De eerste ronde in de nacompetitie bestaat uit één enkele wedstrijd. Voor Dalen 1 is dat de uitwedstrijd:

FC Assen 1 – Dalen 1
Zondag 2 juni, aanvang 14:00 uur

De winnaar van deze wedstrijd gaat door naar de tweede ronde, de verliezer valt af. Om te kunnen promoveren naar de 2e Klasse moet Dalen 1 dus van FC Assen 1 winnen.

De tweede ronde in de nacompetitie bestaat evenals de eerste ronde uit één enkele wedstrijd.

Doordat Achilles 1894 en v.v. Bergum volgend seizoen niet met een 1e elftal terugkeren in het zondagvoetbal, komen er op een hoger niveau twee extra plaatsen beschikbaar. Daardoor is de tweede ronde in de nacompetitie meteen een finale die zal worden gespeeld op neutraal terrein.

Wint Dalen 1 in de eerste ronde van FC Assen 1, dan speelt het op maandag 10 juni in de tweede ronde de finalewedstrijd tegen de winnaar van de wedstrijd FC Ter Apel’96 1 – Oldeholtpade 1.

Wint Dalen 1 in de eerste ronde van FC Assen 1 en vervolgens ook in de tweede ronde de finalewedstrijd, dan promoveert Dalen 1 naar de 2e Klasse.

In de 3e Klasse A heeft SC Franeker 1 ook het spelen van wedstrijden in de nacompetitie afgedwongen. Volgend seizoen keert SC Franeker 1 echter niet terug in het zondagvoetbal. Verliest SC Franeker 1 in de eerste of in de tweede ronde van de nacompetitie, dan zijn de verliezend finalisten in de tweede ronde uitgeschakeld. Wint SC Franeker 1 echter in de eerste én de tweede ronde van de nacompetitie, dan komt er een extra plaats beschikbaar in de 2e Klasse. In dat geval volgen er herkansingswedstrijden voor de verliezers van de 2e ronde.

Als Dalen 1 in de eerste ronde wint en in de tweede ronde verliest, en SC Franeker 1 wint zowel in de eerste als in de tweede ronde, dan heeft Dalen 1 nóg een kans om te promoveren. Maar daarvoor moeten dan wel twee herkansingswedstrijden worden gewonnen, die beide op neutraal terrein zullen worden gespeeld. De eerste herkansing is op zondag 16 juni tegen de verliezend finalist van Dwingeloo 1, EMMS 1, Asser Boys 1 en Mildam 1. Indien Dalen 1 dan die eerste herkansing wint volgt de herkansingsfinale op woensdag 19 juni. Tegenstander in de herkansingsfinale is dan Sint Annaparochie 1, Peize 1, Drachten 1, Akkrum 1, Veendam 1894 1, HSC 1 of Siddeburen 1.