Old Stars Emmen hebben op donderdag 23 september met hun trainer een succesvolle clinic Walking Voetbal gegeven bij VV Dalen. Het ging er fanatiek en sportief aan toe op sportpark ’t Grootveld.  

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Voetbal, een voetbalvorm voor 60-plussers die lekker actief bezig willen zijn. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Voetbal houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Ook VV Dalen heeft een Walking Voetbalteam.

Nationale Sportweek
De clinic was onderdeel van de Nationale Sportweek. Deze wordt gehouden van 17 t/m 26 september. De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De gemeente Coevorden is één van de vijf landelijke gastgemeenten. Daarom worden in de gemeente tal van sport- en beweegactiviteiten georganiseerd, waaronder deze clinic.

Meer informatie?
Kon je niet bij de clinic aanwezig zijn, maar wil je graag een keer meedoen? Neem voor meer informatie contact op met Feddie Zomers via zomersf@gmail.com. Er wordt in de zaal gespeeld.

Voor alle foto’s, zie de Fotogalerij.

Voor video, zie hier.