Net als in de voorgaande twee seizoenen wordt er ook in het amateurvoetbaljaar 2019/’20 na de zomervakantie afgetrapt. Eind augustus staan de eerste bekerwedstrijden op het programma. Het grootste deel van de competities starten half september.

De speeldagenkalender is samengesteld op basis van de enquête onder ruim 3.500 trainers, wedstrijdsecretarissen, voetballers en voetbalsters uit het amateurvoetbal. De Tweede en Derde divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 24 en 25 augustus 2019.

De Hoofdklasse mannen begint een weekend later op 31 augustus en 1 september. In datzelfde weekend beginnen de bekercompetities voor de rest van het amateurvoetbal. Op 21 en 22 september starten de overige competities van de categorie A en B, waaronder de Topklasse vrouwen en de overige mannen-, vrouwen- en jeugdcompetities.

Voor v.v. Dalen betekent dit concreet dat voor alle jeugd- en seniorenteams de competitie begint op zaterdag 21 of zondag 22 september. En voor alle jeugd- en seniorenteams die meedoen aan de bekercompetitie beginnen de poulewedstrijden op zaterdag 31 augustus of zondag 1 september.

De KNVB heeft voor het seizoen 2019/’20 rekening gehouden met een wens van verenigingen om minder te spelen in de vakantieperiodes. Zo is er een volledig vrij weekend voor de B-categorie in de voorjaarsvakantie en de meivakantie.

De KNVB heeft aan de speeldagenkalender van het seizoen 2019/’20 een “Nationale Voetbaldag” toegevoegd. Die dag zal volledig in het teken staan van voetbal. Informatie over de invulling van die dag volgt later dit jaar.

Raadpleeg voor een volledig overzicht de speeldagenkalender.