We gaan even terug in de tijd

Dalen 1  – Wacker 1     zondag 31 oktober 1982.

Na de goede partij voetbal tegen W.K.H.  met overigens een teleurstellend resultaat, begonnen wij met frisse moed aan de zware klus tegen mede koploper Wacker.

Na een sterke openingsfase zonder uitgespeelde kansen zakten we iets terug waardoor Wacker de kans kreeg een veld overwicht te pakken. Deze kans grepen ze niet zodat Dalen het initiatief weer nam en de eerste helft goed afsloot met vlak voor de rust nog een goede kans voor Bas Pijnacker. Na goed voorbereidend werk van Jan Boorsma maar, jammer genoeg kreeg de bal rare effect mee zodat Bas de bal nog moeilijk onder controle kon krijgen en over schoot. De ruststand was dus 0-0.

Na de thee gingen we met goede moed verder de hele tweede helft kwam Wacker amper op onze helft op een paar zeer snelle en gevaarlijke uitvallen na.

Deze werden vooral veroorzaakt door de zeer snelle buitenspeler van Wacker, Jannes de Lange. Maar door goed verdedigend werk van onze talentvolle back, luisterend naar de naam Albert Meppelink, kwam ook Jannes niet tot scoren. De heren kwamen elkaar zo vaak tegen in het duel dat langs de zijlijnen van veld geroepen werd, “Jullie komen elkaar over 32 jaar nog tegen.”

Maar evenals de week ervoor tegen W.K.H.  konden we het veld overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Wel waren er goede schoten van Gerard Bosman en Henk Gubler. Een indirecte vrije bal binnen het 16 m gebied van Harry Ruinemans mocht ook het doel niet treffen, jammer. Maar met het vertoonde spel en het ene puntje tegen de koploper mogen we toch tevreden zijn dacht ik en hopelijk gaan ze er tegen Oring wel in!!

Paul van Hattem (1982)    Dolf Gnodde (2014)

Opstelling Dalen:         D Franken

J. Heegen      H. Ruinemans    H. Bakker      A.  Meppelink

H. Gubler            G. Bosman                R.Oosterhof

B. Pijnacker         J. Uneken                P. v. Hattum

 

Wacker:

J. Tuin              E. Oostra                 J. de Lange

W. Westra            B. Bolding                E. Westerhof

H. Renhart H.Westerbeek    A. Klomp        F. Scholten

H Prent