VV Dalen is trots op haar vrijwilligers! Zonder onze vrijwilligers kan onze vereniging niet bestaan. Ze vormen de twaalfde man/vrouw voor alle voetbalteams. In deze rubriek zetten wij geregeld een vrijwilliger in het zonnetje. Wil je zelf vrijwilligerswerk doen? Er is altijd een taak die bij jou past! Neem voor meer informatie contact op met de commissie Vrijwilligers: vrijwilligers@vvdalen.nl.

Woensdagmiddag 30 maart jl. op een leeg en zonnig ’t Grootveld… gezelligheid klinkt vanaf veld 2: een clubje mannen van de groenploeg is bezig met het plaatsen van een nieuwe boarding langs het ‘Vrienden van vv Dalen’-veld en ze besluiten net even te pauzeren. Zo ook Rikus Zwiers, één van het clubje. Een mooi moment om hem te vragen naar zijn rol als vrijwilliger bij VV Dalen!

Rikus (73 jaar), geboren en getogen Dalenaar, heeft nooit aan voetbal gedaan. Toch is hij al sinds ongeveer 1973/1974 vrijwilliger voor onze vereniging. Dat is dus bijna 50 jaar aan vrijwilligerswerk naast zijn baan als uitvoerder Onderhoud & Storingen bij Enexis. Sinds 2010 geniet Rikus van prepensioen.

“Eén van de wortels binnen de Daler gemeenschap die het saamhorigheidsgevoel
in de gemeenschap hoog in het vaandel heeft staan.”

Ooit, lang geleden is Rikus door VV Dalen gevraagd voor vrijwilligerswerk. Waarvoor dat toen was, weet hij niet meer precies. In al die jaren heeft Rikus meerdere taken op zich genomen. Zo is Rikus secretaris van de supportersvereniging i.o. (sinds 1977), regelt hij het programmaboekje en zorgt hij voor de verkoop daarvan, houdt hij zich bezig met technische klussen binnen en buiten, is hij namens de groenploeg het aanspreekpunt voor het bestuur en zorgt hij voor de belijning op de velden. “En dat allemaal samen met mijn fantastische collega-vrijwilligers!”

Een hoogtepunt voor Rikus is de realisatie van een fantastische opslagloods voor de huidige groenploeg en toekomstige onderhoudsmensen. “We kunnen tig jaren vooruit. Mooie vereniging toch!”

Al deze klussen kosten hem uiteraard tijd, maar zoals Rikus zelf zegt: “Laten we het daar niet over hebben, omdat efficiënt en niet efficiënt heel rekbaar zijn. Er wordt ook in positieve zin nogal wat geouwehoerd.”

Wat Rikus leuk vindt aan het vrijwilligerswerk voor VV Dalen is voor hem heel duidelijk: “Voor mij is VV Dalen – de vereniging en de supporters – één van de wortels binnen de Daler gemeenschap die het saamhorigheidsgevoel in de gemeenschap hoog in het vaandel heeft staan!” En daarnaast zorgt het ervoor dat hij “omgaat met eenieder die in welke vorm dan ook betrokken is bij de vereniging”.
Aan alle betrokkenen bij de vereniging wil Rikus tot slot laten weten: “We kunnen niet zonder en probeer gewoon een steentje bij te dragen, dus hoe klein ook: zeer welkom!”