VV Dalen is trots op haar vrijwilligers! Zonder onze vrijwilligers kan onze vereniging niet bestaan. Ze vormen de twaalfde man/vrouw voor alle voetbalteams. In deze rubriek zetten wij geregeld vrijwilligers in het zonnetje.

Een actieve activiteitencommissie… de vereniging is er erg blij mee! Een club van vier dames die hun creativiteit en enthousiasme bundelen ten behoeve van activiteiten voor vv Dalen. Samen maken zij het feestje! Hoog tijd om eens kennis te maken met Marianne de Leeuw, Jannelien Abbing, Angelique Dekker en Hester Noorman.

Marianne de Leeuw-Ottes
Marianne (47 jaar) woont samen met man Gustaaf en zonen Senna (16 jaar en speler in JO19-2) en Mike (12 jaar, speler in JO13-2) in Dalen. Marianne is creatief en dat kan zij goed inzetten voor haar werk bij Wendy’s Colors At Home/Cozyhomes in Klazienaveen, waar Marianne voor 20 uur per week werkzaam is als interieuradviseur en waarbij zij tevens de styling in de winkels verzorgt. In haar vrije tijd maakt Marianne graag schilderijen, houdt ze van tuinieren en is ze wekelijks met een gezellig clubje in de Daoler Tuun te vinden voor een intensief uurtje bootcamp.

Jannelien Abbing
Jannelien (48 jaar) woont samen met man Henk Kortman, dochter Liselotte (16 jaar, tot en met vorig seizoen lid van de vereniging) en zoon Tristen (13 jaar, speler in JO15-3) in Dalen. Jannelien werkt 32 uur per week als accountmanager Werkgeversdienstverlening bij Gemeente Coevorden. In haar vrije tijd leest ze graag.

Hester Noorman-Jansen
Hester (45 jaar) woont samen met man Jan (speler in Dalen 4) en zonen Thijs (15 jaar, speler in JO17-1) en Stef (13 jaar, speler in JO15-3) in Dalen. Hester is gemiddeld 24 uur per week werkzaam als floor manager bij Bakkerij Kalkdijk in Dalen. In haar vrije tijd is te vinden op de padelbaan en daarnaast geniet ze enorm van de wintersportvakantie.

Angelique Dekker
Angelique (48 jaar) woont samen met man Erik van Dijk en zonen Kik (14 jaar, speler in JO15-1) en Liv (19 jaar, speler in Dalen 2 zaterdag) in Dalen. Angelique is bloemist en is sinds januari 2022 eigenaar van haar eigen winkel Smuk living fashion & flowers in Dalen. Turnen is vanaf jongs af aan een grote passie van Angelique en zij is al vele jaren fanatiek turnleidster bij TVC in Coevorden.   

“Ik kan nog geen bal recht vooruit trappen!”

De dames voetballen zelf niet en hun interesse in sport ligt grotendeels ook elders: bootcamp, turnen en Jannelien was vroeger fanatiek handballer en geeft zelfs aan: “Ik kan nog geen bal recht vooruit trappen!”. Toch hebben ze veel enthousiasme voor vv Dalen en het organiseren van activiteiten en zo vonden de dames elkaar in de activiteitencommissie, bundelden zij hun organisatietalent en ontstond er een succesvolle samenwerking!

Als activiteitencommissie bedenken en organiseren de dames leuke activiteiten voor de vereniging, zoals onder andere de feestelijke seizoensopening, een FIFA-toernooi en het vrijwilligersfeest dat op 19 november a.s. zal plaatsvinden. Daarnaast is er voor een aantal jeugdactiviteiten samenwerking met het jeugdbestuur.

Hun zonen leidden de dames richting de voetbalvereniging en het vrijwilligerswerk. Angelique is al lange tijd betrokken bij het organiseren van activiteiten voor de vereniging: “Toen mijn oudste zoon Liv lid werd van vv Dalen was er een groep fanatieke ouders (zoals Marco ten Hoor, René Koeling, Freddy Gossen, Richard Spang en ikzelf) actief met het organiseren van activiteiten voor de vereniging, zoals een GPS-tocht en bingo.”.

Voor Hester geldt dat haar man Jan ook al jaren voor de vereniging actief is als vrijwilliger, trainer, leider en in verschillende commissies. Jan maakte een aantal jaren deel uit van de organisatie van het voetbalkamp en dit stimuleerde Hester om zich ook als vrijwilliger hiervoor in te zetten. Vanuit het bestuur werd Hester vervolgens een aantal jaren geleden benaderd met de vraag of zij deel wilde nemen in de activiteitencommissie en dit wilde ze graag. Sinds dit seizoen is Hester tevens aanspreekpunt voor de commissie. Verder heeft Hester een jaar deel uitgemaakt van de schoonmaakploeg voor de kantine en staat ze de afgelopen jaren op de reservelijst voor de schoonmaak.

Marianne was, voordat zij deelnam in de activiteitencommissie, als vrijwilliger al betrokken bij het jaarlijkse voetbalkamp: “Ik hielp bij het voetbalkamp en nu mijn jongens hiervoor te oud zijn, is het leuk om op deze manier toch actief betrokken te zijn.”
Via een oproep voor vrijwilligers heeft Jannelien zich een aantal jaren geleden aangesloten bij de activiteitencommissie en al snel ontstond er een goede samenwerking met mooie plannen. “We waren net lekker op gang toen Corona roet in het eten gooide. We hopen dat we de komende periode meer activiteiten kunnen organiseren voor de jeugd.”

“Het kost geen tijd, maar geeft gezelligheid!”

Dit vrijwilligerswerk kost de dames niet altijd veel tijd, zoals Marianne aangeeft: “In aanloop naar een activiteit komen we – indien nodig – een paar keer bij elkaar voor overleg, maar we stemmen vooral veel af via WhatsApp. Hester laat weten dat het per activiteit ook verschilt hoeveel tijd het kost. Jannelien schat in dat het haar een uurtje per week kost. Maar belangrijk is vooral wat Angelique aangeeft: “Het kost geen tijd, maar geeft gezelligheid!”.

“Het is leuk!”, geeft ook Marianne aan op de vraag waarom ze dit vrijwilligerswerk is gaan doen. “Ik ben op een andere manier betrokken bij de club dan langs de lijn te staan tijdens de wedstrijden van mijn kinderen. Het is daarnaast mooi om de jeugd en ouders te zien genieten van een leuk georganiseerd festijn.” Ook Hester meldt dat betrokkenheid bij de club een reden is om zich in te zetten als vrijwilliger en daarnaast vindt ze het organiseren van activiteiten ook gewoon erg leuk om te doen. “We hebben samen een leuk cluppie met veel creativiteit.”, geeft Jannelien aan. En ook Angelique laat weten dat het fijn is om gezellig betrokken te zijn bij de voetbalvereniging. “De voetbalvereniging is voor iedereen, dus als we allemaal even een handje helpen dan verloopt alles een stuk makkelijker.”

Nog iets te melden?
We kunnen het niet vaak genoeg noemen en Marianne onderstreept het ook nog eens: “Een club draait op vrijwilligers, dus wanneer die er niet zijn, dan kan een club niet bestaan!” Dat je inzetten als vrijwilliger geen straf is, laat Hester weten: “Het is erg leuk en gezellig om te doen!” en dat het niet veel tijd hoeft te kosten, blijkt ook uit haar verhaal: “Inzet van de schoonmaakploeg bijvoorbeeld is maar één keer in de maand op maandag en duurt hooguit twee uurtjes. Ze kunnen nog wel wat versterking gebruiken, dus wat houd je tegen?! En ook wij als activiteitencommissie kunnen extra hulp gebruiken. We zien jouw aanmelding graag tegemoet!