VV Dalen is trots op haar vrijwilligers! Zonder onze vrijwilligers kan onze vereniging niet bestaan. Ze vormen de twaalfde man/vrouw voor alle voetbalteams. In deze rubriek zetten wij geregeld een vrijwilliger in het zonnetje. Wil je zelf vrijwilligerswerk doen? Er is altijd een taak die bij jou past! Neem voor meer informatie contact op met de commissie Vrijwilligers: vrijwilligers@vvdalen.nl.

Deze keer zetten we in het zonnetje: André Ruinemans.

André is 51 jaar oud, woonachtig in Dalen, maakt deel uit van team Dalen 4 en is bijna 44 jaar lid van onze vereniging (sinds 1 oktober 1978).

In het dagelijks leven vind je André bij scholengemeenschap De Nieuwe Veste in Coevorden, waar hij nu 12,5 jaar als conciërge werkt. Daarvoor heeft André 22 jaar in de installatietechniek gewerkt.

André heeft, zoals hij zelf zegt, een “vv Dalen-hart” en dat blijkt ook uit zijn inzet voor en betrokkenheid bij onze vereniging. Al 33 jaar vervult André meerdere vrijwilligerstaken voor vv Dalen!

Zo is André sinds vier jaar wedstrijdsecretaris van SJO Dalen/DSC. Een rol die hij op zich heeft genomen, omdat zijn kinderen bij de vereniging voetballen (zoon Rick speelt nu in JO19-2 en dochter Anouk speelt in JO17-2). Vanuit deze rol zorgt André voor de kleedkamer- en veldindeling voor de jeugdwedstrijden op de zaterdagen.

Daarnaast zit André in de commissie Sportlink Club TV, waarbij hij de clubinformatie voor de app Voetbal.nl verzorgt. Sinds een paar jaar kan dit vanuit huis op de laptop en hoeft hij hiervoor niet meer telkens naar ’t Grootveld, wat daarvoor wel het geval was.

Verder is André sinds 1990 op zaterdagen en zondagen als scheidsrechter op het voetbalveld te vinden. Al vijftien jaar geeft hij op de vrijdagavonden training aan de teams Dalen 3 en Dalen 4. Daarvoor is André vijf jaar leider geweest van team C1 (samen met Ab Almeloo), 16 jaar leider van het zaalvoetbalteam Dalen 1, drie jaar leider van Dalen 2, acht jaar leider van Dalen 3 en Dalen 4 en hij is jarenlang leider/trainer geweest van diverse jeugdteams van zijn kinderen. Daarnaast heeft hij tien jaar deel uitgemaakt van het bestuur van Vrienden van vv Dalen, is hij coördinator van het omniveld (Albert Ruinemans veld), zat hij één jaar in het hoofdbestuur en maakte hij drie jaar uit van de TC senioren en 5,5 jaar van de TC Jeugd.

André is momenteel zo’n 10 à 15 uur per week kwijt aan het vrijwilligerswerk voor de vereniging. Een groot aantal uren, wat vooral te maken heeft met het verplaatsen van door corona geannuleerde wedstrijden.

“Vrijwilligerswerk brengt je op een andere manier energie!”

“Vooral omdat er een tekort aan vrijwilligers is, doe ik aan vrijwilligerswerk. Als iedereen een klein beetje bijdraagt, komt er niet teveel bij dezelfde vrijwilligers terecht. En het leuke eraan is dat ik via het wedstrijdsecretariaat veel mensen van andere verenigingen leer kennen.” Wat betreft zijn scheidsrechterrol zegt André: “Hieraan is een tekort, maar de vereniging heeft ze wel nodig. Vandaar dat ik zo nu en dan een wedstrijd fluit en daar beleef ik veel plezier aan.”

Wat André tegen anderen wil zeggen als het gaat om vrijwilligerswerk? “Vrijwilligerswerk brengt je op een andere manier energie. Je leert binnen en buiten de vereniging veel mensen op een andere manier kennen. En daarnaast: vele handen maken licht werk!”.

Of hij verder nog iets kwijt wil? André: “VV Dalen is een prachtige en gezellige vereniging. Persoonlijk zie ik graag dat er meer aandacht gaat naar de lagere teams en niet alleen naar de selectieteams. Deze teams verdienen ook voldoende aandacht wat betreft training en spelplezier. Dit is belangrijk om ze te behouden voor de vereniging. En daarnaast: het zou mooi zijn als er weer een meidenteam SJO Dalen/DSC komt. Dat geeft meer saamhorigheid binnen de club”.