Beste leden en sportvrienden,

Allereerst hoop ik dat jullie allemaal nog kerngezond zijn, want het zijn verwarrende en bijzondere tijden. Het coronavirus heeft ons dagelijks leven in zijn greep. Gelukkig hoeven wij geen ingewikkelde beslissingen te nemen. Dat doen ze in Den Haag. Als bestuur hebben wij via onze mediakanalen (website en facebook) geprobeerd jullie zo goed mogelijk te informeren over de ontwikkelingen.

De gevolgen van het coronavirus voor ons als voetbalvereniging zijn groot. Geen trainingen, geen voetbalwedstrijden, niet even een biertje drinken op vrijdagavond en geen sociale contacten met trainers, leiders, leden, ouders, publiek, etc. Want letten op de gezondheid van ons allemaal is nu even het enige dat telt.

Ik ben blij dat er nu duidelijkheid is over de competitie 2019-2020. Deze wordt helaas niet uitgespeeld. Besloten is, dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld, wat jammer is voor Dalen 2. Schorsingen worden overigens niet kwijtgescholden – die blijven gewoon staan.
Het volgende seizoen, 2020-2021, start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

Nog nooit eerder heb ik een crisis van een dergelijke omvang meegemaakt. Nog nooit heb ik meegemaakt dat een seizoen in z’n geheel niet werd uitgespeeld. En nu zit alles volledig op slot. En als het slot er langzaam afgaat ziet onze wereld er nog steeds heel anders uit. Een 1,5 meter-maatschappij wordt het al genoemd. En daar krijgt eenieder van ons mee te maken.

Wij hebben een grote groep trouwe sponsoren. Ik besef dat veel sponsors het op dit moment erg moeilijk hebben, maar ik hoop dat ze ons trouw blijven. Daarom heb ik de actie van onze Commerciële Commissie om alle sponsoren via sociale media een hart onder de riem te steken zó gewaardeerd.

Maar ook wij worden financieel getroffen. Wij hebben nu al een aantal weken geen kantine-inkomsten en we kunnen bij thuiswedstrijden van Dalen 1 geen entreegelden innen, zoals b.v. de entreegelden van de thuiswedstrijd tegen Germanicus. Ook heeft de verloting van de jeugd niet plaatsgevonden. En de kachel blijft, zij het op een lager pitje, wel branden. Het coronavirus kost ons dus ook geld.

Binnen het bestuur is de vraag aan de orde of wij leden/ouders met de contributie tegemoet moeten komen. Wij onderzoeken op dit moment ook de mogelijkheid of wij een beroep kunnen doen op de eenmalige uitkering van het Rijk van 4.000 euro.
Als bestuur houden wij de vinger aan de pols, en gaan wij in de volgende bestuursvergadering bepalen wat de beste oplossingen zijn voor de rest van het seizoen. Daarbij gaat het ook om de continuïteit in de volle breedte van de vereniging. Een prettige bijkomstigheid is, dat wij een financieel gezonde vereniging zijn. Met de kennis van nu zeg ik dan ook dat wij in ons voortbestaan niet bedreigd worden.

90-jarig jubileum

In mijn openingsspeech van de jaarvergadering van maandag 16 september j.l. zei ik onder meer, dat wij een mooi seizoen tegemoet gaan omdat wij dit jaar 90 jaar bestaan. “Nadere informatie volgt,”zei ik toen. Die volgt inderdaad, maar niet in positieve zin, want vanwege het coronavirus hebben wij moeten besluiten het jubileum uit te stellen tot volgend jaar.

Renovatie van de velden

De definitieve planning van de renovatie van alle velden van de 12 voetbalverenigingen en de 2 korfbalverenigingen in de gemeente is maandag 30 maart bekend gemaakt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het bedrijf Bouma Sport en Groen uit Tynaarlo. Volgens de planning zijn onze velden 2 en 3 dit jaar in de maand juni aan de beurt. Nog even ter herinnering: de velden 2 en 3 worden O2 velden en worden dit jaar aangelegd. Het hoofdveld en veld 4 worden in 2021 gerenoveerd. En wij krijgen dit jaar ook nog led-verlichting op de velden 1, 2 en 3. Wij moeten twee jaar improviseren met de trainingen en wedstrijden, maar daarna hebben we de beschikking over een prachtig sportpark.
Even voor alle duidelijkheid: de kosten van deze kwaliteitsimpuls worden betaald door de gemeente. Wij hebben nog meer mooie plannen, maar daarover in een later stadium meer.

Slowzodders

Dat onze website actueel is, hebben de updates over het coronavirus wel bewezen. Maar ook de interviews in de rubriek “Vrijwilligers in het zonnetje” zijn zeer lezenswaardig. Zo ook het interview dat Feddie Zomers had met Folkert Sinnema. En in dat interview kwam ik het woord “Slowzodders” tegen. De verklaring is als volgt: slow betekent langzaam, m.a.w. rennen aan de bal mag niet; ZOD komt van zaal-oudjes-dalen. Zo hebben wij ZOD-jong (vanaf 40 jaar), ZOD-oud (vanaf 50 jaar), en slowZOD (vanaf 60 jaar). Wil jij ook Slowzodder worden? Meld je dan aan.
Met al die ZOD-ers laten we zien dat wij als vereniging meer dan normaal maatschappelijk actief zijn.

Jeugd

Tot slot nog een hartenkreet voor de jeugd. Ik hoop namelijk van ganser harte dat de buitenschoolse voetbalclinics op donderdag 18 juni, donderdag 25 juni en donderdag 2 juli wel door kunnen gaan, evenals het voetbalkamp dat gepland staat van vrijdag 26 juni tot en met zondag 28 juni.
Maar we wachten af hoe e.e.a. zich ontwikkelt en welke maatregelen dan nog van kracht zijn. We kunnen helaas niet anders.

Met dit bericht wil ik jullie laten weten, dat wij als bestuur met onze leden en vrijwilligers meeleven, en we hopen dat we iedereen weer snel kunnen begroeten op ons sportpark.

Laten wij met z’n allen solidair blijven en gezond.

Riekus Hazelaar, voorzitter.