VV Dalen is trots op haar vrijwilligers! Zonder onze vrijwilligers kan onze vereniging niet bestaan. Ze vormen de twaalfde man/vrouw voor alle voetbalteams. In deze rubriek zetten wij geregeld vrijwilligers in het zonnetje.

Ze houdt ervan: de sfeer, de leuke mensen, de gezelligheid en je treft haar met haar enthousiasme dan ook regelmatig genietend aan achter de bar in de kantine. We praten met Lisa Smits!”

“Spelletjes… ik ben zeer fanatiek, zoals iedereen kan beamen”

Lisa Smits, 27 jaar oud, woont in Dalerveen en is bezig met het behalen van haar vrachtwagenbewijs. In haar vrije tijd voetbalt ze graag in het 7×7 team van DSC ’65 (“Al wel zo’n 20 jaar, met tussenpozen, maar ik ben altijd lid geweest.”) en daarnaast speelt ze graag een potje padel met vriendinnen. “Ik houd van een feestje, gezelligheid en spelletjes en hierin ben ik zeer fanatiek, zoals iedereen kan beamen.. ha ha.”, zegt Lisa over zichzelf. Haar vrijwilligerswerk in de kantine van vv Dalen noemt ze ook wel haar hobby, want “die gezelligheid, de leuke mensen en de leuke sfeer…”, vertelt Lisa.

Volmondig “ja

In zo’n gezellige sfeer (met een wijntje op het terras) trof Rita Pasveer (kantinebeheerder van vv Dalen) Lisa vele jaren geleden, waarbij Rita Lisa vroeg om ook kantinebeheerder bij onze vereniging te worden. De situatie van dat moment maakte dat Lisa nog enthousiaster was dan anders en dus zei ze volmondig ‘ja’ op Rita haar vraag. “Nog geen spijt van gehad!”, zegt Lisa daar nu over.

Sindsdien is Lisa als kantinebeheerder achter de bar in de kantine te vinden op elke dinsdagavond, om de donderdagavond, elke zaterdagmiddag en zondagmiddagen in het geval van thuiswedstrijden van Dalen 1. Dit kost haar best wat tijd, maar het geeft haar ook veel plezier.

Lisa zet haar enthousiasme graag in en dat blijkt ook uit haar inzet als vrijwilliger bij de Drentse Fiets4daagse afgelopen zomer, waarbij gebruik werd gemaakt van ’t Grootveld. Ook bij het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi van dit jaar hielp Lisa (dit jaar voor het eerst) mee. “Een heel event, maar erg leuk om te doen!”, zegt Lisa hierover.

Anderen verblijden in een gezellige sfeer

Anderen helpen, verblijden in een gezellige sfeer, maakt dat Lisa zich graag inzet als vrijwilliger. “Ik vind het belangrijk om wat voor de club te doen, zodat de kantine bijvoorbeeld altijd open kan zijn. Dit is belangrijk voor de spelende leden en voor het publiek wat komt. Enthousiasme achter de bar, zodat mensen hopelijk een leuke dag hebben gehad en dat ze graag terugkomen.”

Lisa ziet dit enthousiasme ook graag terug bij anderen. “Ik zou graag willen dat de jeugd ook vol enthousiasme iets voor de club zou willen doen, want zonder vrijwilligers ben je eigenlijk nergens. Het is goed voor je ontwikkeling en je ziet dat anderen het waarderen. Je leert er altijd van en je leert andere mensen kennen. Het is goed voor het sociale aspect en je bent nooit te oud om wat te leren. Jong en oud is welkom bij de vereniging en voor iedereen is er wel wat te doen!”

Lisa hoopt haar vrijwilligerswerk voor vv Dalen nog een poos te kunnen doen. “Hopelijk waarderen anderen wat de kantinebeheerders allemaal doen. We staan altijd voor de vereniging klaar en samen met de andere kantinebeheerders zijn we een sterk team en maken we er altijd wat van!”

“Ik zou graag willen dat de jeugd ook vol enthousiasme iets voor de club zou willen doen.”

Heeft Lisa haar enthousiasme jou aangestoken? Mooi zo! Je kunt je aanmelden als vrijwilliger door te mailen naar vrijwilligers@vvdalen.nl.