De wedstrijden van VR1 in verslagvorm.

09-11-2019 - Avereest VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 6 – 5
Doelpunten: Daphne, Dominique, Esther, Paulien, eigen doelpunt

Het publiek krijgt een meeslepende wedstrijd te zien op het kunstgras in Balkbrug. Avereest is de betere ploeg, maar weet in eerste instantie de kansen niet te benutten. In de tweede helft wordt in 18 minuten de wedstrijd omgedraaid, het slotoffensief van Dalen duurt net iets te kort.

In de eerste minuut laat de spits van Avereest zich voor het eerst zien, haar schot gaat deze keer nog voorlangs. Dalen loopt vervolgens in 20 minuten uit naar een 0-3 voorsprong. Paulien rommelt bij de keepster om de bal, ze verovert de bal, ze draait en schiet raak. Een paar minuten later is er onduidelijkheid over een gevalletje buitenspel, Dominique en Esther gaat samen richting doel en eerstgenoemde maakt 0-2. In de 21e minuut loopt Esther alleen richting het doel van Avereest en maakt 0-3. Vlak voor het rustsignaal weet Avereest eindelijk één van de vele kansen te benutten.

Als de bal in de tweede helft gaat rollen is er voor Dalen even geen houden meer aan, want tussen 15.38 uur en 15.55 uur wordt de stand van 1-3 omgezet naar 6-3. Avereest zakt vervolgens in en geeft Dalen weer wat ruimte. Deze wordt door Nife goed belopen, want stoorwerk van haar zorgt ervoor dat een verdedigster van Avereest haar eigen keepster passeert. Vlak voor tijd krijgt de keepster een bal teruggespeeld die ze opraapt, dus een vrije schop. Vanaf 11 meter schiet Daphne de bal hard in het dak van het doel. Het eindsignaal volgt te snel en dus eindigt de wedstrijd in 6-5.

19-10-2019 - Dalen VR1 – Rouveen VR1 (Beker)

Uitslag: 0 – 7

Op een erg stil sportpark ’t Grootveld is vierdeklasser Rouveen de tegenstander in de eerste ronde van het bekertoernooi. De ene wedstrijd is duidelijk de andere niet, het wil allemaal niet zo goed lukken als in de zeven voorgaande wedstrijden en hierdoor wordt Dalen overklast door Rouveen. Ondanks goed keepen van Laura scoort Rouveen zeven keer. Na een 0–4 stand bij rust, wordt de eindstand 0-7. Het bekertoernooi zit er op en Dalen VR1 kan zich concentreren op de competitie.

12-10-2019 - Dalen VR1 – JVC Dedemsvaart VR2

Uitslag: 4 – 1
Doelpunten: Ceryl, Dominique (2x), Rozemarijn

Op het drassige veld 2 schiet Dalen uit de startblokken. De bal blijft door de nattigheid net voor de achterlijn liggen, kan worden voorgezet en Danièle schiet vervolgens tegen de paal. Nog geen minuut later wordt het wel 1-0 als Daphne na een pass van Marleen uithaalt. Haar schot wordt nog wel gekeerd door de keepster, maar de rebound is voor Ceryl.

Opmerking tussendoor: Een golf van opluchting is er bij het publiek als Laura in de 20e minuut meldt dat ze een lieveheersbeestje uit het 16-metergebied heeft gered.

Verder met de wedstrijd. Het gaat gelijk op, kansen komen er niet veel, maar JVC Dedemsvaart is vlak voor rust nog wel een keer gevaarlijk als een schot naast gaat.

Op verzoek spreekt Tino het elftal weer toe. Het team wordt gecomplimenteerd voor het betere spel in vergelijking met een week eerder, maar krijgt toch nog wat tips mee.

In de eerste twee minuten gebeurt er direct van alles. Een uitbraak van JVC is bijna perfect, alleen de bal gaat naast het doel. In de tegenstoot is het wel raak. Esther zet voor en Dominique scoort bij de tweede paal. Het wordt 3-0 na goed samenspel tussen Dominique en Rozemarijn. De laatste schiet de bal hard in de kruising. Vlak hierna wordt het door een eigen doelpunt van Hilde An nog spannend, de 3-2 hangt in de lucht maar de 4-1 wordt gemaakt door Dominique.

05-10-2019 - Witteveense Boys'87 VR1 – Dalen VR1

Uitslag: 2 – 3
Doelpunten: Dominique (3x)

De wedstrijd op het kunstgras in Witteveen is lastig, maar Dominique scoort op de juiste momenten. Na 9 minuten wordt het 0-1 als Daphne vanaf eigen een goede pass geeft. De weg naar het doel is nog ver, maar zonder verdedigers in de buurt. Alleen de keepster staat nog in de weg en die wordt met een bekeken schuiver gepasseerd. Het wordt 0-2 uit een penalty. Dominique wordt in de hoek van het strafschopgebied onderuit geschoffeld. Ze velt zelf het vonnis vanaf 11-meter, ondanks dat de keepster uit komt rennen. De ruststand wordt 1-2 als na ruim een half uur een schot vanaf de 16-meter-lijn door het midden in het doel verdwijnt. Lauran staat goed te keepen, maar kan dit schot niet keren.

Na een peptalk van Tino kan de tweede helft beginnen en dat gaat niet helemaal goed, want na vier minuten wordt het 2-2 uit een scrimmage die ontstaat na een corner. Dalen komt moeilijk onder de druk vandaan, maar heeft nog een geheim wapen achter de hand. Rozemarijn mag in de 78e minuut ingooien en doet dat ver, erg ver want de bal komt bij de eerste paal waar Dominique haar hattrick kan voltooien.

28-09-2019 - Dalen VR1 – Zwartemeerse Boys VR1

Uitslag: 6 – 4
Doelpunten: Dominique, Kayleigh, Paulien, Rozemarijn (2x), eigen doelpunt

Van alle teams worden foto’s gemaakt, dus ook vrouwen 1 staat in de planning. Dolf en Frits zijn de fotografen van dienst en als dit formele deel achter de rug is kan de warming-up beginnen.

Het begin van de wedstrijd op het hoofdveld is veelbelovend, want na vijf minuten gaat de bal via Paulien naar Dominique. Ze legt de bal goed voor haar voeten en schiet de bal van zo’n 20 meter over de keepster, 1-0. De wedstrijd kantelt vervolgens als Zwartemeerse Boys aanvallender gaat spelen, de organisatie bij Dalen is weg en de sprintsnelheid valt verkeerd uit. Dit leidt tot de 1-1 en de 1-2. Het wordt snel 2-2 als er, net buiten het 16-metergebied, een overtreding is. Dominique neemt de vrije trap en de speelster van Zwartemeerse Boys die naast haar keepster op de doellijn staat schiet de bal ongelukkig in haar eigen doel. De ruststand wordt 2-3 als een afstandsschot fraai in de bovenhoek verdwijnt.

In de rust wordt een kleine verandering in de opstelling doorgevoerd. Het gaat beter lopen en er komen nu mogelijkheden. Rozemarijn kan uit een corner de stand gelijktrekken en tussen minuut 80 en 82 kantelt de wedstrijd weer terug in Daler voordeel. Het wordt van 3-3 dus snel 6-3. Vanuit standaardsituaties wordt gescoord. Na een corner van Paulien ontstaat er een scrimmage voor het doel en Kayleigh werkt de bal over de lijn. Een goede vrije trap van Daphne komt bij de tweede paal, daar wordt de bal door Rozemarijn schitterend ingekopt. De magische 3 minuten worden door Paulien afgesloten met een vrije trap die rechtstreeks in het doel beland. Het slotakkoord is voor de spits van Zwartemeerse Boys die nog één keer op snelheid uitbreekt, om Laura heenloopt en scoort.

21-09-2019 - HHC VR3 – Dalen VR1

Uitslag: 0 – 2
Doelpunten: Esther, Paulien

Zoals gewoon is heeft Dalen Vrouwen 1 aan het begin van een nieuw voetbalseizoen de hoop om er een prachtjaar van te gaan maken. Maar ja, daarin is dit team niet uniek. Om half elf rolt de bal voor de eerste keer en vanaf die aftrap heeft HHC veel balbezit, ze winnen veel duels maar creëren niet veel kansen. De verdediging onder leiding van Laura lijkt volgens twee thema’s te werkt te gaan: “weg is weg” en “de zijlijn is je beste vriend”. Er gaat een zucht van verlichting door het team als de rust wordt gehaald met de brilstand, 0-0.

In de tweede helft is het aanvalduo vervangen en kan Dalen iets verder van het doel af spelen. Er komen kansjes. Na 11 minuten gaat Paulien het gevecht aan op en met de achterlijn en als er door de grensrechter niet wordt gevlagd en dus door de scheidsrechter niet wordt gefloten kan ze een voorzet geven die door Esther wordt ingetikt. Als de kerkklokken twaalf keer hebben geslagen speelt Laura de bal in de hoek op Daphne die haar man passeert de bal terug legt op Paulien. De bal verdwijnt in het doel en de stand wordt 0-2.

HHC zet aan voor een slotoffensief, maar dat wordt wreed onderbroken. Een botsing tussen Ilse en een speelster van HHC loopt niet goed af. Het spel wordt stil gelegd en nadat de brancard op het veld is gekomen volgt de trieste aftocht. De speelster van HHC blijkt haar kuitbeen te hebben gebroken. Met nog 7 minuten op de klok is dit toch wel einde wedstrijd. De punten zijn binnen, maar de nasmaak is bitter.

14-09-2019 - D.S.C.'65 VR1 – Dalen VR1 (Beker)

Uitslag: 0 – 5
Doelpunten: Paulien (5x)

De jeugd van Dalen en DSC trekt samen ten strijde, terwijl de senioren van Dalen en DSC elkaar bestrijden. Nog brak van het Ganzenfestival wordt om 10 uur afgetrapt voor dit onderlinge treffen. Dalen is sterker, heeft het meeste balbezit en creëert de kansen. Na drie minuten leidt dat tot het eerste doelpunt. Esther krijgt de bal mee, geeft af aan Paulien die draait en scoort. Ook bij de 0-2 staat dit duo aan het einde van een aanval. De voorzet van Esther wordt door Paulien afgerond.

Vlak voor de rust wordt Annemarie ingebracht en ongeveer haar eerste balcontact levert een pass op naar … Paulien, die langs de keepster gaat en de stand op 0-3 brengt.

Na enkele tactische tips van de trainer kan de tweede helft beginnen en dat begin is weer goed, want na 2 minuten verschijnt er wederom GOAL op het scorebord. Wen Xue bouwt langs de lijn goed op. Na een mooi balletje tussendoor van Dominique kan Paulien, ondanks een schreeuw van de keepster, scoren. Ook het laatste doelpunt van de dag wordt gescoord door Paulien die een pass van Kayleigh afrondt.

De poulefase van de beker zit er op en dankzij drie overwinningen gaat VR1 de knock-outfase in.

07-09-2019 - Dalen VR1 – BDE VR2 (Beker)

Uitslag: 6 – 1
Doelpunten: Dominique (3x), Esther (2x), eigen doelpunt

Een deel van de technische staf is ’s morgens op sportpark ’t Grootveld aanwezig, want er is nog geen scheidsrechter gevonden voor de wedstrijd tegen BDE. Om 12.30 uur verschijnt er een lach op de gezichten want Jarno Koert biedt zich aan om te fluiten.

Tegen de samenwerkende teams van Bargeres, DZOH en SC Erica wordt in de eerste helft niet erg goed gespeeld. De linies staan ver van elkaar af, zodat ballen niet allemaal op de juiste plek aan komen. Dominique krijgt in de 2e minuut al een kans, maar schiet op de lat. Als ze even later de bal van Daphne krijgt kan ze om de keepster heen, maar ja als je stijf rechts bent kan de bal vanaf links voorlangs gaan. Dat gebeurt bijna, maar gelukkig trilt het zijnet aan de goede kant. Dalen VR1 is meer in balbezit. Toch wordt het 1-1 als een schot van BDE over Ilse heen gaat.

In de tweede helft gaat alles een stukje soepeler, mede door 2 doelpunten in de eerste 4 minuten. Dominique schiet de bal voor het doel en BDE helpt een handje door zelf raak te schieten. Het wordt 3-1 als Rozemarijn de bal op Dominique speelt die eerder bij de bal is dan de keepster. Dominique blijft succesvol in de beker als ze ook de 4-1 maakt. In het laatste kwartier wordt er door Esther nog twee keer gescoord. Bij de 5-1 gaat Kayleigh mee naar voren en als een heuse linksbuiten geeft ze een prachtige voorzet. De eindstand wordt 6-1 als Dominique de bal doorspeelt naar Esther.

Een goede wedstrijd mede door het fluiten van Jarno, nogmaals dank.

31-08-2019 - Twedo/SVV'04 VR1 – Dalen VR1 (Beker)

Uitslag: 1 – 11
Doelpunten: Daphne, Dominique (7x), Else, Ilse, eigen doelpunt

Het bekertoernooi begint in Schoonebeek tegen het nieuwe fusieteam van Twedo en S.V.V.’04. Achteraf gezien is het bereiken van sportpark De Kampen vanwege de feestweek de moeilijkste opgave. Het weer is een andere tegenstander, het is erg warm en de wind waait af en toe stevig.

Om half drie wordt er afgetrapt en Dalen VR1 is vanaf de eerste balomwenteling de betere ploeg, geholpen door onwennigheid bij de tegenstander. Door de nieuwe regel bij het uittrappen ontstaat er wat onduidelijk in de defensie van Twedo/SVV (vanaf nu T/S), Dominique profiteert hiervan en opent de score. In de loop van de wedstrijd laat Kayleigh zien dat doelpunten maken leuk is, maar dat je van een assist bijna net zo blij kunt worden. En blij wordt Kayleigh vandaag. Haar voorzetten naar Else en Dominique (2x) zorgen ervoor dat de ruststand 0-4 wordt.

Na één (of meer) glazen ranja kan de tweede helft beginnen. Het beeld van de wedstrijd verandert nauwelijks. Alle linies trekken ten aanval en de score wordt uitgebouwd naar 0-7. Uit een corner scoort Dominique de 0-5, Daphne omspeelt even later de keepster (0-6) en Dominique maakt uit een vrije trap van Kayleigh de 7e van de wedstrijd. T/S heeft een opleving, komt een paar keer goed van eigen helft en profiteert van een misverstandje in de verdediging. Ilse laat snel daarna zien dat oplettendheid loont. Daphne wordt vastgezet bij de cornervlag, Marleen kan de bal overnemen en via de achterlijn gaat zij richting het doel, geeft voor en voordat de keepster van T/S de bal op kan pakken tikt Ilse binnen (1-8). Na een eigen doelpunt van T/S werkt Dominique aan haar positie op de topscorerslijst, want na een passje van Ilse en een solo door de defensie van T/S staat het 1-11.

Een prettig begin van een nieuw voetbalseizoen.

Speel-Rij-Was-Schema