Op woensdag 22 september bereikte ons het trieste bericht dat Dirk Ziengs is overleden. Zoals in een interview uit 2020 met Dirk stond: hij was een ‘vrijwilliger pur sang’. Hij heeft heel veel voor de vereniging betekend en stond altijd klaar voor VV Dalen. De vereniging is Dirk dan ook veel dank verschuldigd.

Dirk werd in 1979 lid van VV Dalen. Als speler ging hij voetbalen bij Dalen 4. Zijn optreden was van heel korte duur. Al in zijn eerste wedstrijd scheurde hij zijn enkelbanden. Dat betekende meteen het einde van zijn voetballoopbaan. Hij bleef echter betrokken bij het team als grensrechter.

Dalen 1
In 1982 werd Dirk grensrechter bij Dalen 1. Het kampioenschap in de vierde klasse in 1988 onder leiding van trainer Sprenger was een absoluut hoogtepunt. Tot 1990 was Dirk grensrechter bij Dalen 1.

Supportersvereniging i.o.
In 1990 werd Dirk lid van de supportersvereniging en zorgde hij jarenlang voor het vervoer van de spelers van de eerste selectie naar uitwedstrijden. Bij thuiswedstrijden verkocht hij programmaboekjes bij de ingang. Ook hielp hij de vereniging meerdere keren uit de brand als er een tekort was aan kantinepersoneel.

Kantinebeheerder.

In 2017 werd Dirk kantinebeheerder. Dat bleef hij tot 2020. Zo zorgde hij er op de donderdagavond in zijn eentje voor dat de zaalvoetballers van de ZOD teams van een drankje werden voorzien. En de laatste twee jaar was Dirk ook op de zaterdag en de zondag actief als beheerder.

We gaan Dirk missen en wensen zijn familie heel veel sterkte met dit verlies.

Bestuur VV Dalen