De wedstrijdverslagen van Dalen 1 zijn geschreven door leden van de v.v. Dalen of overgenomen uit de media, bijvoorbeeld Coevorden Huis aan Huis, Dagblad van het Noorden, RTV Drenthe en Tweenul.nl.

2017-10-01 OVC 1
2017-10-01 OVC 2
2017-10-01 OVC 3
2017-10-01 OVC 5
2017-10-01 OVC 6

01-10-2017 - OVC'21 1 – Dalen 1

Dalen blijkt te sterk voor OVC’21

In de 3e klasse C heeft Dalen zondagmiddag in Ommen het uitduel tegen OVC ’21 met 1-3 gewonnen.

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar kort voor het rustsignaal kwam Dalen op voorsprong. Eddie Cutala zorgde na goed voorbereidend werk van Nick Schuiling voor het openingsdoelpunt.

In de beginfase van de tweede helft verdubbelde Schuiling de marge. Een foute pass van Marijn Verdoold hielp OVC ’21 even later weer in het zadel: Damon Nouri liet doelman Rick Braam kansloos (1-2). In de 65e minuut bracht Nick Schuiling met een prima goal de 1-3 op het scorebord. Dalen verzuimde in het laatste kwartier om de score verder uit te bouwen, maar boekte in Ommen een verdiende zege.

24-09-2017 - Dalen 1 – Sleen 1

Dalen is het meest gelukkig met gelijkspel in derby

De streekderby in de 3e klasse C tussen Dalen en Sleen is zondagmiddag in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Daarmee mocht Dalen nog het meest gelukkig zijn. Pas in blessuretijd kwam de formatie van trainer Bert Doldersum op gelijke hoogte. ‘Sleen had het beste van het spel en bij ons liep het vandaag gewoon niet. In de tweede helft leverden we in ieder geval wel veel meer strijd. In de slotfase hebben we toch nog op gelukkige wijze een puntje uit het vuur gesleept’, analyseerde Doldersum na afloop.

Betere ploeg Zijn collega Reinoud Haak baalde dat Sleen in de eindfase van de streekderby op ‘t Grootveld toch nog twee punten moest afstaan. ‘We waren de betere ploeg en hadden op basis van de veldverhouding en de kansen dan ook recht op drie punten.’ Al binnen zes minuten kwam Sleen op voor sprong. Kelvin Jager stuurde Pelle Bos met een afgemeten pass de diepte in. Bos omspeelde doelman Rick Braam en schoot de bal vervolgens onberispelijk tegen de touwen: 0-1. Dalen probeerde daarna wel steeds meer het initiatief te nemen, maar veel gevaar leverde dat niet op. De verdediging van Sleen hield goed stand en op de 0-1 ruststand viel weinig af te dingen.

Meer druk In de tweede helft zette Dalen steeds meer druk. Toch bleven de bezoekers uit Sleen betrekkelijk eenvoudig overeind. Sleen had bovendien ook de beste kansen, maar de gasten waren in de afronding niet scherp genoeg. Dat werd de ploeg van Reinoud Haak in de blessuretijd fataal. Na goed voorbereidend werk van Jelle de Rudder werd een voorzet van Nick Schuiling op subtiele wijze verlengd door Martijn Heerkes, waarna Eddie Cutala de fortuinlijke 1-1 eindstand op het bord zette.

Interview Ruben Sinnema

Sinnema wil met Dalen terug naar tweede klasse

DALEN -Ruben Sinnema heeft niet veel woorden nodig om het afgelopen seizoen te omschrijven: ‘Teleurstellend’. De 29-jarige aanvoerder van de hoofdmacht van voetbalvereniging Dalen had na de degradatie in 2015/2016 de schade graag in één seizoen willen repareren, maar de Dalenaren grepen jammerlijk naast alle prijzen.

‘We begonnen supergoed, maar nog voor de winterstop ging het moeizamer. Bovendien hadden we vooral in Asser Boys een geduchte concurrent. In de uitwedstijd tegen CEC verspeelden we in feite de titel. Tegen de op papier ‘mindere’ teams hebben we teveel punten gemorst’, blikt Sinnema terug. Dalen kreeg via de nacompetitie nog wel een herkansing, ‘maar tegen Forward waren we gewoon niet goed genoeg en hebben twee keer terecht verloren.’

Vaste patronen Dalen blijft dus derdeklasser en dat is iets waar Ruben Sinnema eigenlijk wel vrede mee kan hebben. ‘Als sportman moet je uiteraard altijd het hoogste willen nastreven. We zijn zeker tweede klasse waardig, want we kunnen als team heel goed voetballen. Alleen zullen we veel constanter moeten worden. In sommige belangrijke wedstrijden kwamen onze kwaliteiten niet voldoende uit de verf. Ik denk dat we minder moeten wisselen en een vaste as moeten creëren. Zo kan je de vaste patronen erin slijpen en weet je wat je aan elkaar hebt. We hebben vaak goede wedstrijden gespeeld, maar er zaten zeker acht wedstrijden tussen dat we allemaal door de ondergrens zakten. Dat moet er echt uit’, zegt Sinnema op gedecideerde toon.

Prijs kwam te vroeg De uitwedstrijd tegen Gieten springt er echt uit. ‘We kwamen met 2-0 achter, maar na rust toonden we karakter en kwamen terug tot 2-2. Gelukkig maakte Eddie Cutala vijf minuten voor tijd de bevrijdende 2-3, waardoor we de eerste periode wonnen en een prachtig feest vierden. Misschien moeten we dit seizoen de eerste periodetitel aan ons voorbij laten gaan, want na het behalen van deze titel gingen we steeds minder voetballen.’

Middenvelder Ruben speelt het liefst op ‘6’: in de rol van controlerende of verdedigende middenvelder. ‘Ik ben meer een opbouwer dan een afmaker, want ik scoor bepaald niet veel. Afgelopen seizoen heb ik zelfs geen enkel doelpunt gemaakt. Tot dusverre heb ik in de hoofdmacht slechts twaalf doelpunten geproduceerd.’

Sportfamilie Ruben is opgegroeid in een echte sportfamilie. ‘Mijn broer André en ik hebben de gehele jeugdperiode bij v.v. Dalen gespeeld. In A1 kreeg mijn broer echter een zware knieblessure en daardoor moest hij stoppen met voetballen. Ik denk dat we anders samen in de hoofdmacht hadden gevoetbald. In de F-en E-junioren is mijn vader altijd mijn leider geweest. Mijn moeder is al vele jaren actief bij volleybalvereniging Dalen.’ Sinnema, die op één seizoen Germanicus na altijd in de clubkleuren van Dalen heeft gespeeld, mikt komend seizoen in ieder geval op een positie in de top 4. ‘Dat we kampioen worden ga ik niet uitspreken, want dat heb ik vorig seizoen ook al gezegd. Uiteindelijk gaan we wel terug naar de tweede klasse, want dat moet gewoon!’, zegt Sinnema, die in het dagelijks leven werkzaam is als proces-operator bij Forbo in Coevorden.

Beker – Poulewedstrijden

”Vrijdag

Dalen won met 2-1 van Bargeres. De Dalenaren kwamen door een doelpunt van Eddie Cutala op voorsprong, maar vanaf de stafschopstip scoorden de Emmenaren de gelijkmaker. Nick Schuiling zorgde voor de verdiende 2-1 zege.

”Zondag

Dalen schoof in Oosterhesselen probleemloos vijfdeklasser VIOS (O) aan de kant. De equipe van Bert Doldersum won na een 1-3 ruststand met 1-6.

Scoreverloop: 0-1 Steven Balstra, 0-2 Hilco Koster, 0-3 Steven Balstra, 1-3 VIOS, 1-4 Jelle de Rudder, 1-5 Ruben Sinnema, 1-6 Ruben Sinnema.

”Zondag

[__su_spoiler title= ‘Dalen 1 door in de beker – verslag Dalen supporter’ icon=’caret’]

Dalen 1 heeft ook zijn derde bekerwedstrijd in winst kunnen omzetten. Na een 2-1 overwinning op Bargeres en een 1-6 overwinning op VIOS(O) werd nu met 1 –5 gewonnen van Schoonebeek.

De wedstrijd was eigenlijk met de rust al beslist. Het stond 0-4 voor Dalen. Echter de eerste kans van de wedstrijd was voor de ploeg uit Nieuw Schoonebeek. Na een snelle counter kwam de bal op de buitenkant van de paal. Na deze kans werd Dalen wakker en kwam Schoonebeek er niet meer aan te pas.

Na een goede combinatie op het middenveld kwam Martijn Koelink alleen voor de keeper en hij scoorde met links de 0-1. De 0-2 was een intikker voor Hilko Koster nadat Martijn Heerkes een fair luchtduel van de keeper had gewonnen. De 0-3 was een mooie vrije bal die mooi werd in geschoten door Nick Schuiling. Eigenlijk had dit een penalty moeten zijn maar de scheidsrechter herzag zijn beslissing op advies van de assistent scheidsrechter van Schoonebeek. Volgens diverse toeschouwers had de assistent van Schoonebeek dit niet helemaal goed gezien. De 0-4 was eveneens van Nick Schuiling na een goede individuele actie scoorde hij met een prachtige trap laag in de verre hoek.

De ruststand was 0-4

Na de rust werd het er allemaal niet beter op. Schoonebeek scoorde na een fout van Nick Schuiling de mooie “ehrentreffer” 1-4. Een kwartier voor tijd werd Eddy Cutala gevloerd in het strafschopgebied. De penalty werd goed ingeschoten door Marijn Verdoold. Eindstand 1-5.

De voorbereiding van Dalen 1 zit er nu op. Zondag wacht Sleen en dan gaat het allemaal echt beginnen. Dan weet de ploeg waar het staat. Winnen tegen een 4e klasse of 5e klasse is toch wel even wat anders dan tegen een ploeg uit de top van de 3e klasse.

Ik wens Dalen 1 veel succes in de competitie.

[__/su_spoiler]

[__su_spoiler title=”Verslag RTV Drenthe” icon=”caret”]

Scoreverloop: 0-1 Martijn Koelink, 0-2 Hilco Koster, 0-3 Nick Schuiling, 0-4 Nick Schuiling, 1-5 Marijn Verdoold (p)

Dalen heeft zich door een 1-5 overwinning op Schoonebeek eenvoudig geplaatst voor de knock-out fase van de districtsbeker. De derde klasser was veel te sterk voor de vierde klasser uit Nieuw-Schoonebeek.

Dalen was in de beginfase de beter voetballende ploeg, maar de thuisploeg kreeg de beste kans. Justin Katuin ging alleen op doelman Braam af, maar de bal ging via Braam en de paal naast.

Voorsprong
Halverwege de eerste helft nam Dalen de leiding. Martijn Koelink kon ongestoord de zestien meter binnen lopen en drukte beheerst af (0-1). Drie minuten later leek Hilco Koster de wedstrijd te beslissen. Schoonebeek protesteerde omdat doelman Martin Berens werd aangevallen, maar scheidsrechter Van Melsen keurde de treffer goed.

Voor rust bepaalde Nick Schuiling, met twee treffers, de ruststand op 0-4. In de 34ste minuut floot Van Melsen voor een strafschop, maar op aanwijzen van de grensrechter werd de bal net buiten de zestien gelegd. Voor Schuiling maakte de afstand geen verschil en schoot binnen. Vlak voor rust schoot de middenvelder van afstand weer raak.

Eretreffer
Na rust ging de thuisploeg op zoek naar een beter resultaat, gaf achterin wel veel ruimte weg, maar de aanvalslust werd al na zeven minuten beloond. Niek Husers scoorde beheerst de 1-4 diagonaal binnen.

In een minder boeiende tweede helft bepaalde Marlijn Verdoold de eindstand op 1-5 en gaat Dalen in de koker voor de loting van de eerste ronde in de knock-out fase.

(RTV Drenthe – René Posthuma)

[__/su_spoiler]

Zwaagstra toernooi in Zweeloo

”Donderdag

Donderdag 24 augustus 2017

Dalen is goed aan het Zwaagstra-toernooi op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo begonnen. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum versloeg Sweel (zo) gisteravond na een 0-1 ruststand met 0-2. Peter Harkes scoorde beide doelpunten.

Op de zege van Dalen was weinig af te dingen.Sweel kreeg wel wat kansjes, maar was in de afronding te slordig.

Uitslagen:
Sweel 1 zondag – Dalen 1  0 – 2
Sweel 1 zaterdag – Annen 1   3 – 4

”Zaterdag

De hoofdmacht van Dalen is zaterdagavond op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo winnaar geworden van het Zwaagstra-toernooi. De ploeg van trainer-coach Bert Doldersum versloeg Sweel (zat) met 2-6.

De beide ploegen bleven tot aan de rust in evenwicht. Dalen nam na tien minuten de leiding, maar binnen een minuut werd de schade gerepareerd. In de tweede helft was de derde klasser een maatje te groot voor de equipe van Bert Wiebing.

Hilco Koster had met drie treffers een groot aandeel in de ruime zege. Nick Schuiling, Tijmen Venhorst en Mart Kip scoorden voor Dalen de overige treffers. Tom en Rick ter Avest deden namens Sweel iets terug.

Uitslagen:
Sweel 1 zaterdag – Dalen 1  2 – 6
Sweel 1 zondag – Annen 1  2 – 5