Gezellig samenzijn

Afgelopen zaterdag 17 oktober hebben een aantal van onze verenigingsscheidsrechters een ontspannen bijeenkomst gehad in de bestuurskamer van de vv Dalen. Na een openingswoordje van coördinator Feddie Zomerskon men genieten van een stuk heerlijke taart die aangeboden werd door de activiteitencommissie van de jeugd. Zie de foto’s: hij zag er weer geweldig uit. Na de koffie en thee kwam het biertje op de tafel – de consumpties werden aangeboden door het bestuur, waarvoor dank – en werd er gezellig bijgepraat.

Verenigingsscheidsrechters_01

Natuurlijk werd er middels een quiz gecheckt hoe het met de spelregelkennis zat. Nou, dat was prima in orde. Uiteindelijk bleken de combinaties Jan Mepschen/Derk Lennips en Freddy Gossen/Thomas Meppelinkde meeste goede antwoorden gescoord te hebben. Na de finalevraag (noem zo veel mogelijk eigenschappen die een goede scheidsrechter moet bezitten) werden Freddy en Thomas de winnaars van een geweldige muts (zie de foto’s)

Verheugend was het dat de beide Dalerveenscheidsrechters Jasper Hoving en Thomas Meppelinkbij deze happening aanwezig waren en zich prima thuis voelden in het fluitersgroepje.

Na een uurtje vond voorzitter Hazelaar – tevens scheidsrechter zoals bekend- dat de bijdrage van het bestuur in dit gebeuren in het kader van de “week van de scheidsrechter” genoeg was, want …. scheidsrechters zijn net als voetballers nogal dorstige lieden.

Verenigingsscheidsrechters_02
Verenigingsscheidsrechters_03
Verenigingsscheidsrechters_04
Verenigingsscheidsrechters_05
Verenigingsscheidsrechters_06
Verenigingsscheidsrechters_07
Verenigingsscheidsrechters_08

Even voorstellen: ons scheidsrechterscorps

De vv Dalen heeft momenteel ruim 20 verenigingsscheidsrechters die voornamelijk op de zaterdag wedstrijden van onze jeugdelftallen en de dames fluiten, en op de zondag voor Dalen 4, 5 en 6.

Wie zijn onze leidinggevenden binnen de lijnen?

• De jonkies: Martijn Koelink, Steven Balstra en Rick Boesjes zijn onze jeugdige scheidsrechters. Ze spelen zelf ook nog actief, en hebben het fluiten bij de vereniging onder de knie gekregen. Ze begonnen bij de E- en F-jeugd, en inmiddels fluiten ze voornamelijk D- en C-jeugd .
  • Bestuurder en fluitist: Het hoofdbestuur heeft een hoog scheidsrechters-gehalte. Voorzitter Riekus Hazelaar, penningmeester Richard Roosken, secretaris Derk Lennips en de beide André’s (Regtop en Ruinemans) zie je elk jaar een aantal wedstrijden leiden.
  • Gediplomeerd: een groot aantal verenigingsscheidsrechters heeft in het verleden ooit de scheidsrechters-cursus gevolgd en z’n diploma gehaald. Dat zijn – naast de bestuurders hierboven genoemd – o.a. Jan Mepschen, Bert Dijenborgh, Henk Lennips, Freddy Gossen, Roel Hooge, Harry Elling, Gerard Rijks, Harrie Boer en Michel Fledderus.
  • Leider/trainer én scheidsrechter: Harry Elling (leider Dalen 4) Jan Noorman (leider /trainerF7) en Freddy Gossen (leider/trainer D1) zetten zich ook op meerdere vlakken voor de vereniging in.
  • Vader en zoon: Frans en Jelmer Engelage blazen af en toe ook nog hun wedstrijdje
  • Twee bouwvakkers: Harry Boer (óok lid van de technische commissie) en Gerard Rijks (fluit zowel jeugd als senioren) hebben ook al een lange scheidsrechters-carrière.
  • Scheidsrechters van verre: Henk Lennips is woonachtig in Assen en Richard Braam woont in Apeldoorn, maar dat weerhoudt ze niet om toch op ’t Grootveld af en toe een wedstrijd te leiden
  • Fluiters in Wachtum en Dalerveen: Derk Lennips en Martin Uineken fluiten voor de FC Wachtum.(Dalen 6) Thomas Meppelink en Jasper Hoving (spelers van DSC’65 1) fluiten de wedstrijden van de jeugd die op sportpark de Hoop in Dalerveen worden verspeeld.

Pluim

Deze groep vrijwilligers verdient een grote pluim om steeds maar weer de kritiek van spelers, leidinggevenden en publiek te weerstaan. Hoe vaak zullen ze niet gehoord hebben: Hé scheids….!!! van anderen die zelf niet de stoute schoenen aantrekken, maar het vaak wel beter zien (denken ze). We zijn blij dat zedesondanks zo veel plezier aan het spelletje beleven, dat ze gewoon door blijven gaan.Grote klasse!!!

Vergoeding

Onze scheidsrechters fluiten nog steeds voor een kopje thee/koffie en een Marsje en na afloop een consumptie in de bestuurskamer. Daarom is het goed om ze af en toe te belonen met een verrassing en ze te laten weten dat we ze zeer waarderen.

Wens

Net als bestuur en spelers dient ook het scheidsrechterskorps af en toe vers bloed te krijgen. Hopelijk weet de verenigingeen manier te vinden om de jeugdervaring op te laten doen met het fluiten van E- en F-wedstrijdjes. Het kan bij omliggende verenigingen, dus moet het toch ook bij de vv Dalen kunnen?