Woensdag 1 mei kon een ieder die meeging hun spullen inleveren bij de spinde om 20.00 uur. Dit verliep in vergelijking met vorig jaar erg rustig.

Donderdag 2 mei 2019 stond in het teken van de voorbereidingen van het trainingskamp van de meiden/dames van de Vv Dalen. Rond de klok van 13.00 uur was het de begeleiding die de boodschappen voor het hele weekend ging op halen bij de plus in Dalen waar alles voor ons klaar stond. In bussen die beschikbaar gesteld werden door Schildersbedrijf Roseboom en Autobedrijf J. Hoiting B.V. konden we onze reis gaan vervolgen richting Holwerd om daar de boot te pakken richting het mooie Ameland.

Eenmaal aangekomen werden eerst alle boodschappen en tassen van de meiden uitgelaten waarna de leiding even kon genieten van het prachtige weer en een klein hapje en een drankje natuurlijk. Dit drankje was ook wel nodig want nog geen 12 uur later kwamen de overige personen het eiland onveilig maken en was zoals jullie begrijpen de rust weg.

We waren compleet en konden samen genieten van een heerlijk broodje dat klaar stond voor de juist aangekomen meiden, waarna een ieder zijn spullen kon opruimen en zich kon omkleden voor de geplande wedstrijd tegen Voetbal vereniging Geel/Wit Ameland MO17-1. Afgelopen jaar hebben we helaas verloren van dit team en het was tijd voor revanche.

Voor de aftrap hebben we de tegenstanders getrakteerd op de prachtige zonnebrillen van de VV dalen. Hier waren ze dan ook erg blij mee. Vanwege een paar afwezigen in de selectie van ons meiden elftal moest er een beetje geschoven worden om zo goed mogelijk voor de dag te komen. De wedstrijd stond onder leiding van Gerben Zwiers en Harrie Elling.

We kwamen dan ook goed uit de startblokken en de wedstrijd werd geopend door Fleur Goosen 0-1 voor Dalen, waarna Ilse van Es er ook nog even 2 inprikte.

Eindstand was 1-3.

De klus was geklaard en hebben laten zien dat ons meidenelftal erg gegroeid is sinds afgelopen jaar. Super gedaan meiden.

Bij het terugkomen in de kampeerboerderij hadden de achterblijvers een fantastische barbecue klaargezet die meegenomen was uit Dalen. Ja de Plus heeft er een feestje van gemaakt want het vlees was weer om je vingers bij op te eten.

De meiden wilden zich hierna even opfrissen want we gaan rond de klok van 21.00 uur met z’n allen richting het terras bij van Heeckeren waar een DJ live plaatjes aan het draaien was en hiervoor had de begeleiding natuurlijk heuse VIP plekken gereserveerd.

Lekker onderuit gezakt met een kleine versnapering genoten we samen van het vuurtje dat wakkerde aan onze voeten op Vip plekken. Na dit relaxt momentje ging een ieder richting de kampeerboerderij waar de muziek die verzorgt werd door onze eigen ingevlogen geluidsman H. Elling alias DJ Elay op volle toeren gedraaid. Ja de late uurtjes werden aangetikt voor menigeen.

Na een voor sommige korte nacht stond chef kok J. Noorman al vroeg in de keuken om voor al zijn gasten heerlijke scrambled eggs met spekjes te maken als ontbijt. Dit werd erg goed ontvangen een stevig ontbijt kreeg hij te horen van de gasten.

De planning was om op deze zaterdagochtend 4 mei een onderling strandtoernooi te gaan houden, alleen de wind die over het mooie Ameland ging wilde helaas niet meewerken. We werden bijna gezandstraald en dus moest deze activiteit geannuleerd worden. Dit viel natuurlijk bij sommige nachtbrakers erg goed en die konden nog even een rustmomentje inbouwen voordat ze de middag het centrum van Nes in gingen gezamenlijk.

De meiden waren mooi verspreid over de terrassen en vele tentjes waar je heerlijke vis of andere hapjes kon krijgen. Er waren in de aanloop naar Ameland op de trainingen al wat penalty’s genomen en zo hadden sommigen een prijsje gewonnen.

Ja Jan kon eerst vis eten samen met Anouk waarna hij vervolgens Else moest trakteren op een frikandelspeciaal die ze gewonnen had. Aan het eind van de middag was er afgesproken dat er rond 18.00 uur gezamenlijk gegeten werd weer in kampeerboerderij.

Hierbij heeft een deel van het dames team een heerlijke groentesoep gemaakt die smakelijk ontvangen werd. Na dit alles opgeruimd te hebben was het tijd voor een kort spelletje om vervolgens 2 minuten stil te zijn bij de dodenherdenking.

De zaterdagavond planning hadden veel meiden voorbereid want er was KARAOKE. Helaas weet ik niet alles meer want er waren zoveel optredens en zoveel goede acts. Toch is er 1 bij ons allen blijven hangen. Het liedje van Ed en Willem Bever met Hup daar is Willem met de waterpomptang. Het dak ging eraf en iedereen was van mening dat deze 3 meiden de 1e prijs in ontvangst mochten nemen.

De avond viel over Ameland en dat was het teken voor een aantal om eens flink uit hun bol te gaan in de discotheek de Swinging Mill. Ameland heeft het geweten want ze spreken nog over de meiden/dames uit Dalen.

Zondagochtend 5 mei staat in het teken van opruimen en de bussen weer vullen met de troep die weer mee mag naar huis. Om 14.00 uur hebben we de boot genomen naar het vasteland weer om vervolgens richting de Baander te gaan om daar gezamenlijk dit super  leuke weekend af te sluiten met heerlijk verzorgt buffet.

De Baander dank hiervoor.

Hopelijk kunnen we dit geweldige weekend volgend jaar weer herhalen met elkaar.

Meiden en dames  hartelijk dank voor weer een geslaagd trainingkamp 2019.

Groeten Jan