Hij had er heel veel zin in om pupil van de week te zijn en zondag 12 maart jl. was het dan zover: Teun Boer was pupil van de week en daarmee “eregast van Dalen 1” tijdens de wedstrijd Dalen 1 – VENO 1.

Even kennismaken met Teun

Teun is 8 jaar oud woont met zijn ouders Theo en Paulien en zijn zus Julia in Dalen. Teun speelt in team SJO Dalen/DSC JO9-1 met Arjan Westerhof en Ger Meppelink als trainers/leiders. In het veld wisselt Teun veel van positie: soms is hij verdediger, dan weer spits en af en toe mag hij ook als keeper optreden, wat hij ook leuk vindt. Zijn sterkste punt is toch wel verdedigen, laat Teun weten. Feijenoord is zijn favoriete voetbalclub, maar dat is niet de club waarbij zijn favoriete spelers spelen. Dat zijn namelijk Mileau en Sven uit Teun zijn eigen team! “Omdat ze zo vaak scoren!”, licht Teun toe. Naast voetballen doet Teun ook graag aan MTB’en. Zijn lievelingseten is macaroni met ham en kaas.

Samen met Dalen 1

Riekus Hazelaar ontving Teun en zijn vader in de bestuurskamer, waar Teun wat mocht drinken samen met de scheidsrechter van de wedstrijd en de trainers en leiders van beide voetbalteams. Vervolgens mocht Teun mee naar de kleedkamer om kennis te maken met de spelers van Dalen 1.

Daarna moesten de spelers richting het veld voor de warming-up en ondanks de regen deed Teun enthousiast met ze mee. Hij mocht samen met de spelers ballen overtrappen en schieten op het doel. “Het meedoen aan de warming-up ging erg leuk en het was erg warm.”, zegt Teun daarover.

Uiteraard volgde ook de gebruikelijke foto van de pupil met een speler van Dalen 1. Samen met Niels Koert poseerde Teun voor de fotograaf. “Ik mocht met Niels op de foto.”, vertelt Teun daarover. “Ik ken Niels nog van de leuke activiteiten die we gedaan hebben met voetbalkamp!”

Bij het oplopen voor de wedstrijd liep Teun samen met de scheidsrechter voorop. Teun pakte de wedstrijdbal van de pilaar en bracht deze rennend naar de middenstip. “Ik vond het leuk dat ik de bal in het midden van het veld mocht leggen om het spel te mogen beginnen!”

Er volgde applaus en handjes van de spelers van de beide teams. Teun mocht de toss doen en daarna was de taak aan hem om het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Teun loodste de bal tussen de tegenstanders door richting het doel en na drie keer schieten op het doel was het raak!

Bij de dugout volgden highfives van leider René Koelink en trainer Michel Kerkdijk en daarna zocht Teun een plekje op de bank tussen de reservespelers om samen de wedstrijd te bekijken.

Mooie afsluiting van de middag

Als mooie afsluiting van de middag kwam Teun na de wedstrijd weer in de bestuurskamer samen met de anderen voor een hapje en drankje. Daar ontving Teun als aandenken aan de middag een wedstrijdbal met de handtekeningen van alle spelers van Dalen 1. Teun is er erg blij mee: “Ik vond het erg leuk dat ik een voetbal kreeg met de handtekeningen van alle spelers. Die bewaar ik goed op mijn kamer!”.

Tip van Teun!

Teun wist als pupil zijn steentje bij te dragen aan de wedstrijd door de spelers te voorzien van een belangrijke tip: “Ik vond het erg leuk om de voetballers te vertellen dat je een beetje schuin moet gaan staan om beter te kunnen schieten. Daardoor hebben ze gewonnen!”.

Hieronder een paar foto’s van Teun als pupil van de week. Meer foto’s zijn te zien in de fotogalerij.