De nieuwe voorzitter van de vv Dalen

Martijn Heerkes

De roots van Martijn

Martijn is in 1980 geboren en opgegroeid in het dorp Zandpol. Zijn vader was directeur van de basisschool aldaar. Het hele gezin volleybalde bij Thriantha uit Schoonebeek. Daarnaast voetbalde Martijn tot de C’s bij de vv Zandpol. De volleybalclub Thriantha is Martijn altijd trouw gebleven, terwijl hij als voetballer bij diverse verenigingen lid is geweest.
Na de basisschool ging Martijn naar de CSG (Christelijke ScholenGemeenschap) in Emmen.
Na vv Zandpol werden Minjak en vervolgens eersteklasser Drenthina zijn volgende clubs.

Na de Middelbare school ging Martijn naar de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding). Hij woonde toentertijd in een studentenwoning in Groningen. Na Drenthina was vervolgens SC Oranje zijn volgende club. In Dalerveen werd het eerste team kampioen in de 4e klasse.
Na de ALO volgde hij een studie Bewegingswetenschappen aan de universiteit en voetbalde in die tijd een blauwe maandag bij Gronitas.

Van studie naar werk

Martijn ging aan de slag bij Reinders Assurantiën en kwam terug naar ZO Drenthe. Hij kwam nu terecht bij SVV (de fusieclub ontstaan uit Minjak en Oranje). Ondertussen leerde hij Martine van Dijk uit Erm kennen en in 2008 zijn ze samen in Dalen aan de Walakkers komen wonen. Om in Dalen wat ingeburgerd te raken werd hij lid van de vv Dalen. Hij veranderde tevens van baan. Het onderwijs bleek te trekken en Martijn werd docent op het MBO bij het Drenthe College in Assen. Een jaartje later verkaste Martijn naar het CSG in Beilen, waar hij docent wiskunde werd. Daar heeft hij zo’n tien jaar les gegeven. In 2019 is hij na een jaartje Hoogeveen(Roelof van Echtencollege) uiteindelijk bij Stad en Esch in Diever beland.

Gesetteld in Dalen

Het bleek Martijn en Martine in Dalen goed te bevallen. In 2012 werd zoon Tijs geboren en in 2015 dochter Merle. De woning in de Walakkers is inmiddels verruild voor een vrijstaand huis aan de Kieftenweg. Ze zijn blij dat Dalen zo’n actief dorp is, wat leuk ‘aangekleed’ is en waar veel gezellige mensen wonen. In Dalen 1 heeft Martijn nog 10 jaar zijn beste beentje voorgezet. Zijn scorend vermogen en vooral zijn kopkracht werden zeer gewaardeerd. Hoewel hij geen kampioen werd,  leverden de diverse nacompetities veel enerverende wedstrijden op. In 2018 vond hij het wel welletjes en inmiddels speelt hij al zo’n drie jaar als recreatief speler in de ‘35+’-competitie zijn wedstrijden.

Nieuwe voorzitter van de vv Dalen

In de afgelopen jaren heeft Martijn naast het spelen van zijn wedstrijden ook in de vorm van trainingen geven, wedstrijden fluiten en als vlaggenist optreden, al wat vrijwilligerswerk gedaan. Maar nu dus: voorzitter
Dit voorjaar heeft hij de hamer van voorzitter Riekus Hazelaar overgenomen. Een echte verjongingskuur dus. En zoals het hoort bij een nieuwe voorzitter heeft Martijn uiteraard ook de nodige plannen met onze voetbalclub.

Het damesvoetbal wordt een van de speerpunten waar volgens Martijn nog veel winst te behalen valt. Het damesvoetbal wordt steeds populairder en dient daarom ook net zo gefaciliteerd te worden als de mannen.

Verder verdient de jeugdafdeling van de vv Dalen veel aandacht, opdat de jeugd langer vastgehouden kan worden en een goede doorstroming naar de senioren bewerkstelligd kan worden. Daarvoor zal er gewerkt worden met een Hoofd Jeugdopleiding en een Hoofd TC.
Daarnaast hoopt Martijn de documentatie binnen de club te kunnen verbeteren, waardoor duidelijk wordt wie wat doet en hoe de lijntjes lopen.

De plussen en de minnen van onze nieuwe voorzitter.

Martijn vindt zichzelf organisatorisch sterk, toegankelijk, open in de communicatie en voetbalminded. Hij is pragmatisch ingesteld en hoopt efficiënt en effectief  bij de vv te kunnen werken.
Hij weet dat hij wel eens te snel wil doorpakken en dat hij soms te snel en te fel kan reageren. Maar ja, voorzitter zijn van een club als Dalen is ook een leerproces…..

We wensen Martijn als voorzitter een fijne  en vruchtbare periode toe.