Zoals u misschien al heeft gehoord is het coronavirus in de gemeente Coevorden – in Dalen – geconstateerd.

Een zorgelijke ontwikkeling. We hebben bij diverse instanties waaronder GGD en KNVB navraag gedaan over te nemen maatregelen. Volgens hen is er momenteel geen aanleiding om reguliere activiteiten af te gelasten. Alle voetbalactiviteiten / clubactiviteiten gaan daarom gewoon door. Mocht daar verandering in komen, dan zullen we dat vanzelfsprekend kenbaar maken.

De instanties die wij hebben geraadpleegd roepen wel op om de volgende maatregelen op te volgen: geregeld handen wassen, papieren zakdoekjes gebruiken en hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog.

Inmiddels adviseert het kabinet om geen handen meer te schudden. We raden alle leden/teams aan om dit advies op te volgen. Een ander advies is om spelers niet meer uit eenzelfde drinkbeker/bidon te laten drinken. Beter is het dat iedereen zijn/haar eigen drinkbeker meeneemt. We raden de teams aan ook dit advies op te volgen.

Indien u zorgen heeft kunt u altijd contact met de GGD opnemen. Wees alert op griepverschijnselen bij uzelf of uw familieleden, en neem zo nodig (telefonisch) contact op met de huisarts.

Zie ook het bericht op de site van GGD Drenthe inzake laatste ontwikkelingen nieuwe coronavirus (COVID-19) in Drenthe.