Het duel tussen Dalen en Oerterp eindigde zondag in een 2-2 gelijkspel. Het matige duel verdiende ook geen winnaar.

Bloedeloze eerste helft

In de eerste helft viel er voor de supporters van beide ploegen weinig te genieten. Er was sprake van een rommelig duel waarin er geen lijn in het spel was te ontdekken. Er werden totaal geen kansen gecreëerd en het mocht dan ook een wonder heten, dat er bij rust toch een 0-1 stand op het scorebord stond. Een hoekschop van Oerterp werd in de 37e minuut prachtig ingekopt door spits Dennis van Roeden. Aanvoerder Thijmen Venhorst maakte dit al niet meer mee, hij moest halverwege de eerste helft afhaken wegens ziekte.

Opportunistisch

Dalen tapte direct na rust uit een ander vaatje. Met lange ballen werd geprobeerd de spitsen te bereiken. De Friezen hadden duidelijk moeite met deze opportunistische speelstijl. Na vijf minuten resulteerde dit al in de gelijkmaker. Nadat een schot van Bo Meijerink in eerste instantie nog werd geblokt, schoot hij de bal daarna in de herkansing met binnenkant voet in de uiterste hoek: 1-1. Dalen rook bloed en Marijn Verdoold schoof steeds vaker mee naar voren. Na een voorzet probeerde hij met een omhaal doel te treffen, waarbij de bal voor de voeten van Ruud Veenstra belandde. Zijn inzet belandde eerst op de lat, maar viel toen pardoes op de goede plek, zodat hij zijn ploeg met een simpele kopbal op voorsprong kon brengen: 2-1.

In evenwicht

Even leek het er op dat Dalen de volle buit kon binnenhalen. Ureterp wist echter steeds beter linkerspits Martijn van Roeden -met afstand de beste speler van het veld- in stelling te brengen. Een kwartier voor tijd liet hij de verdediging van Dalen opnieuw zijn hielen zien en bracht de bal met zijn fluwelen linkerpoot voor het doel. Zijn broer Dennis maakte het karweitje met zijn tweede treffer af: 2-2. Het gelijke spel was een goede afspiegeling van de spelverhoudingen. Toch trok Marijn Verdoold zich vlak voor het laatste fluitsignaal bijna de haren uit zijn hoofd toen hij in het strafschopgebied volkomen vrijstaand kon aanleggen. Zijn inzet raakte nog net de hiel van een speler van Oerterp, waardoor de bal naast het doel eindigde.

Bron: Samendalen