Ontwerp onze mascotte en verzin een naam!
Leuk dat je wilt helpen om onze nieuwe mascotte te ontwerpen en een naam te verzinnen. Hier vind je meer informatie!

Wat is een mascotte?
Een mascotte is een verzonnen karakter. Het kan een mens, dier of een fantasiewezen zijn. Gebruik jouw creativiteit! Binnen VV Dalen en SJO Dalen-DSC willen we graag een mascotte omdat we daar allemaal leuke dingen mee kunnen doen. We kunnen de mascotte bijvoorbeeld terug laten komen op de muur in het jeugdhonk in de kantine, misschien komt er wel een speciale kinderkleedkamer met de mascotte, we kunnen de mascotte nieuwe leden laten verwelkomen en we kunnen er ook leuke producten mee maken zoals drinkbekers. En we hebben nog veel meer plannen! Om verwarring te voorkomen: een mascotte is niet hetzelfde als een mascottepak. Misschien komt er over een tijdje een mascottepak, maar eerst nog niet. Het bedrijf Promo Bears uit Groningen helpt ons bij het maken van de mascotte. Dit bedrijf ontwerpt mascottes die wereldwijd worden ingezet.

Mascotte van VV Dalen/ SJO Dalen-DSC
Het is belangrijk dat de nieuwe mascotte past bij VV Dalen/SJO Dalen-DSC. Om je hiermee te helpen, hebben we een verhaal bedacht:

Er is iets in Dalen dat maar heel weinig mensen weten. Dalen is, dat is bekend, het dorp gelegen tussen de molens. De Bentermolen aan de zuidkant en de Jan Pol die uitkijkt over de spelende kinderen op het schoolplein. Maar wat maar weinigen weten is dat diep, diep in Sportpark ’t Grootveld, nog een derde molen is gelegen. En van de buitenkant lijkt deze molen ook écht een gewone molen, net zoals zijn broertjes verderop. Prachtig gebouwd, half van steen en half van hout, met zo’n groot plateau halverwege en enorme wieken die draaien op het ritme van de wind. Maar van binnen, nee van binnen lijkt deze molen dus in helemaal niets op de rest. Als je de grote baanderdeuren aan de voorkant opendoet, sta je namelijk midden in een enorme kamer! Wel drie kleedkamers groot, inclusief een gigantisch bed waar gemakkelijk een voetbalteam op zou kunnen slapen. En er staat ook een eettafel, met vier stoelen aan elke zij, waarop een aangevreten taartje staat en een halfleeg bekertje limonade. En aan de andere kant, recht tegenover dat gigantische bed, hangt een giga-groot beeldscherm aan de stenen muur waarop een voetbalwedstrijd wordt gespeeld.

Maar wie slaapt hier dan? Wie heeft dat taartje aangevreten? En wie was hier een voetbalwedstrijd aan het kijken? Woont er in de Grootveldmolen wellicht ook een molenaar?

Niemand die het weet.

Al sinds de oprichting van VV Dalen/SJO Dalen-DSC gaan er verhalen over deze persoon. Maar is het eigenlijk wel een persoon? Net als de zeevaarders van vroeger spreekt ook de Groenploeg over een schim in de verte die ze op maandagmorgen meenden te zien spelen op de beweegtoestellen rondom veld 3 en 4. Ze hoorden de toestellen kraken en een hoog, aanstekelijk gelach van plezier. Maar als ze dichterbij kwamen, was er nooit iemand te zien. Slechts het speeltoestel dat langzaamaan tot stilstand kwam.

En ook tijdens het voetbalkamp gingen er verhalen in het rond. Over de enge roepie-roepievogel. Die kennen we natuurlijk, maar ook over een ander vrolijk figuur. Figuur, ja, dat is een beter woord. Want uit de omschrijvingen die we tot nu toe hebben gekregen, is niet op te maken dat het hier een mens betreft. Sommigen menen veren te zien, een andere een staart, en een derde zag grote poten met lange nagels die elke keer dat het verteld werd groter waren.

Sommige kinderen zeiden dat ze het zagen voetballen op zaterdagmorgen, net toen ze de tent bij het voetbalkmap uitkwamen. Althans, ze zagen íemand voetballen, of iets eigenlijk, felgekleurd en vrolijk dansend. Maar toen de kinderen even in hun ogen wreven (het was laat geworden de nacht ervoor), was diegene alweer vertrokken.

En zo stapelen de verhalen zich al jaren en jaren op. En steeds vaker melden zich de laatste jaren mensen die iets ongewoons hebben gezien of gehoord. Zo ook tijdens (jeugd)trainingen in Dalerveen en Wachtum.  Maar wat of wie het nu precies is? En waar het dan precies vandaan komt?

Niemand die het eigenlijk weet, wie er in de Grootveldmolen woont.

Doe je mee?
We nodigen iedereen, jong en oud, uit om onze mascotte te ontwerpen en een naam te bedenken. Hoe je dat doet, bepaal je zelf. Je mag tekenen, verven, knutselen, etc. Om jou op weg te helpen, kun je het formulier onderaan deze pagina gebruiken, maar dat hoeft niet! Je kunt jouw ontwerp fysiek of digitaal inleveren. Digitaal kan dit door een mail met jouw ontwerp en/of naam te sturen naar: mascotte@vvdalen.nl. Je kunt jouw ontwerp en/of naam fysiek inleveren in de kantine. Daar staat een speciale mascottekrat. In de kantine staat ook een tafel met tekenmateriaal waar je jouw ontwerp kunt maken en/of een naam kunt bedenken. Ook kun je jouw ontwerp en/of naam inleveren bij Moniek Soppe, De Spil 4E in Dalen. Doe dit voor 1 juli 2023. Dan sluit de ontwerpwedstrijd. In de week erna maken we via de website de winnaar bekend. Dit kunnen er ook twee zijn: degene die het mooiste ontwerp heeft gemaakt en degene die de beste naam heeft bedacht. De winnaar(s) ontvangen een leuke prijs!

Wanneer zien we de mascotte?
Nadat het winnende ontwerp bekend is gemaakt, maakt een professionele ontwerper van Promo Bears het ontwerp af zodat het gebruikt kan worden. Dit bedrijf ontwerp mascottes die over de hele wereld zijn te zien. Uiteraard blijft het winnende ontwerp herkenbaar! Dit duurt een paar weken. Daarna maken we dingen met de mascotte. We willen graag dat in oktober de mascotte te zien is binnen de vereniging.

Cool
Hoe cool is het als jij straks jouw ontwerp terugziet binnen de vereniging? Ga snel aan de slag! Heb je vragen? Mail dan naar mascotte@vvdalen.nl.

Mascotteformulier