Gert is een verenigingsman bij uitstek en dat blijkt ook wel als we met hem praten.

Hij is 56 jaar, getrouwd met Ina, vader van Ruud en Daan (spelen in het eerste en tweede elftal) en werkt als administratief medewerker. Hij is geboren, getogen en woonachtig in Dalen.

Op zijn achtste jaar wordt Gert lid van de voetbalvereniging. Hij doorloopt alle elftallen en voetbalt jarenlang in het eerste elftal. Hij is een gewaardeerde speler en is meestal links- of rechtsback. Hij moet op zijn 29e jaar stoppen omdat hij de voorste kruisband van zijn knie afscheurt.

Daarna fluit hij als scheidsrechter en wordt leider bij de jeugd als zijn zonen gaan voetballen. Hij wordt trainer en leider van de pupillen, later ook van de junioren. Hij haalt zijn trainersdiploma’s TC3 en TC2, is interim-trainer en assistent van Dalen 1 en trainer van het tweede elftal. Hij heeft in het hoofdbestuur van de voetbalvereniging gezeten en ook in het jeugdbestuur. Hij zit momenteel in de technische commissie.

Wat een opsomming en wat een inzet voor de vereniging! Het is niet voor niks dat Gert lid van verdienste is van de vv Dalen en daar is hij trots op.

Gert vindt het contact met de spelers erg leuk en het trainen met een groep en het begeleiden van het team vindt hij prachtig. Hij haalt daar veel voldoening uit. Hij is een tijd hoofdtrainer geweest en als de inzet goed is, bevalt hem dat goed. Hij sluit niet uit dat hij dat ooit nog een keer gaat doen.

Hij bewaart aan de samenwerking met de andere trainers goede herinneringen. Met name met Bert Doldersum werkte hij goed samen. Bert was fanatiek en zorgde voor een uitstekende conditie van de spelers, waardoor de resultaten heel goed waren, zoals de promotie naar de 2e klasse. Ook met de huidige trainer Michel Kerkdijk is het contact goed. Michel is ook een trainer die alle oefeningen met de bal laat doen en zo hoort dat ook, volgens Gert: “Anders waren ze wel op atletiek gegaan als ze rondjes lopen zo leuk vonden!”

Hij kijkt met heel veel plezier terug op de kampioenschappen die hij met de B- en A-junioren heeft behaald. Ze promoveerden naar de Hoofdklasse. Het waren goede en gezellige teams en samen met Ruben Sinnema en Rick Braam heeft hij ze graag begeleid. In zijn persoonlijke loopbaan als speler werd hij kampioen met de C-junioren in de zaal en als speler van het eerste elftal promoveerde hij twee keer. Ze hadden toen wel een fijn elftal.

De technische commissie, waar hij lid van is, zorgt voor de aanstelling van de trainers, de begeleiding van de elftallen en het regelen van de randzaken voor de verschillende elftallen. Hij vindt het belangrijk dat de spelers behouden blijven voor de voetbalvereniging en dat wordt steeds lastiger. Door de coronastop heeft een aantal leden bedankt en ook ziet hij dat meerdere jeugdleden die eerst op zaterdagmiddag speelden en daarna bij de senioren ineens op de zondagmorgen moeten gaan spelen, stoppen. Er haken te veel spelers af en dat is niet goed. Er is momenteel een onderzoek gaande naar het spelen op zaterdag voor senioren en misschien is dat een oplossing.

Gert hoopt ook dat er zich meer vrijwilligers zullen melden, want zonder hun kan een vereniging niet goed draaien.

Tot slot nog een duidelijke mening van Gert over de toekomst van onze club. De voetbalvereniging Dalen moet zichzelf bijven. Er moeten niet actief spelers van buiten gehaald worden, het moet een dorpsclub blijven met spelers uit ons dorp. En waar de supporters en sponsors zich in herkennen. Nog liever lager voetballen in de competitie dan hoger en met allerlei spelers erbij die niet uit Dalen komen.

Uit bovenstaande blijkt dat Gert duidelijk een verenigingsman is, een vrijwilliger in hart en nieren. Daar moeten we zuinig op zijn.