De pupil van de week en daarmee “eregast van Dalen 1” tijdens de wedstrijd Dalen 1 – Zuidwolde 1 op zondag 13 november jl. was Lucas Engelage.

Even kennismaken met Lucas
Lucas is 7 jaar, woont in Dalen en voetbalt als spits in team SJO Dalen/DSC JO8-1. Jenni, Patricia, Stiana, Andre, Paulien en papa Jelmer zijn de trainers/leiders van Lucas zijn team. “Scoren, trucjes doen en keepen”, noemt Lucas als zijn sterkste punten op het voetbalveld. Zijn favoriete voetbalclubs zijn AS Roma, Manchester City, Oranje en uiteraard vv Dalen. Lucas zijn favoriete spelers zijn Neymar, Haaland en Frenkie de Jong. Zijn hobby is voetbal en zijn lievelingseten is pannenkoek met snoep.

Lucas werd met zijn ouders in de bestuurskamer ontvangen om wat te drinken met de scheidsrechter en de trainers van beide voetbalteams. Daarna mocht Lucas mee naar de kleedkamer van de spelers van Dalen 1 om kennis te maken en mee naar het veld te gaan voor de warming-up.

Favoriete speler
Uiteraard mocht Lucas ook met zijn favoriete speler van Dalen 1 op de foto en hij koos voor Thijmen Venhorst. Samen poseerden ze op het veld voor fotograaf Frits Mölder.

Bij het oplopen voor de wedstrijd liep Lucas, samen met de scheidsrechter, voorop. Lucas mocht de wedstrijdbal van de pilaar pakken en naar de middenstip brengen. Highfives werden gegeven aan de spelers van de beide teams, waarna Lucas het eerste doelpunt van de wedstrijd mocht maken. Daarna snelde Lucas naar de dugout en nam hij plaats tussen de reservespelers om de wedstrijd te bekijken.

Wedstrijdbal
Na de wedstrijd volgde nog een mooie afsluiting van de middag: Lucas en zijn ouders werden in de bestuurskamer ontvangen voor een hapje en drankje en Lucas ontving een wedstrijdbal met daarop de handtekeningen van alle spelers van Dalen 1!

Hieronder zie je een paar foto’s van Lucas als pupil van de week. Meer foto’s zijn te zien in de fotogalerij!