Koen Westerhof was de pupil van de week en dus “Eregast van Dalen 1” tijdens de wedstrijd Dalen 1 – Oldeholtpade 1 op zondag 27 november jl.

Even kennismaken met Koen
Koen is 8 jaar en woont met zijn ouders en zus in Dalen. Koen voetbalt als verdediger in team SJO Dalen/DSC JO9-1. Ger Meppelink en Koens vader Arjan zijn de trainers/leiders van zijn team. Op de vraag wat zijn sterkste punt op het voetbalveld is, antwoordt Koen: “Zorgen dat de bal niet in het doel komt!”. Koen zijn favoriet voetbalclubs zijn SC Heerenveen en uiteraard vv Dalen. Zijn favoriete voetballer is Diego Maradona en daarnaast is grensrechter Stefan Reinders een favoriet van Koen. Koen houdt van voetballen, maar ook van gamen en spelen met vrienden. Zijn lievelingseten is patat.

Bestuurskamer
Koen werd met zijn ouders in de bestuurskamer ontvangen om wat te drinken met de scheidsrechter en de trainers van beide voetbalteams. Grensrechter Stefan Reinders kwam even gedag zeggen en toen was het ijs gebroken. Koen mocht het ‘Pupil van de week-shirt’ aantrekken en ging daarna vol enthousiasme mee naar de kleedkamer om kennis te maken met de spelers van Dalen 1. Koen kreeg allerlei vragen van de spelers en raakte helemaal op zijn gemak, waardoor hij ook zijn eigen vragen durfde te stellen, zoals: “Wie heeft nummer 10?” Leuk om te weten, want dat is immers Koen zijn eigen rugnummer.

Tijdens de warming-up op het veld mocht Koen meedoen met de spelers: ballen overtrappen en schieten op het doel.

Favoriete grensrechter
Uiteraard mocht Koen met zijn favoriete speler van Dalen 1 op de foto. Koen koos echter niet voor een speler, maar gaf de voorkeur aan grensrechter Stefan Reinders! De spelers van Dalen 1 kent hij namelijk niet, maar Stefan had hij onlangs al eens ontmoet in onze kantine en Koen had al snel door hij een belangrijke rol speelt om het spel eerlijk te houden: “Zonder scheids gaan ze met de handen voetballen en dat kan echt niet!”. Samen poseerden Koen en Stefan op het veld voor de lens van Koens moeder Maaike.

Op naar de middenstip
Bij het oplopen voor de wedstrijd liep Koen voorop, samen met scheidsrechter Wolthof en grensrechter Stefan Reinders. Koen mocht de wedstrijdbal van de pilaar pakken en naar de middenstip brengen.

Highfives werden uitgedeeld aan de spelers van de beide team en daarna mocht Koen de toss bekend mocht maken.

Goal!
Aan Koen was de eer om het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken, dus snelde Koen met de bal richting het doel van de tegenpartij om te schieten. Helaas was de eerste poging niet raak, maar toen de scheidsrechter de bal voor Koen op de stip klaarlegde, lukte het wel: goal!

Zittend in de dugout, met een kleedje over de benen tegen de kou, mocht Koen samen met de reservespelers meeleven met de spannende wedstrijd. Koen kletste er gezellig op los en had het er goed naar zijn zin, wat één van de spelers ook opmerkte: “Steeds met een bal aan de voet en hij straalt van oor tot oor!”.

Bal met handtekeningen
Ook na de wedstrijd mocht Koen weer naar de bestuurskamer. Naast een hapje en drankje kreeg Koen een wedstrijdbal met daarop de handtekeningen van alle spelers van Dalen 1 én de handtekeningen van de scheidsrechter en grensrechter! Een mooi aandenken aan deze middag!

Hieronder zie je een paar foto’s van Koen als pupil van de week. Meer foto’s zijn te zien in de fotogalerij!