Uit de oude doos…

Kampioenschap Dalen seizoen 2001-2002.

Onder de jonge, ambitieuze trainer Arthur van der Veen, die vier seizoenen als trainer werkzaam was behaalt Dalen 1 in 2002 het kampioenschap van de derde klasse en promoveert het voor de tweede maal in haar bestaan naar de tweede klasse.

Trainer Arthur van der Veen met elftalleider Harrie Ruinemans

Verloop van het seizoen.

Na het desastreus verlopen seizoen 2000-2001, waarbij degradatie in de nacompetitie maar net ontlopen wordt, begint Dalen het seizoen 2001-2002 voortvarend: na acht wedstrijden wordt in Zwartemeer tegen de plaatselijke Boys door een 1-2 overwinning de eerste periodetitel gepakt. De doelpunten worden gemaakt door Erik Bulle en Paul Kamstra. Er ontspint zich een spannende competitie, waarin Raptim, Schoonebeek en Rolder Boys de voornaamste concurrenten zijn in de strijd om de titel. Doordat de eerste twee afhaken, moet de ontknoping op de laatste speeldag vallen in de wedstrijd Dalen-Rolder Boys. Het duel krijgt het karakter van een finale, met het onderscheid, dat Dalen met een punt voorsprong aan de wedstrijd begint en dus aan een gelijkspel genoeg heeft om het kampioenschap binnen te halen. Onder het toeziend oog van de vele toeschouwers ontwikkelt zich in de stromende regen een zinderende wedstrijd, die in een 2-2 gelijkspel eindigt. Na een half uur spelen lijkt het helemaal mis te lopen voor de thuisclub. Doelman Johan Ruinemans krijgt een rode kaart, omdat hij een handsbal maakt buiten het strafschopgebied. Zijn vervanger Jos Langeland wordt uit de toegekende vrije trap direct gepasseerd. Dalen toont echter veerkracht en weet met tien tegen elf man de stand gelijk te trekken door een treffer van Bert Gubler. Vlak voor rust brengt Paul Kamstra zijn ploeg zelfs op voorsprong, maar een minuut later scoort Rolder Boys alweer de gelijkmaker. In de tweede helft weet Dalen de gelijke stand vast te houden en kent de vreugde bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter de Jongh geen grenzen. De ploeg bestaande uit Johan Ruinemans, Jos Langeland, Jos Millekamp, Harold Wilpshaar, René en Erik Bulle, Sebastiaan Kort, Robert Berkhof, Maarten Reinders, Thijs Mulder, Bert Gubler, Paul Kamstra, Erik Scholten, Jurgen Belga, Bert Meppelink, trainer Arthur van der Veen en leider Harry Ruinemans maakt een triomftocht op een boerenwagen door het dorp en het kampioenschap wordt ’s avonds groots gevierd in café-restaurant “Cornelis”.

Het kampioenselftal

Opstellingen kampioenswedstrijd Dalen – Rolder Boys