Recentelijk is grensoverschrijdend gedrag vrij veel in het nieuws, bij deze daarop aanhakend een bericht namens de Wachtumer FC.

In navolging van de grensoverschrijdende kelder-klassieker 1.FC Wachtum (NL) – FC Wachtum (D), staat 18 juni 2022 de returnwedstrijd in Duitsland op het programma.
Het evenement toentertijd werd extreem goed bezocht. De Duitse Wachtumers (om en nabij de 750 inwoners) kwamen destijds met twee volle bussen de grens over.
Zie ook het verslag elders op deze site.

Nadelig is het niet voor ons dat in de tussenliggende periode de ‘uit gescoorde doelpunten tellen dubbel regel’ geschrapt is voor internationale wedstrijden na de 2 – 4 nederlaag in september 2019. Het resterend competitieprogramma van de KNVB zien we dan ook meer als voorbereiding op deze kraker. We kunnen echter niet zonder de steun van zoveel mogelijk Wachtumers om deze achterstand goed te maken in het 81 kilometer verderop gelegen gelijknamige dorp!

Deze 18e Juni worden verschillende bij-activiteiten door onze Duitse mede-Wachtumers georganiseerd. Ter kennismaking, samenwerking en verbroedering willen we het evenement zo toegankelijk mogelijk maken voor álle Wachtumers van 0 tot 100 jaar! Als FC Wachtum (en mede-mogelijk gemaakt door het Dorpsbudget en Organisatie ‘Open Podium’) organiseren we een busreis zodat zoveel mogelijk Wachtumers eens bij onze plaatsnaamgenoten aan de andere zijde van die Grenze kunnen rondkijken.

Enkele locaties die zeker een bezoekje waard zijn in Wachtum (D) zijn onder andere :

• Gaststätte Heinz Deters
  • Melanie’s Shop & Café
  • Der Spielplatz

En niet te vergeten de kapsalons van Wilhelm Haar en Salon Ambiente!

Zie in onderstaande afbeelding het schema voor deze nu al fantastische dag. Rond 17:00 (Duitse tijd) zal de aftrap genomen worden.

Vroeg in de middag op deze 18e Juni zullen de PKW’s, LKW’s und Bussen afreizen naar de naamgenoten. Als afsluiting van een goed seizoen wordt er verwacht dat de 1.FC Wachtum en supporters vroeg in de volgende ochtend met de mondhoeken omhoog en een Europese prijs rijker weer bij Dorpshuis De Kom arriveren.

Momenteel zijn we in overleg met burgemeester en wethouders betreffende een geschikte locatie voor een eventuele huldiging.

Aanmelden voor de busreis kan nog via :

Han Hilbrands
Hanhilbrands96@hotmail.com
Mob:     06 2739 6063

Frank Geertsema
frank@omcon.com
Mob:     06 5350 8606

.
We kijken uit naar een sportieve en gezellige dag met een recordhoeveelheid aan Wachtumers bie mekander!
.