Dalen boekte zondag een afgetekende 5-0 overwinning tegen EMMS uit Slagharen. De overwinning doet vermoeden dat Dalen over de bezoekers heen walste. Dat was echter niet het geval; het veldspel oogde bij fasen onrustig en vooral in de beginfase hielden de ploegen elkaar behoorlijk in evenwicht.

Strafschop zorgt voor kantelpunt

In de eerste twintig minuten speelde het duel zich vooral af op het middenveld. Beide ploegen boden elkaar weinig ruimte. Er viel in die fase dan ook geen enkele doelkans te noteren. De eerste mogelijkheden dienden zich daarna aan voor EMMS. Een kopbal van Brinkman en een afstandsschot van Anbergen brachten doelman Kevin Borgman niet echt in verlegenheid. Het eerste doelpunt viel na een half uur spelen een beetje onverwacht aan de andere kant. Peter Harkes werd in het strafschopgebied licht aangetikt door Erik Hein. Scheidrechter Mulder stond er met de neus bovenop en wees gedecideerd naar de strafschopstip. Marijn Verdoold wist wel raad met dit buitenkansje en liet de doelman vanaf elfmeter kansloos: 1-0. Even later bracht Ruud Veenstra de bal na een snelle uitbraak strak voor het doel. De bal caramboleerde gelukkig via Peter Harkes achter de verbouwereerde doelman Kleinheerenbrink. Hierdoor kon Dalen met een geruststellende 2-0 voorsprong de kleedkamer opzoeken voor de rust.

Doelpunten vielen gemakkelijk

Na de pauze kwam EMMS feller uit de startblokken. Dalen stond verdedigend goed en kwam ook die fase niet in de problemen. Nadat Ruud Veenstra in eerste instantie nog door doelman Kleinheerenbrink van scoren werd afgehouden, zorgde hij in de 65e minuut met een fraaie individuele actie voor de volgende treffer. Hij bewaarde alleen voor de keeper alle rust en stuurde hem met een schijnbeweging het bos in: 3-0. Even later kon hij alleen door een overtreding in het strafschopgebied worden gestopt. Opnieuw klaarde Marijn Verdoold het klusje vanaf elfmeter overtuigend: 4-0. Het enige wat EMMS daar tegenover kon stellen was een kopbal van Kem Stertjan, die buiten het bereik van doelman Borgman op de paal belandde.

Drie strafschoppen benut door Marijn Verdoold

In de slotfase mocht Marijn Verdoold voor de derde keer vanaf de strafschopstip aanleggen. Kjetil Brand werd na een fraaie solo binnen de beruchte lijnen neergelegd. Ook hier kon de scheidsrechter maar één beslissing nemen: strafschop. En hoewel doelman Kleinheerenbrink de inzet van Verdoold nog wist te toucheren, moest hij opnieuw de trieste gang naar het net maken. Met zijn derde benutte penalty zorgde Martijn Verdoold voor de enigszins geflatteerde 5-0 eindstand. Dalen deed door de overwinning goede zaken op de ranglijst en bekleedt daarop een vierde positie.

Bron: samendalen.nl