De 60-jarige Henk Geerts woont samen met zijn Henny al sinds 1997 in Dalen.
Henk is geboren in Westerbork, waar hij zijn eerste stappen op het voetbalveld zette.
Zijn voetbalcarrière duurde niet erg lang. Henk kon volgens eigen zeggen heel hard lopen en scoorde er lustig op los. Toen hij in zijn puberjaren zat, kwam hij er achter dat hardlopen niet genoeg was om een goede voetballer te worden. Henk stapte vervolgens over naar de volleybalsport.

Leider bij de vv Dalen.

Henk en Hennie hebben 2 zonen: Bert en Andre. Toen die twee nog heel klein waren , kwamen ze vanuit De Wijk in Dalen te wonen. Inmiddels wonen ze al zo’n 25 jaar met plezier aan de Voorkamp. Henk zijn  betrokkenheid bij Dalen begon als leider bij de F-jes, waar Andre voetbalde.
In de jaren die volgden heeft Henk als leider bij beurtelings het team van André of Bert zowel C-teams als B-teams begeleid.

In de tijd dat Klaas Snijder jeugdvoorzitter was, werd Henk benaderd om als ordedienst op zaterdag te fungeren. Zo gezegd, zo gedaan. Henk wilde graag de laatste ordedienst op zaterdag, zodat hij ’s morgens tijd had voor zijn werk. Dat betekende dat aan het eind van de dag de kleedkamers netjes moesten worden overgedragen voor de zondag-wedstrijden.  Dit bleek een frustrerende bezigheid met veel discussies met leiders die hun verantwoordelijkheid niet kenden. Na enkele jaren hield Henk het dan ook voor gezien.

Toen oudste zoon Bert in Dalen 2 voetbalde was Henk altijd als vaste supporter aan de lijn te vinden, zowel bij uit- als thuiswedstrijden. Zo’n vier jaar geleden stond er een heel sterk Dalen 2, die zowaar naar de hoofdklasse promoveerde, maar helaas geen echte leider had. Nou, dan hoef je maar even te opperen dat je wel gelegen bent om dit probleem te helpen oplossen….. Bestuurslid Richard Roosken benaderde Henk voor de functie als leider van Dalen 2 en Henk ging akkoord  met als voorwaarde dat hij als vaste supporter van Emmen, die net eredivisionist was geworden, altijd naar Emmen kon naar de zondagmiddag-thuiswedstrijden.
Samen met trainer Gerrit-Jan Ruinemans hebben ze toen een prima seizoen gedraaid in de hoofdklasse. Gerrit-Jan hield het na dat seizoen voor gezien en Henk ging door samen met trainer Gert Veenstra. Toen brak de coronatijd aan en de laatste twee jaren waren heel gebroken seizoenen.
Zowel Gert als Henk besloten aan het einde van vorig seizoen dat het wel mooi was geweest.

De  sportliefhebber Henk Geerts

Henk is al jaren een vaste supporter van zowel  Dalen 1 en Dalen 2. Ook  bij de bvo Emmen is Henk een trouwe bezoeker. Samen met zijn maatje Gerard Balstra hebben ze heel, heel veel wedstrijden gezien.
Naast deze passieve sportbeoefening is Henk ook een actieve sporter gebleven. In Dalen heeft hij nog een hele tijd gevolleybald in een recreatie-team dat op een goed niveau speelde.
Door Gerard, die op de badminton zat, kwam Henk ook bij de badminton. Dit  spelletje beviel hem zo goed dat hij nu nog steeds elke dinsdagavond op de badminton te vinden is.
Henk is ook een liefhebber van het mountainbiken en sinds enkele jaren heeft zijn zoon Bert hem enthousiast gemaakt voor de golfsport. Hij is inmiddels dan ook wekelijks enkele keren op de golfbaan in Exloo te vinden.

Van directeur naar pensionado

Henk is heel lang directeur geweest van “CAS autoschade en automaterialen”, die vestigingen heeft in Coevorden als Emmen. Als sportliefhebber is het dan geen wonder dat heel veel sportverenigingen door CAS middels een reclamebord of andere sponsoring financieel gesteund werden.
Henk heeft het leiding geven wel in zijn bloed, en zat in de autobranche dan ook in verschillende besturen. Dat kostte zoveel tijd, dat toen de vv Dalen hem enkele keren benaderde om voorzitter te worden, hij daar wegens tijdgebrek niet op in is gegaan.

Vorig jaar kreeg Henk de kans om zijn bedrijf over te doen, waardoor hij nu ineens meer tijd heeft voor zijn drie grote hobby’s: sport kijken, sport beoefenen en op vakantie gaan.
Zo is hij ook een fervent wintersporter, die elk jaar meerdere malen op de ski’s staat.

En als je bij Henk thuis komt, zie je daar een hele mooie camper staan, die regelmatig voor vakantietochten gebruikt wordt. Dit jaar staat o.a. het eiland Sicilië in de Middellandse Zee op het programma.

Henk blijft trouwe supporter van Dalen en als kantinemedewerker draagt hij ook nog steeds zijn steentje bij.