Na de natte, valse start van de competitie vorige week in eigen huis, was het afgelopen zaterdag voor JO8-2 tijd voor een uitwedstrijd tegen SJO JVZ JO8-1 in Zuidwolde. De leiding had de beschikking over een volledige en tevens fitte selectie. Deze luxe zorgde voor de nodige hoofdbrekens, want zo kort in het seizoen was de ideale basisopstelling nog niet helemaal bepaald.

Na een korte warming up begon Ynthe onder de lat. De overige negen talenten werden doorlopend gewisseld om zo iedereen aan het werk te zien. Bij JVZ was er slechts één wissel en misschien dat de stabiliteit van het team wel meespeelde in het feit dat ze over Dalen heen denderden. De doelpunten vlogen om de oren. Knap keeperswerk van Ynthe kon niet voorkomen dat er al voor de eerste pauze vijf tegendoelpunten werden geïncasseerd.

Na wat tactische wissels en omzettingen kreeg de Dalense ploeg iets meer grip op de wedstrijd. In de tweede helft resulteerde dit in een doelpunt van Mees. Dit motiveerde de groep en even later verdubbelde Mees het doelpuntentotaal.

De einduitslag was uiteindelijk 15-2. Met de nederlaag van vorige week (1-10) in ogenschouw, is er een duidelijke verbetering: de doelpuntenproductie gaat vooruit!

Hans IJken, bedankt voor dit wedstrijdverslag en onderstaande foto’s.