Het betreft hier de oprichting van de Dalen 6, later 5, toen weer 6, ook wel eens 7, zelfs eens 8, momenteel 6, maar lokaal beter bekende als zijnde ‘Wachtum 1’.

Ondanks de in aangehangen terug te vinden strubbelingen met het VV Dalen bestuur in 1973 betreffende de oprichting van een Wachtums elftal onder de VV Dalen vlag, wordt er al jaren door allerhande VV Dalen teams dankbaar gebruik gemaakt van het ‘extra’ veld in Wachtum. Met de oprichting van het elftal in de zomer van ’73 mede dankzij de heren Albert Eising, Gosse Dekker en Berend Hegen, kon er door burgemeester Ivo Opstelten afgetrapt worden voor een wedstrijd tegen Oud-Dalen 1.  Een moeilijk begin, de eerste wedstrijd ging met 7 – 2 verloren, maar was daarmee uiteindelijk ook het dal van waaruit opgewerkt naar het kampioenschap van 1978!

Opvallend in de briefwisselingen met het Daler gemeentebestuur is ook de adressering. De huidige straatnamen als Oostereind, Middendorp en Aole Hoek waren nog niet in zwang. De adressering is gericht aan Wachtum 1 tot in elk geval Wachtum 59.

Zie hier voor de bijlage met de briefwisseling.