Hij leefde er al een tijd naartoe, al sinds hij de uitnodiging van het jeugdbestuur ontving: ‘pupil van de week’ zijn bij Dalen 1! “Samen met de grote jongens mee!” Op zondag 26 maart jl. was de dag daar: Dalen 1 speelde thuis tegen HODO 1 en Noah van Nimwegen was de ‘pupil van de week’ en “Eregast van Dalen 1”!

Even kennismaken met Noah

Noah is 9 jaar oud en speelt rechtsachter, mid en voor in team SJO Dalen/DSC JO9-1. Arjan Westerhof en Ger Meppelink zijn de leiders/trainers van zijn team. Het sterkste punt van Noah op het voetbalveld is “scoren”. Zijn favoriete voetbalclub is Paris Saint Germain en zijn favoriete speler is Mbappé. Naast voetballen houdt Noah van gamen. Zijn lievelingseten is patat en kibbeling.

Drankje met scheidsrechter, trainers en leiders

Noah werd met zijn ouders in de bestuurskamer ontvangen om wat te drinken met de scheidsrechter, trainers en leiders van de beide voetbalteams. Noah kreeg de ‘Pupil van de week’-trui aan en mocht daarna mee naar de kleedkamer om kennis te maken met de spelers van Dalen 1.

Noah deed daarna samen met de spelers op het veld mee aan de warming-up, trapte balletjes over met de spelers en testte de keeperskwaliteiten van reservekeeper Marc Koert.

Uiteraard mocht Noah ook met een speler van Dalen 1 op de foto. In overleg met leider René Koelink werd er gekozen voor Sem Jansen. Samen werd er op het veld geposeerd voor de fotograaf.  

Enthousiast met de bal naar de middenstip

Bij het oplopen voor de wedstrijd liep Noah samen met de scheidsrechter voorop. Op aanwijzen van de scheidsrechter pakte Noah de wedstrijdbal van de pilaar en bracht deze rennend – en enthousiast de bal in de lucht gooiend – naar de middenstip, waar de bal door hem zorgvuldig werd neergelegd. Er volgde applaus en high-fives van de spelers van de beide teams. De scheidsrechter deed de toss en Noah volgde alles aandachtig. 

Na aanwijzingen van Tijmen Venhorst ging Noah met de bal op het doel van de tegenpartij af en schoot in één keer raak. Fijn, want Noah had zich vooraf wel afgevraagd: “Wat nou als ik het eerste doelpunt per ongeluk naast trap?”, maar het eerste doel van de wedstrijd was een feit en trots en opgelucht snelde Noah naar de dugout voor highfives van leider René Koelink en trainer Michel Kerkdijk. Vanaf een plekje op de bank tussen de reservespelers in de dug-out volgde Noah de wedstrijd.

Na de wedstrijd mocht Noah weer naar de bestuurskamer voor een afsluitend hapje en drankje, maar Noah wist niet hoe snel hij naar de kantine toe moest om de jongens te feliciteren met hun overwinning! In het bijzonder wilde hij Sem Jansen feliciteren met zijn doelpunt. Noah kom het niet laten om daarbij wel op te merken dat, hoewel het een mooi doelpunt was, het niet mooier was dan die van Noah zelf! De jongens konden er smakelijk om lachen.

Als afsluiting van deze middag mocht Noah in de bestuurskamer nog een wedstrijdbal met de handtekeningen van alle spelers van Dalen 1 als cadeau in ontvangst nemen.

Hoe vond Noah het om pupil van de week te zijn? 

Hoewel Noah er enorm naar uitkeek, was hij stiekem ook wel een beetje zenuwachtig, want “Jeetje, wat zou er toch allemaal gebeuren? Maar elk moment van de dag heeft hij met een ‘big smile’ meegemaakt: van meedoen met de warming-up tot mee het veld oplopen. Dit deed Noah beseffen dat dat hij hoopt op een dag zelf in Dalen 1 te spelen!”, laat Noah zijn moeder achteraf weten. 

Hieronder zie je een paar foto’s van Noah als pupil van de week. Meer foto’s zijn te zien in de fotogalerij!