Op het Centre Court van het Vriendenveld mocht JO8-1 afgelopen zaterdag aantreden tegen Erica JO8-1. Ouders, opa’s, oma’s, de jeugdvoorzitter, de hoofd jeugdopleiding, de fotograaf, niemand wilde de eerste thuiswedstrijd van JO8-1 missen.

En wat vielen er veel doelpunten! Na de nederlaag van vorige week was er hard getraind. Gezien de tropische temperaturen is nog overwogen om naar Marbella of Sevilla te gaan voor een trainingskamp., maar de temperatuur in Dalerveen was vergelijkbaar dus de keuze om daar te trainen was snel gemaakt. Waar het bij Oranje ontbreekt aan het elkaar de waarheid vertellen, was dit bij de JO8-1 niet aan de orde. En als de spelers op missie zijn om de eerste overwinning binnen te halen, dan kan het niveau van de technische staf niet achterblijven. Om situaties zoals Cruijff die tijdens de wedstrijd naast Beenhakker ging zitten te voorkomen, was vooraf al een tweede leider met ervaring ingevlogen. Zie het als Rutten naast Van Nistelrooy of Advocaat naast Van Bronckhorst of Lodeweges naast Heitinga. De leiders hadden zich goed voorbereid, want ze wisten dat Erica de vorige wedstrijd dik had gewonnen en een tactische list werd bedacht: een ijsje als JO8-1 zou winnen.

Zoals al aangegeven vielen er veel doelpunten. Helaas allemaal tegen. Werd er dan echt niet gescoord? Dat wel, in het eigen doel, maar de inzet was er dus geen reden om verdrietig over te zijn. Ook dit hoort helaas bij de leercurve. In de rust werd het tactische plan gewijzigd: een ijsje als JO8-1 zou scoren. De leider was alleen vergeten te zeggen dat dit alleen van toepassing was op de wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd werden meerdere strafschoppen gescoord, dus kon er toch nog worden gejuicht en gelachen omdat de leider er niet onderuit kwam dat hij moest trakteren.

Ondanks een dikke nederlaag was er een gezellige nazit en de eerste overwinning komt steeds dichterbij.

Maaike Westerhof heeft weer prachtige foto’s gemaakt (te zien in de fotogalerij) waarop te zien is hoe er werd gestreden om de overwinning binnen te halen.