De voetballers van Dalen leverden zondagmiddag een knappe prestatie, door het op de tweede plaats bivakkerende LSC 1890 met 1-0 te verslaan. Het betekende pas de tweede nederlaag voor de ploeg uit Sneek in de huidige competitie. Door de overwinning wist Dalen de achterstand op LSC op de ranglijst terug te brengen tot vijf punten.

Stug verdedigen

In de eerste helft bouwde LSC aan een overwicht. Maar doordat Dalen zich tactisch goed had voorbereid op de speelwijze van de bezoekers, resulteerde dit niet in grote kansen. De verdediging van Dalen stond als een huis. Cnossen, Wever en Doldersum stichtten af en toe gevaar, maar wisten het doel niet te vinden.

Toenemende irritatie

In de tweede helft bleef Dalen geconcentreerd spelen en ontstond er een gelijk opgaande strijd. LSC had geen antwoord op het tactische concept van Dalen en de irritatie nam bij de Snekers zienderogen toe. In de slotfase wist Dalen zelfs nog de volle buit binnen te slepen. Bij een scrimmage voor het doel van LSC stond Marijn Verdoold op de juiste plaats en kroonde zich daarmee op de valreep tot matchwinner: 1-0.

Bron: samendalen.nl

De foto’s van de wedstrijd zijn te vinden in de Fotogalerij.