Voor de wind gaat het JO13-1 dit seizoen niet! Het team moet flink knokken om mee te doen. Het seizoen werd in de eerste fase van de competitie gestart met een reeks van verliezende partijen, ten gevolge van een te hoge indeling in de hoofdklasse (te danken aan een succesvol JO13-1 vorig seizoen). Eindresultaat: plek zes van de zes deelnemende teams. 
 
Na hoofdklasse meer thuis in eerste klasse
 
De indeling in de eerste klasse in de tweede fase van de competitie lijkt beter passend voor het team, maar uit de wedstrijduitslagen bleek dit in eerste instantie nog niet: er volgden nog een reeks van verliezende partijen tegen SVBO (2-4), FC Coevorden (6-0), Noordscheschut (0-4), Drenthina (8-0) en De Weide (1-0). Het eindresultaat was wel iets beter: plek zes van de acht deelnemende teams.
 
Het tij leek gekeerd
 
In de derde fase in de eerste klasse werd door Dalen op 3 december jl. de thuiswedstrijd tegen Fit Boys uit Beilen echter wel gewonnen (3-0) en daarna werd op 10 december jl. de uitwedstrijd tegen CEC in Emmer-Compascuum zelfs flink gewonnen (2-6). Het zelfvertrouwen van JO13-1  kwam terug en de kwaliteiten van de spelers werden weer zichtbaar. Het tij leek gekeerd! “Leek”, want de eerste wedstrijd na de winterstop thuis tegen JVZ op 11 februari jl. werd echter helaas verloren (0-3).
 
Winst niet vanzelfsprekend, dus scherp de wedstrijd in
 
Afgelopen zaterdag 18 maart stond er wederom een uitwedstrijd tegen CEC JO13-1 in Emmer-Compascuum op de agenda. Trainer Gerrit Jan Ruinemans en leider Jeroen Hoekstra waren verhinderd, dus stond Harold Wilpshaar er als trainer alleen voor, maar hij werd bijgestaan door Richard Wanders die als grensrechter optrad. De hoop op winst tegen CEC was uiteraard aanwezig, maar niet vanzelfsprekend. Harold gaf de spelers voorafgaand aan de wedstrijd dan ook mee om scherp aan de wedstrijd te beginnen. En of het nou het vroege tijdstip van de wedstrijd was (8.20 uur vertrekken, werd door de meeste spelers niet met gejuich ontvangen) of dat CEC een goede dag had, scherp van start ging Dalen niet. Dalen liep in de eerste helft achter de feiten aan en al vlot scoorde CEC. Daarna volgden in de eerste helft – ondanks dat keeper Tim Ophof meerdere schoten op het doel knap wist tegen te houden – ook de 2-0 en 3-0. 
 
Gelijkspel binnen handbereik
 
Een peptalk tijdens de rust in de kleedkamer door Harold met onder andere het advies om duels 100% aan te gaan, zorgde ervoor dat de spelers hun hoofd niet lieten hangen en de tweede helft weer vol overtuiging in gingen. Met succes, want ondanks dat CEC de trend in eerste instantie voortzette en de stand op 4-0 wist te krijgen, vocht Dalen terug en wist het tijd te keren met een doelpunt van Joey Wanders: 3-1. Het fanatisme van Dalen ging door met als resultaat een doelpunt van Julian Ruinemans, na een assist van Nout Hendriks: 3-2. De vermoeidheid sloeg toe, maar dit zorgde niet voor minder inzet van Dalen. De spanning bij de tegenpartij en een gevoel van verlies van controle over de wedstrijd, nam bij de leiding vanuit de dug-out duidelijk hoorbaar toe. Dalen zette alles op alles en Fabian Meppelink wist er – na wederom een assist van Nout Hendriks – een laatste doelpunt uit te persen: 4-3. Tot de laatste minuut werd er door Dalen flink gestreden, totdat de scheidsrechter het eindsignaal floot en het gewenste gelijkspel – dat bijna haalbaar leek – onbereikbaar bleef.  
 
Chapeau!
 
Helaas geen winst, maar dat Dalen een sterke partij kan zijn, hebben ze zeker laten zien. Chapeau! Ondanks verlies laten ze zich het voetbalplezier niet ontnemen en een welverdiend applaus voor het doorzettingsvermogen en vertrouwen van dit team is dan ook op zijn plaats! 
 
Hieronder een fotoimpressie van de wedstrijd. Meer wedstrijdfoto’s volgen later deze week in de fotogalerij.