Toespraak op het Onderling zaalvoetbaltoernooi op zondag 6  januari 2019.

Sportvrienden, beste mensen,

Namens het bestuur wens ik jullie allemaal een gelukkig, gezond en sportief 2019.

Volgens mij was het Onderling zaalvoetbaltoernooi vandaag weer zeer geslaagd. Met dank aan de organisatie, die in de vertrouwde handen was van Freddy Gossen.

Al jaren is dit toernooi ook een soort Nieuwjaarstoernooi. Voor mij een ideale gelegenheid om jullie bij te praten over wat er gebeurt binnen de vereniging, en waar wij als bestuur zoal mee bezig zijn.

Op technisch vlak.

Na dit seizoen nemen wij afscheid van Bert Doldersum. Bert is dan 3 jaar hoofdtrainer geweest bij onze vereniging. Wij zijn Bert veel dank verschuldigd. Zijn betrokkenheid is erg groot. Zijn motto is “doe alles wat je dot met hart en ziel”. Bert heeft tot nu toe heel wat in beweging gezet en ik hoop, dat dat ook in de resterende wedstrijden nog gaat gebeuren.

Bert, straks veel succes bij DZOH.

Nadat Bert bekend maakte, dat hij bij Dalen zou stoppen, is de Technische Commissie naarstig op zoek gegaan naar een opvolger voor Bert. Na diverse gesprekken is bekend gemaakt dat Michel Kerkdijk met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe trainer wordt. Michel is 31 jaar, woont in Schoonebeek en speelt thans nog in het eerste van SVV 04. Michel heeft 5 seizoenen de 2e selectie van FC Klazienaveen getraind.

Wij wensen Michel veel succes toe.

Verder kan ik mede delen, dat Gertjan Ruinemans trainer blijft van de 2 selectie.

Een woord van dank aan de TC is op zijn plaats.

Jeugdvoorzitter.

Onze jeugdvoorzitter André Hoorn is om privéredenen per 1 januari j.l. gestopt. Morgenavond hebben wij een gesprek met het jeugdbestuur en dan gaan wij praten over zijn opvolging.

André, wij bedanken jou voor al je inspanningen in de afgelopen jaren.

2019 – een jaar vol ontwikkelingen.

Sporthal

Zoals ook in de jaarvergadering op 17 september j.l.  aan de orde is geweest, zijn de verenigingen, die gebruik maken van de sporthal, in overleg met de gemeente over het in eigen beheer en exploitatie nemen van de sporthal. Er is een intentieverklaring getekend, waarin staat hoe het proces zal verlopen. In dit proces is duurzaamheid een belangrijk item. Zorgvuldigheid staat echter voorop.

Wij houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bouw loods Groenploeg

De belangrijkste prioriteit is de bouw van een loods voor de Groenploeg aan de achterzijde van de sporthal. De bouw vraagt een forse investering. Hoewel wij financieel gezond zijn, wordt voor de bouw van de loods een lening aangevraagd bij de Stichting Waarborgfonds Sport. De planologische procedure loopt. Afgewacht moet worden wanneer met de bouw kan worden begonnen.

Sportlink Club Pakket.

We hebben sinds een paar weken een abonnement op het Sportlink Club Pakket. Daarmee kunnen we allerlei clubinformatie delen met onze leden via de Voetbal.nl app, de tv in de gang, etc, terwijl de werkdruk van een aantal van onze vrijwilligers erdoor afneemt. Een win-win situatie.

Scheidsrechterscoördinator voor de zaterdag.

Wij hebben na lang zoeken een opvolger voor Feddie Zomers gevonden. Albert Katuin wordt zijn opvolger. Feddie bedankt voor al je inspanningen. Jij was een fantastische coördinator.

Wij wensen Albert veel succes toe.

SJO Dalen – DSC.

Ik deel mee, dat het bestuur besloten heeft om de samenwerking met DSC met een seizoen te verlengen.

Andere prioriteiten.

Andere prioriteiten zijn het verbeteren van het trainingsveld, de entree van het sportpark, een veilige toegang tot het trainingsveld, verlichting op veld 1 en het verbeteren van de verlichting op veld 2.

Welke investeringen mogelijk zijn ligt ook aan de gemeente. De gemeenteraad heeft namelijk op 6 november j.l. besloten tot een kwaliteitsimpuls voor de 12 voetbalverenigingen en de 2 korfbalverenigingen in de gemeente. Voor die kwaliteitsimpuls is voor de komende jaren zo’n € 4 miljoen beschikbaar. Het is aan de verenigingen om met voorstellen te komen. Wij zullen intern eerst een goede afweging moeten maken en zullen dan onze plannen moeten indienen.

Jullie horen van ons.

Vrijwilligersavond op 25 januari 2019.

Het voortbestaan van een vereniging valt of staat met de inzet van zijn vrijwilligers. Zonder vrijwilligers is geen vereniging levensvatbaar. Wij willen alle vrijwilligers dan ook op een gepaste wijze bedanken. En daarom organiseren wij voor alle vrijwilligers op vrijdag 25 januari a.s. weer een fantastische feestavond.

Tot slot.

Ik wil nog iets zeggen over het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De jongens van Bert Doldersum hebben naar omstandigheden goed gepresteerd. Ze zijn in de halve finale uitgeschakeld. Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi leeft ontzettend in Dalen. De drie avonden in onze sporthal hebben dat wel weer aangetoond. En ook onze supporters verdienen een groot compliment. Ik kan mij geen winterperiode meer voorstellen zonder Protos Weering. Ik spreek de hoop uit, dat Dalen 1 in de 2e seizoenshelft goed presteert, zodat zij tot het eind toe kunnen meedoen om de bovenste plaats. Te beginnen op zondag 20 januari thuis tegen Weerdinge. Kortom, er zit heel veel positieve energie in onze vereniging.

Alle reden om opgewekt het nieuwe jaar in te gaan.

Catering / heerlijke soep: Jan Bosch bedankt.

Scorebord. Dank aan Harry Boer

Dank voor jullie aandacht.

Dalen, 6 januari 2019

Riekus Hazelaar, voorzitter.