JO13-2 speelde gisteren een thuiswedstrijd. Op deze wisselvallige zaterdagmorgen troffen ze De Weide JO13-3. De ene minuut in de zon en de volgende in stromende regen. Maar ook deze wedstrijd stond Dalen weer met 18 (!) kinderen sterk klaar op ’t Grootveld om te laten zien wat ze kunnen. 
 
Dalen begon dit seizoen met grotendeels een nieuw team met daarbij ook een mooi aantal net beginnende spelers. Het werd een team met een aantal tweedejaars JO13-spelers, een aantal doorstromers vanuit JO11, een aantal dispensatiespelers – die eigenlijk in JO11 horen – en een aantal net beginnende spelers. Helaas werd ook JO13-2 aan het begin van dit seizoen te hoog ingedeeld en werd er ondanks de fanatieke trainingen lang niet gewonnen. Na de laatste indeling in de vierde klasse lijkt er dan eindelijk een beetje op niveau gevoetbald te kunnen worden. Op 4 maart jl. werd er tegen SVBO zelfs gewonnen met 4-1!
 
Na een nipt verlies en een super spannende wedstrijd vorige week tegen Raptim (1-2) begon Dalen vol goede moed aan deze wedstrijd op een nat veld. Het weer zal niet geholpen hebben, want De Weide kwam al snel (te makkelijk) op een 0-2 voorsprong. JO13-2 begon de moed een beetje te verliezen en verdedigde te veel achteruit, ondanks de fanatieke aansturing van René Bulle vanaf de zijkant.
 
Tijdens de rust kreeg Dalen goede tactische tips ik de kleedkamer en vanuit daar kwamen alle kinderen weer met een goede dosis motivatie het veld op. Helaas maakte De Weide al snel de 0-3, maar Dalen liet de koppies niet hangen en al snel scoorden ze de verlossende 1-3. Opgewassen tegen De Weide was Dalen helaas niet, wat resulteerde in een eindstand van 2-6. Desalniettemin heeft het team ook deze zaterdag weer enorm veel plezier gehad samen en is er leuk gevoetbald! Er is weer genoeg materie voor tijdens de training, maar aan de motivatie van deze spelers zal het nooit liggen!
 
Ook de inzet van de trainers (Ivan, Julian en Ramon) en leiders (Sander en René) moet nog even genoemd worden, want deze mannen staan ook door weer en wind klaar voor deze fantastische groep kinderen. 
 
Er zijn nog tien wedstrijden te gaan voor het seizoen voorbij is en JO13-2 gaat er ondanks de uitslagen en de eindstand een fantastische seizoen van maken!
 
Hieronder zie je een fotoimpressie van de wedstrijd. Meer foto’s volgen later deze week in de fotogalerij.