Vrijdag 6 mei was het dan zover, alle teams van de JO-15 verzamelden zich bij de huisartsenpraktijk om om 8.00 uur om te vertrekken richting Holwerd om vervolgens de boot naar Ameland te pakken.

De reis ging zo voorspoedig dat niet de boot van 10.30 maar van 9.30 uur genomen kon worden.

Op Ameland waren Jan Noorman, Mathijs Snijder en Harrie Elling al aanwezig om de spelers en andere begeleiders welkom te heten.

Na een lekker broodje te hebben gegeten en een woordje van Rik Wilting wat betreft een paar dingen waar we samen rekening mee moesten houden gingen jongeren de kamers waar ze sliepen inrichten.

De 5 meiden die mee waren hadden een luxe kamer want die konden een kamer betrekken die eigenlijk bedoeld was voor 24 personen. Maar gezien de bagage die ze meenamen, was dit zeker nodig.

De andere teams en begeleiders waren verdeeld over 2 slaapzalen en wel zo dat een ieder naast een vriend of bekende lag.

Na het inrichten van de slaapvertrekken konden de jongens van de JO15-1 zich klaar maken voor de wedstrijd die geregeld was door Jan tegen Geel-Wit Ameland.

Voor de wedstrijd begon gingen we samen op de foto met de tegenstander met een mooi spandoek van ACD Dalen.

Bij de aftrap mocht Ramon Doldersum als aanvoerder een sjaaltje van VV Dalen overhandigen. Dit werd heel goed ontvangen door de aanvoerder van de tegenpartij want hij ging gelijk naar zijn eigen trainer met de vraag ik wil ook wat geven namens onze club, en zo kregen wij ook mooi aandenken van hun.

De wedstrijd verliep prima van beide kanten alleen kon je zo nu en dan zien dat Geel-Wit wat beter was. Ze spelen dan ook 2 klassen hoger. De uitslag was helaas 4-1 voor Ameland.

Aansluitend gingen de JO15-2 en JO15-3 onderling een wedstrijd spelen want hiervoor was het helaas niet mogelijk om te spelen tegen Amelandia. (2e club op Ameland). Ze konden te weinig spelers regelen. De uitslag was 2-2 en dus mooi in balans.

Na het spelen van de wedstrijden zijn we gezamenlijk terug gegaan naar de accommodatie om te genieten van een BBQ die we geregeld hadden voor iedereen.

Om de avond af te sluiten(althans voor de leiding) hebben een voetbalquizz gespeeld met 5 teams. De vragen gingen over VV Dalen en de Ere en Keukenkamp Divisie.

Onder leiding van Eric Jan Mulder werd zijn team kampioen en mochten ze een mooie prijs in ontvangst nemen.

Ook wel even het vermelden waard is dat het team dat onder leiding van Marin Brand stond op een hele mooie 2e plek kwam te staan.

Daarna was het bedtijd voor een ieder die daar behoefte aan had, want ja er zijn altijd een aantal die uiteraard geen slaap nodig zijn.

Zaterdagochtend 7 mei stonden Rik en Jan eieren te bakken in de keuken nadat een aantal spelers de tafels gedekt hadden.  Een stevig ontbijt was wel even nodig want we gingen naar het strand om daar lekker uit te waaien en een onderling potje te voetballen. Daarnaast waren er een paar bikkels die zich niks van het koude water aantrokken en er zo indoken.

Rond de klok van 12 uur liepen we weer terug om samen wat te eten. De middag waren de spelers vrij en kon de leiding Jorik, Maarten, Mathijs, Rik, Harrie en Jan ook even bijkomen.

Aan het eind van de middag konden de spelers in groepjes wat eten halen in het dorp om vervolgens zich weer te melden bij de leiding in de accommodatie.

Rond 20.45 uur gingen we als groep (een enkeling wilde liever achterblijven om Liverpool te kijken of om samen met zijn liefje op de bank te liggen) weer richting het strand waar we een kampvuur met zonsondergang konden bijwonen.

Uiteraard waren de meiden niet op hun mondje gevallen en gingen als echte modellen op de foto op de motorkap van een trekker die op het strand aanwezig was.

Rond 22.30 uur gingen we weer terug om er een gezellige avond van te maken.

Harrie Elling of Harrie E of H. Elling had een top geluidset meegenomen waar een behoorlijk aantal spelers gebruik van maakten. Om eerlijk te zijn hoeven we nog niet de voice kids te benaderen want de karaoke gaf aan dat de stemmetjes nog net niet bij Emma Heesters of Antoon in de buurt komen.

Misschien denken ze er zelf anders over, maar ik zou zeggen lekker blijven voetballen allen.

Soms was de leiding een beetje verbaasd over de muziekkeuze want acht ja wat weten wij er ook van.

De nacht verliep iets rustiger voor een groot deel van de spelers gelukkig.

Zondag 8 mei was de dag dat iedereen zijn spullen helaas weer bij elkaar moest zoeken die in de bussen gingen. Daarna mochten de kamers bezemschoon gemaakt worden, maar er is een verschil tussen netjes en netjes. Maar gelukkig waren de begeleiders daar om te helpen waar nodig.

Rond 12 uur zijn we samen richting de boot gelopen om de overtocht te maken om 13.00 uur.

In Holwerd stonden een aantal ouders die samen met de busjes weer richting het vertrouwde Dalen reden. Zoals begrijpelijk konden sommige spelers hun oogjes op de terugweg niet openhouden en deden dan ook een powernapje in de auto.

Wij als begeleiders willen de spelers bedanken voor een aantal super dagen waar natuurlijk het weer een top prestatie heeft geleverd. Nagenoeg alleen maar zon op het prachtige Ameland.

Een paar dingen mogen we niet vergeten want zonder de hulp van ITG international, Auto bedrijf Hoiting en ACD Dalen was het vervoer niet zo top geregeld.

Allen hartelijk dank hiervoor namens de leiding en de spelers natuurlijk.

Groeten Jan Noorman, Rick Wilting, Maarten Reinders,  Mathijs Snijder, Jorik Gossen en niet te vergeten eigen geluidstechnicus H. Elling.

Alle foto’s zijn terug te vinden in de Fotogalerij.