Verenigingsleven, vriendenteams, voetbalhumor en vooral spannende wedstrijden op de eigen velden; we hebben het weer terug! Dankzij de versoepelingen die vrijdagavond zijn aangekondigd, hebben we het gewenste perspectief op een normaal en volwaardig seizoen, inclusief toeschouwers langs de lijn. Met de aangekondigde versoepelingen kan de voorbereiding op het seizoen 2021/’22 starten. En natuurlijk roepen we iedereen op aan de slag te gaan met zomervoetbal, een mooie manier om senioren deze zomer voetbal te laten beleven zoals ze dit lange tijd niet hebben kunnen doen.

Versoepelingen senioren
Met ingang van 26 juni is het ook voor senioren weer toegestaan volledig te trainen én wedstrijden te spelen tegen teams van andere verenigingen. Hiermee ligt de weg open voor een heerlijke voetbalzomer en een vlekkeloze voorbereiding op het nieuwe seizoen. Belangrijk hierbij is dat er tijd genomen wordt om weer op te trainen en toe te werken naar een normale trainings- en wedstrijdintensiteit. Op KNVB.nl vind je meer informatie over het optrainen voor senioren met bijpassende vormen: https://rinus.knvb.nl/informatie/coronavirus/zomervoetbal.

Zomervoetbal
We stimuleren verenigingen (die de mogelijkheden hebben) om voetballers de komende zomermaanden lekker te laten voetballen. Met name voor de 18+ voetballers is het de uitgelezen kans om nog een balletje te trappen en vol enthousiasme vooruit te kijken naar het nieuwe seizoen. Of dat nou in de vorm van een training, wedstrijdje of toernooi is, is zelf in te vullen. Inspiratie of hulp nodig? Kijk op www.knvb.nl/zomervoetbal.

Publiek weer toegestaan
Vanaf 26 juni is het ook weer toegestaan publiek toe te laten op de accommodatie. En dat is natuurlijk goed nieuws voor het laatste speelweekend van de KNVB Regiocup. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht. Publiek mag dus ook langs het veld staan. Je kunt placering bijvoorbeeld vormgeven door op 1,5 meter afstand stippen of stickers op de ondergrond te plaatsen.

Verruimingen horeca/ kantines
Horeca mag tot middernacht open en er mogen binnen meer gasten ontvangen worden, namelijk zo veel als mogelijk de 1,5 meter afstand in acht nemende. Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht.

Aandacht voor hygiëne en veiligheid
Sinds zaterdag 5 juni mogen de kleed- en doucheruimtes weer open. Heb je deze nog niet gebruikt, dan ligt legionella op de loer. Het is dan ook belangrijk een aantal zaken in acht te nemen voordat er weer veilig gedoucht kan worden. Lees er alles over op KNVB.nl: https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/63731/tips-om-een-legionellabesmetting-op-de-vereniging-te-voorkomen.