Hallo allemaal,

De vorige keer dat ik een stukje op de site schreef begon ik met te zeggen dat we allemaal weer zo blij waren dat we lekker konden voetballen. En nu, een paar maanden later, is het grotendeels weer gestopt. Alle 18 jeugdteams begonnen nog zo enthousiast aan hun competities. 27 JO7 spelers speelden de onderlinge competitie bij EHS. De overige teams uiteraard onder de vlag van de KNVB. Mooie overwinningen werden afgewisseld met pijnlijke nederlagen. Maar dan houden we ons vast aan een bekende uitspraak van een nog bekendere voetbalfilosoof : “een mooi verlies is waardevoller dan een armetierige overwinning” (als Feyenoord supporter zijnde een herkenbare uitspraak). Begin oktober was er de zeer geslaagde seizoensopening. Ondanks het weer heb ik alleen maar enthousiaste jeugdspelers gezien. Ook de FIFA middag was een geslaagde activiteit.

Het vinden van trainers is altijd weer een hele klus. Maar ook dit seizoen zijn er weer meerdere jeugdspelers die trainingen geven aan de jeugd. Om deze jonge trainers wat beter te begeleiden willen we graag, in samenwerking met de KNVB, een avond organiseren waar allerlei ideeën over trainingen uitgewisseld kunnen worden. Door alle veranderende maatregelen is het lastig om tot een datum te komen maar zodra het weer kan komt er zo’n avond. Dit zal voor alle trainers en leiders zijn. Bericht hierover volgt nog.

Door de maatregelen zijn er helaas al meerdere activiteiten afgelast, denk bijvoorbeeld aan het taarttoernooi. Zodra het weer enigszins kan hopen we dat er weer allerlei leuke activiteiten georganiseerd kunnen worden. De zaalcompetitie is, voordat het eigenlijk begonnen is, ook afgelast. Ook mag er al een aantal weken niet meer getraind worden na 17 uur. Maar het is zowat elk team gelukt om ieder geval 1 keer in de week  voor 17 uur te trainen. Complimenten voor de enorme flexibiliteit van iedereen, zeker ook voor alle trainers!!

In het nieuwe jaar kunnen we hopelijk het voetballen snel weer oppakken. Mochten er vragen/opmerkingen zijn dan hoop ik dat jullie ons weten te vinden. Voor nu wensen wij iedereen een goed uiteinde en op naar een mooi en sportief 2022!!

Groeten,

Namens het jeugdbestuur,

 

Michel Boer (voorzitter jeugdbestuur)