Jans Koert uit Dalen is in de nacht van woensdag op donderdag overleden. Hij is 73 jaar geworden.

Hij heeft heel veel betekend voor v.v. Dalen. Zo was hij bestuurslid van 1997 tot 2008, maakte hij deel uit van de commerciële commissie, was hij betrokken bij de indeling van de seniorenelftallen op de donderdagavond en was hij vicevoorzitter. Ook was hij voorzitter van de jubileumcommissie bij het 75-jarig bestaan van de club en was hij in die functie de grote animator om de Bremtocht nieuw leven in te blazen.

Als vrijwilliger was hij bovendien actief voor v.v. Germanicus, de KNVB, de Hesseler Fietsers, de NK Wielrennen en de Drentse Fiets4Daagse vanuit startplaats Dalen. Hij nam initiatieven en organiseerde vele evenementen. En ook op sociaal gebied droeg hij zijn steentje bij. Voor al zijn inspanningen kreeg hij in 2011 een Koninklijke onderscheiding.

– Bestuur v.v. Dalen –