Reinoud is sinds kort bestuurslid van de vv Dalen met als portefeuille Technische Zaken. Een mooie uitdaging noemt hij dat, om een degelijke, duidelijke, bij de club passende en toekomstbestendige technische structuur te ontwikkelen en vast te leggen. Met een aantal  mensen goed nadenken over wat goed is voor de club.

Reinoud heeft een lange voetbalachtergrond. Hij woont met partner en 3 kinderen al geruime tijd in Dalen, waar hij aan het eind van zijn actieve voetbalcarrière nog een beperkt aantal wedstrijden in Dalen 1 heeft meegedaan.

Begonnen met voetballen bij de F’jes van Odoorn, zijn geboortedorp, en daarna bij de jeugd van Emmen. Aan die voetbaldroom kwam op zijn 18e een eind door een ernstige knieblessure.

Als senior voetbalde hij nog vele jaren bij Be Quick in Groningen en ATC in Hengelo. Ook dat eindigde op zijn 28e met een ernstige knieblessure.

Daarna begon zijn trainerscarrière: een jaartje een jeugdelftal en 3 jaar het 2e team van de vv Dalen. Ondertussen de trainerscursussen TC3 en TC2 gevolgd. Vervolgens 3 jaar trainer van de vv Sleen (een fijne en gezellige vereniging, vergelijkbaar met de onze) en een jaar trainer van CSVC uit Coevorden. Dat trainerschap eindigde door corona, een studie en een ingrijpende verbouwing van zijn huis.

Opgeleid aan de ALO in Groningen als docent lichamelijke opvoeding is Reinoud werkzaam in het onderwijs aan een school voor leerlingen met gedragsproblemen. Daarvoor een aantal jaren in een instelling voor leerlingen met psychische problematiek.

Kortom, een CV om U tegen te zeggen. Een grote bagage aan voetbalverleden als actieve voetballer en als leidinggevende en ook vanuit opleidingen en banen veel ervaring in het begeleiden en opleiden van jeugd. Geen wonder dat Reinoud deze taak als hoofd van de Technische Commissie toebedeeld kreeg en een reden om voorlopig het trainerschap te laten rusten.

Samen met de collega’s van het hoofdbestuur en zeker met die van het jeugdbestuur ziet hij het als een eerste en zeer belangrijke taak om een zodanige structuur te ontwikkelen, dat de opgroeiende jeugd met veel plezier voetbalt en blijft voetballen. Hierbij zijn natuurlijk een flink aantal vrijwilligers noodzakelijk.

Bij de jongere jeugd wordt inmiddels geëxperimenteerd met nieuwe trainingsvormen en wisselende groepsindelingen en steunt men het KNVB-beleid om niet te vroeg te selecteren. Bij de oudere jeugd wordt hard nagedacht hoe dit te herstructureren, zodat er minder jeugd afvalt,  waarbij zelfs zaterdagvoetbal onder 23 in de toekomst niet onmogelijk is.

Na het gedwongen stilliggen van alle activiteiten tijdens de coronacrisis wordt het besturen van de club nieuw leven ingeblazen en met een aantal ervaren en een aantal nieuwe mensen wederom voortvarend opgepakt.

De vv Dalen, een club in ontwikkeling, waarbij het vele werk van het bestuur en de vele vrijwilligers onontbeerlijk is!