In een regenachtig, grijs en winderig Witteveen, op het kunstgras aan de Kerkweg, speelde de jeugd van SJO Dalen/DSC JO10-1 tegen de jongens en meisjes van SJO Witteveen Nieuw-Balinge Combinatie JO10-1 (WNBC). Ondanks dit hondenweer was het commentaar van jeugdspeler Mathijn Meijer: “Het maakt mij niet uit, ik speel in weer en wind en met bliksem en onweer!”. Alle negen spelers van de uitploeg waren weer van de partij en om 10:00 uur klonk het eerste fluitsignaal en Dalen trapte af, in inmiddels de bekende 1-2-1-2 formatie.

Met de wind mee

De eerste helft speelden de jongens van coaches Peter Hilvering en Anko de Bruin met de wind mee, niet alleen letterlijk. De score bleef niet lang op 0-0 staan, ondanks dat één van de eerste reddingen van de sluitpost van Dalen was en Thijmen Mulder de goal leeg hield. Al snel scoorden de rood-witten de eerste goal: de 0-1 was een scrimmage voor het doel en Wout de Bruin scoorde na een ferme uithaal. De 0-2 en 0-3 waren ook van Wout. De assist van de 0-2 kwam via de mid-mid Hugo Meppelink en op links Lev Pelgrim combinatie. De 0-3 was een inzet van Benno Bange, die afketste op een verdediger van de thuisploeg en Wout met een krachtig schot het doel in plaatste. De 0-4 scoorde Bas Meppelink, maar het was Hugo Meppelink die aan de wieg van de goal stond. Hugo passte de bal naar Lev, die naar Hugo kaatste en Hugo die vervolgens de bal aan Bas gaf, die het afrondde. Even later gaf Bas vanaf rechts de assist op Lev Pelgrim, die de 0-5 maakte. De 0-6 was ook bijzonder: Lev had de bal in bezit gekregen en gaf hem aan Wout, die uithaalde en de paal raakte, de bal ging terug het veld in kwam in bezit van die het doelpunt maakte. De 0-7 was van hetzelfde duo, alleen scoorde nu Wout weer op assist van Lev. De 0-8 kwam ook van Lev, nadat hij van de zijkant de bal ontving. Vlak voor de ranja ging het mis. WNBC zette iets druk, maar had de bal niet in bezit en door ongelukkig verdedigen had de normaal solide verdedigende Benno Bange de pech dat via zijn voet de bal langs goalie Thijmen zag hobbelen. Ruststand: 1-8.

Wind tegen

In de tweede helft, tegen de wind in, hadden de jongens van Dalen de wind ook figuurlijk tegen. Ondanks een overwicht en goed spel in de aanval, mistte het zestal veel kansen en vergaten de spelers met enige regelmatig hun verdedigende taken. Alle goals van de groen-witten vielen door te veel gegeven ruimte en omdat iedereen van Dalen voor de bal stond. WBNC kon regelmatig zonder te combineren ROHDA (recht-op-het-doel-af), terwijl we toch niet in Raalte waren. De doelman van Dalen voorkwam vele tegendoelpunten. De keeper in de tweede helft, Sjoerd Uneken, anticipeerde regelmatig zeer alert door vanuit het doel menig bal te onderscheppen met slidings en blocks. Maar ook uitkomend vanuit het doelgebied direct van daaruit de aanval in te zetten met een lange bal of een geplaatste korte bal en zo het spel om te schakelen naar een aanval. Een tegendoelpunt kon echter helaas niet uitblijven en zo maakte WNBC toch de 2-8. Daarna ging het spel iets meer op en neer. Vervolgens maakte Bas de 2-9 en vervolgens WNBC de 3-9. Daarna was Dalen weer aan de beurt. De speler van de maand januari, Ivo Huis, speelde tot dan een onzichtbare wedstrijd, maar schoot zonder enige twijfel vanaf afstand met een boog op doel, de bal raakte de lat en ging het veld weer in. Bas onderschepte de bal en had, wederom een doelpunt achter zijn naam. Daarna was het WNBC die de 4-10 in de touwen wist te krijgen. De wedstrijd liep op zijn eind, maar het is carnaval, en ondanks dat de goals in de eerste helft in de polonaise gingen, kon Dalen dat in de tweede helft niet herhalen. Echter, toch kon, geheel in stijl van carnaval, de spelbegeleider nummer elf in de boeken schrijven, doordat Thijmen de 4-11 op het scoreformulier zette.

Samenvattend: het tweede bedrijf speelde Dalen gelijk met 3-3 tegen WNBC, wat de eindstand op 4-11 bracht.

De gastheren
Driehoekjes Dalen: Thijmen, Hugo, Lev en Bas
Bas in de aanval
Dalen bouwt op met Benno
Dalen op weg naar het doel
Wel koud, maar geen ijs