VV Dalen is trots op haar vrijwilligers! Zonder onze vrijwilligers kan onze vereniging niet bestaan. Ze vormen de twaalfde man/vrouw voor alle voetbalteams. In deze rubriek zetten wij geregeld een vrijwilliger in het zonnetje. Wil je zelf vrijwilligerswerk doen? Er is altijd een taak die bij jou past! Neem voor meer informatie contact op met de commissie Vrijwilligers: vrijwilligers@vvdalen.nl.

Van actief volleybalspeler naar betrokken voetbalpapa! Deze keer gaan we in gesprek met Dalenaars Arjan Westerhof en Maarten Pruisscher.

Arjan is 42 jaar en werkt als financieel manager bij Van Dijk Natural Collections in Coevorden, een toonaangevend bedrijf in sfeer- en decoratieartikelen. Maarten, 41 jaar, is werkzaam bij Masevon in Hardenberg en draagt in zijn functie als system architect bij aan het ontwikkelen en bouwen van high tech machines.

Al vanaf de basisschoolperiode kennen Arjan en Maarten elkaar, de basisschool- en middelbare schoolperiode brachten ze op dezelfde school door en ook in de sport kwamen ze elkaar tegen. Arjan voetbalde tot zijn 14e jaar bij vv Dalen en stapte toen over naar volleybal. Maarten stond daar toen al op het volleybalveld en zo belanden ze beiden in hetzelfde volleybalteam van volleybalvereniging Dalen. En ook nu, vele jaren later, zie je ze weer samen terug in de sport, maar dan actief langs de lijn bij vv Dalen.

De reden van deze sportieve samenwerking, die zo’n twee jaar geleden ontstond? Arjans zoon Koen en Maartens zoon Stef voetballen in hetzelfde team en bij gebrek aan een trainer en leider hebben de heren dit gezamenlijk opgepakt.

“Het bevalt mij heel goed en ik haal er veel voldoening uit.”

Maarten: “Toen mijn zoon twee seizoenen geleden begon met voetbal ben ik af en toe mee gaan helpen bij de trainingen. Dit vond ik hartstikke leuk om te doen. Het seizoen daarna ben ik samen met Arjan JO7-1 gaan trainen en dit seizoen trainen we JO8-1.“ Al startte Maarten hiermee met de reden om te kunnen helpen, al snel kwam daar als motivatie bij dat het superleuk is om te zien hoe de jongens en meisjes van JO8-1 vooruit gaan. “Het bevalt mij heel goed en ik haal er veel voldoening uit.”

Drijfveer voor Arjan is vooral ook het plezier dat de kinderen in het voetballen hebben tijdens de trainingen en wedstrijden en met elkaar als team. “Het is belangrijk om kinderen van deze leeftijd te laten sporten en plezier te laten hebben. Ondertussen gaat het team steeds een stukje beter voetballen en dat geeft voldoening.”

“Als we het samen doen, is het voor iedereen goed te doen qua tijd.”

Het één keer per week trainen en daarnaast een wedstrijd op zaterdagen kost Arjan en Maarten gemiddeld zo’n vier uur per week aan tijd, maar biedt gezelligheid en voldoening. En, zoals Arjan zegt: “Als iedereen zijn steentje bijdraagt, in wat voor vorm dan ook, dan zal de vereniging soepel draaien, maar daarvoor zijn wel vrijwilligers nodig!”. Of zoals Maarten daaraan toevoegt: “Als we het samen doen, is het voor iedereen goed te doen qua tijd.”