Er was veel sportiviteit te zien op een warm en zonnig sportpark ’t Grootveld gisteren! De Roparun vond plaats en de teams die Route Noord namen, kwamen over ons sportpark.

Roparun

De Roparun is een estafetteloop van teams bestaande uit zo’n 25 mensen (maximaal acht lopers die gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, twee fietsers en chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins), waarbij geld wordt opgehaald voor een goed doel dat bijdraagt aan: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’. De Roparun startte zaterdag 27 mei op Vliegveld Twente en de finish vindt plaats op maandag 29 mei op de Coolsingel in Rotterdam.

Bivakplaats Dalen

Sportpark ’t Grootveld lag op de route en fungeerde tevens als ‘bivakplaats’ (een verzorg- en rustplaats) voor de deelnemers. Een groot aantal teams kwam tussen 9.00 en 14.00 uur vanaf de Vliers het sportpark op en kwamen tussen onze voetbalvelden door – waar meerdere teams hun wedstrijden speelden – langs het omniveld – waar meerdere kinderen een balletje trapten – en de kantine waar toeschouwers de teams aanmoedigden om gebruik te maken van de bivakplaats of om de route te vervolgen en via het fietspad het sportpark weer te verlaten richting Dalen.

Een hart onder de riem

De sportverenigingen wilden gezamenlijk de teams een hart on de riem steken en zorgden voor een sportief en gezellig ontvangst als steun in de rug om het vol te houden en weer door te kunnen gaan. Er was muziek Pure Sound en optredens van Busscherdrums en daarnaast kon er kennisgemaakt worden met de verschillende sporten, waarbij de gym- en turnvereniging demonstraties gaf op de tumbling baan en er daarnaast gevolleybald worden op het beachvolleybalveld en gevoetbald kon worden op het omniveld. Verder was er eten en drinken in de kantine en was Noordpoolijs aanwezig met een ijskar.

Foto’s zijn te zien via deze link (bron: www.samendalen.nl).