De spelers van JO 8-2 lagen op tijd onder de wol op vrijdag de dertiende. Voorbereiding is alles want er stond een dag later wat op het spel: het zaalkampioenschap kon binnen worden gehaald. Het team won tot nu toe alle wedstrijden dus het kon bijna niet misgaan, maar van onderschatting was geen sprake!

Missie
Om 8.15 uur waren er acht gespannen koppies te zien op de vrachtwagenparkeerplaats. Werd er op eerdere zaterdagen tikkertje gespeeld om de tijd te doden totdat iedereen aanwezig was; zo niet vandaag. Dit team had een missie! Er moesten nog vier wedstrijden worden afgewerkt en de nummer 2 had evenveel punten, weliswaar met een wedstrijd meer gespeeld, maar toch! Na een peptalk van de coaches vertrok JO 8-2 goed uit de startblokken. De eerste wedstrijd werd met 0-3 gewonnen. Ook bij de tweede en derde wedstrijd gingen de punten naar SJO Dalen-DSC met uitslagen van 0-4 en 7-0. So far, so good!

Polonaise
De laatste wedstrijd was tegen de nummer 2, KSC JO 8-1 uit Schoonoord, dus het meegereisde publiek ging er goed voor zitten in Sporthal De Swaneburg in Coevorden. Al vrij vlot kwam JO 8-2 op een comfortabele 2-0 voorsprong. Het publiek werd wat onrustiger toen het 2-1 werd. Vervolgens viel ook nog de gelijkmaker. Op de tribune ging menig nagel eraan, maar de spelers konden de rust bewaren. Met een eindstand van 2-2 werd het kampioenschap veilig gesteld. Spelers vlogen elkaar om de nek en in de kleedkamer werd de polonaise ingezet: de beker ging mee naar Dalen! Bij De Baander was het kampioensfeest. Daar werd nogmaals de polonaise ingezet, geproost op het kampioenschap en genoten de spelers van een welverdiend bord patat.

Top!
Hugo, Joep, Nienke, Nolan, Quinn, Robyn, Sem en Wout: jullie hebben het top gedaan!