Eerste weken
Starten als voorzitter in Corona-tijd, dan zul je wel wat rustiger kunnen beginnen… De boel ligt een beetje op z’n gat, dus mooi de tijd om overal een beetje rustig in te rollen. Even rustig rondkijken en zien wie wat doet. Misvatting één liet bepaald niet lang op zich wachten.    De afkortingen, projecten, lopende zaken en discussiepunten vliegen je om de oren. Ondanks dat er helemaal niet gevoetbald wordt zijn er toch behoorlijk veel mensen binnen de vereniging bezig met heel veel dingen! Sta je niet zo bij stil als je gewoon lekker af en toe tegen een balletje trapt en na tijd de wereld zogenaamd even verbetert. En nu word je natuurlijk ook geacht van heel wat zaken wat te vinden, maar het liefst wel enigszins gefundeerd. En oh ja, ik wil zelf toch eigenlijk ook nog wel een aantal dingen.

Lopende zaken
Er zullen ongetwijfeld meer leden zijn die niet weten wat er allemaal zoal speelt, en waarom het zo ontzettend belangrijk is dat hier, gelukkig, mensen vrijwillig mee bezig zijn. Hier een kleine greep uit, in willekeurige volgorde.  De entree van het sportpark gaat aangepakt worden. Er is veel overleg met de gemeente, er zijn plannen gemaakt, plannen bijgesteld, en de berichten zijn veelbelovend. Daarnaast wordt de toegankelijkheid van het sportpark verbeterd. Over kwaliteitsimpuls gesproken. Er komen nieuwe velden, waardoor er straks natuurlijk geen enkele excuus meer is om geen oogstrelend voetbal op de mat te leggen. Daarvoor ga je echt wel ruimte maken in je agenda voor het weekend! De uitstraling van veld 2 krijgt een boost en er wordt gesproken over een meer damesvriendelijke kleedkamer. Verder is het natuurlijk geen gemakkelijk jaar voor een vereniging, je loopt nogal wat inkomsten mis. Daar zijn eventueel subsidies voor, maar dat moet wel goed uitgezocht en aangevraagd worden. En dan is er nog de jeugd, ik denk onze belangrijkste pijler. Hier wordt vol op ingezet, binnen de mogelijkheden. Uiteindelijk profiteren we allemaal van het werk van de mensen die zich hier keihard voor inzetten, waarvoor dank!!

Communicatie
We zijn een vereniging die drijft op vrijwilligers, we kunnen simpelweg niet zonder. Maar het blijft mensenwerk en dan gaat er ook wel eens iets niet helemaal zoals we allemaal zouden willen, of gaat het simpelweg fout. Er gebeurt zoveel dat er ook weleens onbewust wat doorheen glipt. Natuurlijk willen we dat verbeteren, maar dat kost tijd. De wil is er echt wel. Er wordt ook gewerkt aan een duidelijkere structuur binnen de vereniging, waardoor het duidelijker gaat worden hoe de lijntjes lopen, wie nou precies wat doet, en waar je waarvoor moet zijn.   Af en toe komt het nu op mij over alsof we soms tegenover elkaar staan in plaats van naast elkaar. Volgens mij willen we uiteindelijk allemaal hetzelfde en hebben we hetzelfde doel: de vv Dalen vooruithelpen. Communicatie moet van meerdere kanten komen, om samen dingen te kunnen verbeteren. We hebben binnen onze vereniging genoeg kennis en kunde. Geef signalen, tips of ideeën dan vooral ook door! Alle input is welkom, en wie weet kunnen we er wat mee!

Afrondend
Het seizoen zit erop, op enkele vergaderingen na en zaken die geregeld moeten worden voor het nieuwe seizoen. Het voetbalkamp is, in alternatieve stijl, net afgerond. Geweldig dat dit alsnog georganiseerd is, en top dat de organisatie zo flexibel kon zijn. Veel blije gezichten op het sportpark de afgelopen twee dagen! Ook heeft de jeugd nog weer even kunnen voetballen in wedstrijdverband, in de Regiocup. In samenwerking met DSC hebben we hier een goede oplossing voor gevonden, waarvoor dank! Ik wil jullie in elk geval wat meer op de hoogte houden van lopende zaken tijdens mijn voorzitterschap. Tot in het nieuwe voetbalseizoen, met hopelijk veel voetbal en veel gezelligheid!