Rik is de trainer van de JO15-2. Rik geeft, samen met een collega die regelmatig ook aanwezig is, de trainingen met veel plezier. Het is een fijne groep jongens met één meisje dat al jaren samen met deze groep jongens voetbalt. Rik kwam erbij als trainer als “vader van”, zoals dat vaak gaat in onze vereniging. Ouders zijn nodig voor allerlei taken en als je je meer thuis voelt op het veld dan achter de kantinebar, dan is de keuze snel gemaakt. Inmiddels doet hij dit al een jaar of zeven.

Rik is getrouwd en heeft 3 kinderen. De oudste zoon Luuk speelt in het team dat Rik coacht en training geeft. Daarnaast is er nog een zoon, die judoot en voetbalt in de JO-11 en een turnende dochter. Zelf is Rik van jongs af aan veel met sport bezig. Hij heeft getennist en gesquasht. Surfen en skiën doet hij ook op zijn tijd. Vroeger in zijn geboortestad Coevorden heeft hij gevoetbald bij CSVC tot zijn 24e. Niet in het hoogste elftal, maar lekker recreatief.

Ooit had hij het idee om sportleraar te worden, maar uiteindelijk werd het docent verpleegkunde aan het Alfa-College in Hardenberg. Eerst als verpleegkundige in het Emmense ziekenhuis vanaf 2005. Ondertussen verdere scholing volgend en vanaf 2016 docent verpleegkunde, momenteel van twee groepen volwassenen. Het is mooi om sturing te geven aan een groep studenten en te zien hoe mensen zich ontwikkelen.

Datzelfde zie je natuurlijk ook gebeuren als trainer van een groep voetballers. Deze groep is al vijf jaar bij elkaar. Omdat dit niet de meest prestatieve groep is, zijn er slechts enkele wisselingen per jaar. En dat heeft het voordeel, dat je er een echte groep van kunt vormen, omdat de jongelui elkaar goed leren kennen en er respect is voor elkaar. Als trainer kun je een behoorlijke invloed hebben en je stempel drukken op het gebeuren. Zo is het in deze groep bijvoorbeeld heel normaal om na de training te douchen. (Een discussiepunt binnen het jeugdvoetbal). Volgend jaar gaat Rik met de groep mee naar de JO-17 en zo blijft het team nog steeds in stand. Om oefenstof zit Rik nooit verlegen. Voetballen willen ze en daar draait het dus op de training ook om lekker veel met de bal doen, rondootjes, partijtjes, oefenstof voor de basisvaardigheden van het samenspelen.

Rik vindt het fijn om op deze manier iets te doen voor de vereniging. Vrijwilligers zijn altijd nodig en niet alleen als trainer of leider. Ook zijn ouders nodig als vervoerder en als vlagger. Daarvoor is een rij- en vlagschema gemaakt.

Maar ook vele andere taken binnen de vereniging vragen om aandacht. Altijd zijn er weer vrijwilligers, die na jarenlange trouwe dienst een taak willen overdragen aan een ander. Dus als je zin hebt, ben je welkom binnen de vereniging voor een taak!

Seizoen 2021-2022 – Rik actief als trainer/leider van JO15-3
Seizoen 2022-2023 – Rik als trainer/leider van JO15-2