Na 20 jaar stopt Tieme Mennink uit Nieuw Balinge bij v.v. Dalen.

Tieme begon als keepertrainer. Toenmalig 1e-elftal keepers Johan Ruinemans en Johnnie Reinders zijn niet alleen technisch bijgeschoold maar vooral besmet met het fanatisme van Tieme.

Na als spits van Dalen 7 kampioen te zijn geworden heeft Tieme zijn carrière bij Dalen voortgezet als verzorger van Dalen 1.

Daar heeft hij zich gemanifesteerd als een gedreven en erg betrokken teamplayer.

Na de verbouwing van de kleedkamers, ruim 10 jaar geleden, is een bergruimte gecreëerd die voorbestemd was als behandelruimte voor de verzorger.

Tieme mocht het zelf inrichten en heeft daarin alle vrijheid van het bestuur gekregen. Het toont het verantwoordelijkheidsgevoel van de man, want niet alleen vroeg hij voor elke investering goedkeuring van het bestuur, ook legde hij bijna alles zelf aan. Resultaat is een ietwat kleine maar zeer professionele ruimte waar menig vereniging jaloers op is.

Ook de uitrusting bij de uitwedstrijden moest er in de ogen van Tieme pico bello uitzien.

Zijn er anekdotes van Tieme? Niet echt. Hij neemt zijn werk serieus en valt als zodanig niet op. Wat altijd wél opvalt is zijn betrokkenheid bij de vereniging. Ook tijdens de wedstrijden wanneer hij de spelers oppept en niet schroomt om de scheidsrechter en grensrechter van de tegenpartij erop te wijzen dat ze het niet goed hebben gezien.

Tieme verzaakt bijna nooit bij de wedstrijden. Bijna, want Tieme is toch een páár keer per jaar afwezig. Tieme zet zich in voor ontwikkeling in Gambia door het regelen van goederen naar dit land en door zelf ook ter plaatse ondersteuning te verlenen. Zo bezoekt hij weeshuizen, en heeft hij bovendien al heel veel mensen in Gambia blij gemaakt met onze oude wedstrijdkleding.

Tieme Mennink, een gedreven man die veel heeft betekend voor de v.v. Dalen, maar voor wie de wereld duidelijk groter is dan Dalen en Nieuw Balinge alleen.