut zet Paulien de bal voor, Dominique neemt aan, draait, schiet en passeert de keepster. Dalen krijgt vervolgens legio kansen, maar vindt elke keer een keepster op hun pad die de ballen goed uit de lucht plukt. Laura redt aan de andere kant van het veld ook bij scoringsmogelijkheden van de tegenpartij. Na een overtreding van Kayleigh krijgt Noordscheschut een vrije trap in de hoek van het veld. De bal komt voor het doel en kan daar worden ingetikt.

Dalen maakt het mooiste doelpunt van de avond. Een vlot lopende aanval begint bij Else en via Dominique komt de bal bij Paulien, die de bal hard in het doel schiet. Dit fraaie doelpunt levert Dalen drie punten en een erg goed gevoel op.

16-11-2019 - Gramsbergen VR2 – Dalen VR1

In de wedstrijd tegen de koploper gaat het in de eerste helft erg gelijk op, omdat beide teams willen voetballen. Er ontstaan bij beide goals kansen, maar de bal wil er niet in. De ruststand is dus 0-0.

Als het team geniet van een warm kopje thee, deelt Bert de complimenten uit maar ook wordt het elftal gewaarschuwd. In de 1e minuut van de 2e helft wordt de score geopend door Gramsbergen, als een schot van ongeveer 26 meter over Laura heen in het doel verdwijnt. Beide teams blijven op de aanval spelen, Gramsbergen om de score uit te bouwen en Dalen om de gelijkmaker te maken.

In minuut 65 en 66 weet Gramsbergen twee keer te scoren als er ruimte komt voor hun aanvallers. De wedstrijd lijkt gespeeld, maar de wil om te scoren blijft groot. Het doelpunt valt helaas pas twee minuten voor tijd. Daphne mag een vrije trap nemen, de bal komt ongeveer op de strafschopstip terecht waar Dominique staat om de bal door te koppen. Mooie eretreffer, maar de punten blijven in Gramsbergen.

09-11-2019 - Avereest VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 6 – 5
Doelpunten: Daphne, Dominique, Esther, Paulien, eigen doelpunt

Het publiek krijgt een meeslepende wedstrijd te zien op het kunstgras in Balkbrug. Avereest is de betere ploeg, maar weet in eerste instantie de kansen niet te benutten. In de tweede helft wordt in 18 minuten de wedstrijd omgedraaid, het slotoffensief van Dalen duurt net iets te kort.

In de eerste minuut laat de spits van Avereest zich voor het eerst zien, haar schot gaat deze keer nog voorlangs. Dalen loopt vervolgens in 20 minuten uit naar een 0-3 voorsprong. Paulien rommelt bij de keepster om de bal, ze verovert de bal, ze draait en schiet raak. Een paar minuten later is er onduidelijkheid over een gevalletje buitenspel, Dominique en Esther gaat samen richting doel en eerstgenoemde maakt 0-2. In de 21e minuut loopt Esther alleen richting het doel van Avereest en maakt 0-3. Vlak voor het rustsignaal weet Avereest eindelijk één van de vele kansen te benutten.

Als de bal in de tweede helft gaat rollen is er voor Dalen even geen houden meer aan, want tussen 15.38 uur en 15.55 uur wordt de stand van 1-3 omgezet naar 6-3. Avereest zakt vervolgens in en geeft Dalen weer wat ruimte. Deze wordt door Nife goed belopen, want stoorwerk van haar zorgt ervoor dat een verdedigster van Avereest haar eigen keepster passeert. Vlak voor tijd krijgt de keepster een bal teruggespeeld die ze opraapt, dus een vrije schop. Vanaf 11 meter schiet Daphne de bal hard in het dak van het doel. Het eindsignaal volgt te snel en dus eindigt de wedstrijd in 6-5.

19-10-2019 - Dalen VR1 – Rouveen VR1 (Beker)

Uitslag: 0 – 7

Op een erg stil sportpark ’t Grootveld is vierdeklasser Rouveen de tegenstander in de eerste ronde van het bekertoernooi. De ene wedstrijd is duidelijk de andere niet, het wil allemaal niet zo goed lukken als in de zeven voorgaande wedstrijden en hierdoor wordt Dalen overklast door Rouveen. Ondanks goed keepen van Laura scoort Rouveen zeven keer. Na een 0–4 stand bij rust, wordt de eindstand 0-7. Het bekertoernooi zit er op en Dalen VR1 kan zich concentreren op de competitie.

12-10-2019 - Dalen VR1 – JVC Dedemsvaart VR2

Uitslag: 4 – 1
Doelpunten: Ceryl, Dominique (2x), Rozemarijn

Op het drassige veld 2 schiet Dalen uit de startblokken. De bal blijft door de nattigheid net voor de achterlijn liggen, kan worden voorgezet en Danièle schiet vervolgens tegen de paal. Nog geen minuut later wordt het wel 1-0 als Daphne na een pass van Marleen uithaalt. Haar schot wordt nog wel gekeerd door de keepster, maar de rebound is voor Ceryl.

Opmerking tussendoor: Een golf van opluchting is er bij het publiek als Laura in de 20e minuut meldt dat ze een lieveheersbeestje uit het 16-metergebied heeft gered.

Verder met de wedstrijd. Het gaat gelijk op, kansen komen er niet veel, maar JVC Dedemsvaart is vlak voor rust nog wel een keer gevaarlijk als een schot naast gaat.

Op verzoek spreekt Tino het elftal weer toe. Het team wordt gecomplimenteerd voor het betere spel in vergelijking met een week eerder, maar krijgt toch nog wat tips mee.

In de eerste twee minuten gebeurt er direct van alles. Een uitbraak van JVC is bijna perfect, alleen de bal gaat naast het doel. In de tegenstoot is het wel raak. Esther zet voor en Dominique scoort bij de tweede paal. Het wordt 3-0 na goed samenspel tussen Dominique en Rozemarijn. De laatste schiet de bal hard in de kruising. Vlak hierna wordt het door een eigen doelpunt van Hilde An nog spannend, de 3-2 hangt in de lucht maar de 4-1 wordt gemaakt door Dominique.

05-10-2019 - Witteveense Boys'87 VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 2 – 3
Doelpunten: Dominique (3x)

De wedstrijd op het kunstgras in Witteveen is lastig, maar Dominique scoort op de juiste momenten. Na 9 minuten wordt het 0-1 als Daphne vanaf eigen een goede pass geeft. De weg naar het doel is nog ver, maar zonder verdedigers in de buurt. Alleen de keepster staat nog in de weg en die wordt met een bekeken schuiver gepasseerd. Het wordt 0-2 uit een penalty. Dominique wordt in de hoek van het strafschopgebied onderuit geschoffeld. Ze velt zelf het vonnis vanaf 11-meter, ondanks dat de keepster uit komt rennen. De ruststand wordt 1-2 als na ruim een half uur een schot vanaf de 16-meter-lijn door het midden in het doel verdwijnt. Lauran staat goed te keepen, maar kan dit schot niet keren.

Na een peptalk van Tino kan de tweede helft beginnen en dat gaat niet helemaal goed, want na vier minuten wordt het 2-2 uit een scrimmage die ontstaat na een corner. Dalen komt moeilijk onder de druk vandaan, maar heeft nog een geheim wapen achter de hand. Rozemarijn mag in de 78e minuut ingooien en doet dat ver, erg ver want de bal komt bij de eerste paal waar Dominique haar hattrick kan voltooien.

28-09-2019 - Dalen VR1 – Zwartemeerse Boys VR1

Uitslag: 6 – 4
Doelpunten: Dominique, Kayleigh, Paulien, Rozemarijn (2x), eigen doelpunt

Van alle teams worden foto’s gemaakt, dus ook vrouwen 1 staat in de planning. Dolf en Frits zijn de fotografen van dienst en als dit formele deel achter de rug is kan de warming-up beginnen.

Het begin van de wedstrijd op het hoofdveld is veelbelovend, want na vijf minuten gaat de bal via Paulien naar Dominique. Ze legt de bal goed voor haar voeten en schiet de bal van zo’n 20 meter over de keepster, 1-0. De wedstrijd kantelt vervolgens als Zwartemeerse Boys aanvallender gaat spelen, de organisatie bij Dalen is weg en de sprintsnelheid valt verkeerd uit. Dit leidt tot de 1-1 en de 1-2. Het wordt snel 2-2 als er, net buiten het 16-metergebied, een overtreding is. Dominique neemt de vrije trap en de speelster van Zwartemeerse Boys die naast haar keepster op de doellijn staat schiet de bal ongelukkig in haar eigen doel. De ruststand wordt 2-3 als een afstandsschot fraai in de bovenhoek verdwijnt.

In de rust wordt een kleine verandering in de opstelling doorgevoerd. Het gaat beter lopen en er komen nu mogelijkheden. Rozemarijn kan uit een corner de stand gelijktrekken en tussen minuut 80 en 82 kantelt de wedstrijd weer terug in Daler voordeel. Het wordt van 3-3 dus snel 6-3. Vanuit standaardsituaties wordt gescoord. Na een corner van Paulien ontstaat er een scrimmage voor het doel en Kayleigh werkt de bal over de lijn. Een goede vrije trap van Daphne komt bij de tweede paal, daar wordt de bal door Rozemarijn schitterend ingekopt. De magische 3 minuten worden door Paulien afgesloten met een vrije trap die rechtstreeks in het doel beland. Het slotakkoord is voor de spits van Zwartemeerse Boys die nog één keer op snelheid uitbreekt, om Laura heenloopt en scoort.

21-09-2019 - HHC VR3 – Dalen VR1

Uitslag: 0 – 2
Doelpunten: Esther, Paulien

Zoals gewoon is heeft Dalen Vrouwen 1 aan het begin van een nieuw voetbalseizoen de hoop om er een prachtjaar van te gaan maken. Maar ja, daarin is dit team niet uniek. Om half elf rolt de bal voor de eerste keer en vanaf die aftrap heeft HHC veel balbezit, ze winnen veel duels maar creëren niet veel kansen. De verdediging onder leiding van Laura lijkt volgens twee thema’s te werkt te gaan: “weg is weg” en “de zijlijn is je beste vriend”. Er gaat een zucht van verlichting door het team als de rust wordt gehaald met de brilstand, 0-0.

In de tweede helft is het aanvalduo vervangen en kan Dalen iets verder van het doel af spelen. Er komen kansjes. Na 11 minuten gaat Paulien het gevecht aan op en met de achterlijn en als er door de grensrechter niet wordt gevlagd en dus door de scheidsrechter niet wordt gefloten kan ze een voorzet geven die door Esther wordt ingetikt. Als de kerkklokken twaalf keer hebben geslagen speelt Laura de bal in de hoek op Daphne die haar man passeert de bal terug legt op Paulien. De bal verdwijnt in het doel en de stand wordt 0-2.

HHC zet aan voor een slotoffensief, maar dat wordt wreed onderbroken. Een botsing tussen Ilse en een speelster van HHC loopt niet goed af. Het spel wordt stil gelegd en nadat de brancard op het veld is gekomen volgt de trieste aftocht. De speelster van HHC blijkt haar kuitbeen te hebben gebroken. Met nog 7 minuten op de klok is dit toch wel einde wedstrijd. De punten zijn binnen, maar de nasmaak is bitter.

14-09-2019 - D.S.C.'65 VR1 – Dalen VR1 (Beker)

Uitslag: 0 – 5
Doelpunten: Paulien (5x)

De jeugd van Dalen en DSC trekt samen ten strijde, terwijl de senioren van Dalen en DSC elkaar bestrijden. Nog brak van het Ganzenfestival wordt om 10 uur afgetrapt voor dit onderlinge treffen. Dalen is sterker, heeft het meeste balbezit en creëert de kansen. Na drie minuten leidt dat tot het eerste doelpunt. Esther krijgt de bal mee, geeft af aan Paulien die draait en scoort. Ook bij de 0-2 staat dit duo aan het einde van een aanval. De voorzet van Esther wordt door Paulien afgerond.

Vlak voor de rust wordt Annemarie ingebracht en ongeveer haar eerste balcontact levert een pass op naar … Paulien, die langs de keepster gaat en de stand op 0-3 brengt.

Na enkele tactische tips van de trainer kan de tweede helft beginnen en dat begin is weer goed, want na 2 minuten verschijnt er wederom GOAL op het scorebord. Wen Xue bouwt langs de lijn goed op. Na een mooi balletje tussendoor van Dominique kan Paulien, ondanks een schreeuw van de keepster, scoren. Ook het laatste doelpunt van de dag wordt gescoord door Paulien die een pass van Kayleigh afrondt.

De poulefase van de beker zit er op en dankzij drie overwinningen gaat VR1 de knock-outfase in.

07-09-2019 - Dalen VR1 – BDE VR2 (Beker)

Uitslag: 6 – 1
Doelpunten: Dominique (3x), Esther (2x), eigen doelpunt

Een deel van de technische staf is ’s morgens op sportpark ’t Grootveld aanwezig, want er is nog geen scheidsrechter gevonden voor de wedstrijd tegen BDE. Om 12.30 uur verschijnt er een lach op de gezichten want Jarno Koert biedt zich aan om te fluiten.

Tegen de samenwerkende teams van Bargeres, DZOH en SC Erica wordt in de eerste helft niet erg goed gespeeld. De linies staan ver van elkaar af, zodat ballen niet allemaal op de juiste plek aan komen. Dominique krijgt in de 2e minuut al een kans, maar schiet op de lat. Als ze even later de bal van Daphne krijgt kan ze om de keepster heen, maar ja als je stijf rechts bent kan de bal vanaf links voorlangs gaan. Dat gebeurt bijna, maar gelukkig trilt het zijnet aan de goede kant. Dalen VR1 is meer in balbezit. Toch wordt het 1-1 als een schot van BDE over Ilse heen gaat.

In de tweede helft gaat alles een stukje soepeler, mede door 2 doelpunten in de eerste 4 minuten. Dominique schiet de bal voor het doel en BDE helpt een handje door zelf raak te schieten. Het wordt 3-1 als Rozemarijn de bal op Dominique speelt die eerder bij de bal is dan de keepster. Dominique blijft succesvol in de beker als ze ook de 4-1 maakt. In het laatste kwartier wordt er door Esther nog twee keer gescoord. Bij de 5-1 gaat Kayleigh mee naar voren en als een heuse linksbuiten geeft ze een prachtige voorzet. De eindstand wordt 6-1 als Dominique de bal doorspeelt naar Esther.

Een goede wedstrijd mede door het fluiten van Jarno, nogmaals dank.

31-08-2019 - Twedo/SVV'04 VR1 – Dalen VR1 (Beker)

Uitslag: 1 – 11
Doelpunten: Daphne, Dominique (7x), Else, Ilse, eigen doelpunt

Het bekertoernooi begint in Schoonebeek tegen het nieuwe fusieteam van Twedo en S.V.V.’04. Achteraf gezien is het bereiken van sportpark De Kampen vanwege de feestweek de moeilijkste opgave. Het weer is een andere tegenstander, het is erg warm en de wind waait af en toe stevig.

Om half drie wordt er afgetrapt en Dalen VR1 is vanaf de eerste balomwenteling de betere ploeg, geholpen door onwennigheid bij de tegenstander. Door de nieuwe regel bij het uittrappen ontstaat er wat onduidelijk in de defensie van Twedo/SVV (vanaf nu T/S), Dominique profiteert hiervan en opent de score. In de loop van de wedstrijd laat Kayleigh zien dat doelpunten maken leuk is, maar dat je van een assist bijna net zo blij kunt worden. En blij wordt Kayleigh vandaag. Haar voorzetten naar Else en Dominique (2x) zorgen ervoor dat de ruststand 0-4 wordt.

Na één (of meer) glazen ranja kan de tweede helft beginnen. Het beeld van de wedstrijd verandert nauwelijks. Alle linies trekken ten aanval en de score wordt uitgebouwd naar 0-7. Uit een corner scoort Dominique de 0-5, Daphne omspeelt even later de keepster (0-6) en Dominique maakt uit een vrije trap van Kayleigh de 7e van de wedstrijd. T/S heeft een opleving, komt een paar keer goed van eigen helft en profiteert van een misverstandje in de verdediging. Ilse laat snel daarna zien dat oplettendheid loont. Daphne wordt vastgezet bij de cornervlag, Marleen kan de bal overnemen en via de achterlijn gaat zij richting het doel, geeft voor en voordat de keepster van T/S de bal op kan pakken tikt Ilse binnen (1-8). Na een eigen doelpunt van T/S werkt Dominique aan haar positie op de topscorerslijst, want na een passje van Ilse en een solo door de defensie van T/S staat het 1-11.

Een prettig begin van een nieuw voetbalseizoen.

Speel-Rij-Was-Schema voorjaar 2020